0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Има ли някой който е взел направление за хормонални изледвания направо от личния си лекар? И задължително ли трябва да минем първо през гинеколог за да си вземем такова/направление/.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: кой трябва да ни даде направление за хормони
« Отговор #1 -: Ноември 04, 2007, 23:00:41 pm »
JP-то дава направление за АГ или Ендокринолог - те от своя страна ще ти дадат направления за хормони. Разчитай че 1 лекар ще ти даде макс. направлениея за 3 хормона, така че ако ще си правиш хормонален статус, си вземи и за Аг и за Едно.
Успех! :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #2 -: Ноември 05, 2007, 00:19:07 am »
Аз съм взимала направление от гинеколог за 5 хормона. Мисля че и ендокринолога може да даде толкова, но не съм ги правила, трябваха ми само два.
*
« Отговор #3 -: Ноември 05, 2007, 19:04:19 pm »
Проблема е, че гинеколожката при която ходих, отказва да ми даде направление за хоромони, т.като имала много бременни и т.н, а и защо да си правя хормони, като вече съм правила веднъж преди 2-3години/това са нейни думи/.
*
« Отговор #4 -: Ноември 05, 2007, 19:25:55 pm »
  Аз отидох с направление при ендокринолог,който пък ми пусна 4 хормона за 3ти ден ,един за 14 ден ,и като ги направя ,ще ми пусне още един хормон за 21 ден,така че общо 6 хормона.Това всичко е с едно направление!
 :)
*
« Отговор #5 -: Ноември 05, 2007, 19:40:56 pm »
Проблема е, че гинеколожката при която ходих, отказва да ми даде направление за хоромони, т.като имала много бременни и т.н, а и защо да си правя хормони, като вече съм правила веднъж преди 2-3години/това са нейни думи/.
Тя има право да ти откаже, ако има много бременни, но ако й остават може да ти даде и на теб. А относно това дали има смисъл или не, мисля че не я касае. Аз имах същия проблем, но настоявах и казах, че след като специалистите по стерилитет са преценили, че ми трябват хормони и то наколко поредни месеца им се доверявам. Абе с 300 зора ми даде и едва ли не ми прави услуга. От тогава от личната си взимам направление за ендокринолог, а от него си взимам направление за хормоните.
Направи и ти така за да си спестиш едно късане на нервите.
« Отговор #6 -: Ноември 05, 2007, 22:10:43 pm »
  Аз отидох с направление при ендокринолог,който пък ми пусна 4 хормона за 3ти ден ,един за 14 ден ,и като ги направя ,ще ми пусне още един хормон за 21 ден,така че общо 6 хормона.Това всичко е с едно направление!
кой е този хормон на 14 ден, защото обикновено се правят на 3 ден и само прогестерона 7 дни след овулация.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2007, 15:06:19 pm »
кой е този хормон на 14 ден, защото обикновено се правят на 3 ден и само прогестерона 7 дни след овулация.
Естрадиол ,мисля че беше.