0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
цвят на менструална кръв
« -: Ноември 03, 2005, 23:17:11 pm »
Здравейте!

Интересува ме цвета на менструалната кръв. Миналият месец ми беше тъмно кафява, а този е много ярко червена. И друг път ми се е случвало да бъде тъмна /може би 2-3 пъти в годината/, но толкова червена не помня. След като беше тъмна нямах овулация - не знам дали това има значение. Благодаря Ви!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
цвят на менструална кръв
« Отговор #1 -: Ноември 04, 2005, 07:00:59 am »
При мен по принцип е ярко червена. Забелязала съм, че когато е тъмно червена пукам киста.
*
цвят на менструална кръв
« Отговор #2 -: Ноември 04, 2005, 10:28:12 am »
И при мен е ярко червена.
Единствено последните 1-2 дни става тъмно кафява.
цвят на менструална кръв
« Отговор #3 -: Ноември 04, 2005, 11:11:11 am »
Аз пък доколкото знам менструалната кръв следва да е тъмна, а не алено червена. Поне докато имах миома все ме питаха дали ми е тъмночервена, или алена - щото ако е алена, значи кръвоизлив.
Благодаря ти, Бени!

*

lady_11

• 3217
цвят на менструална кръв
« Отговор #4 -: Ноември 04, 2005, 14:35:36 pm »
е откъде щъ се вземе тоя кръвоизлив? нещо неразбрах
цвят на менструална кръв
« Отговор #5 -: Ноември 04, 2005, 14:55:36 pm »
Ами ако имаш например миома, проблемът с нея е, че може да предизвика кръвоизливи и на практика предизвиква. Те пък докарват анемия. Затова ги оперират, в общи линии (отделно от фертилните проблеми).
Благодаря ти, Бени!

*

lady_11

• 3217
цвят на менструална кръв
« Отговор #6 -: Ноември 04, 2005, 17:17:44 pm »
и тва ли е показателно - ярко червената кръв?
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
цвят на менструална кръв
« Отговор #7 -: Ноември 04, 2005, 19:48:58 pm »
При мен започва с бежово зацапване,после много тъмно кафяво и после тъмно червено и накрая пак много тъмно кафяво.Немога да си обясня тия тъмните нюанси в началото и края    :dontknow:
*
цвят на менструална кръв
« Отговор #8 -: Ноември 04, 2005, 20:37:21 pm »
при мен е същото , както при Ели. Даже понякога , в първия момент си помислям , 4е не ми идва наистина...
След операцията на кистата , казах на докторите 4е ми е алено 4ервена и те ми отговориха , 4е е така ,защото съм съвсем 4иста след операцията . Така ,4е по принцип не е особено това, 4е е кафяво в на4алото.Нали после ти се избистря.Даже ,доколкото си спомням по-странно е да е винаги бистра - което може да е показател 4е цикъла е само хормонален / без ову
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
цвят на менструална кръв
« Отговор #9 -: Ноември 05, 2005, 16:27:40 pm »
Веднъж в бг-мама четох,че една мацка,като забременяла и десетина дена имала такова бежово зацапване,ама си била истински бременна.Така,че като видя бежовото още стискам палци.. :) Веднъж бяхме на една сватба.Булката естествено беше бременна,а на мен ми беше закъсняло с три дена /за мен е много!/ и нали знаете,през цялото време си мислех ,ех и аз ето ще запомня тая сватба,че съм забременяла този месец и се отдадох на мечти... :roll: И отидох в тоалетната в ресторанта и какво да видя-бежовото петно :evil: Обаче си продължих с мечтите...до след няколко часа :cry: Абе луда работа...
*
цвят на менструална кръв
« Отговор #10 -: Ноември 06, 2005, 13:08:42 pm »
Доколкото знам кръвта трябва да се различава по време на менструацията. Когато течението е най-силно, кръвта трябва да е ярко червена. А когато започне да намалява и трябва повече време, за да излезе извън влагалището, в резултат на което се окислява. Тогава червения цвят на кръвта става от тъмно червен до тъмно кафяв.
цвят на менструална кръв
« Отговор #11 -: Ноември 13, 2005, 20:18:24 pm »
На мен това със цвета на кръвта изобщо не ми е ясно.Този месец ми дойде със закъснение-1во ярко червена,после кафеникаво и отгоре на всичкото ми продължава 7ми ден,абе шантава работа,трябваше да направя тест,ами,ако е имало нещо пък не се е задържало?
А се е случвало да ми тече и лилаво някой път :dontknow:
цвят на менструална кръв
« Отговор #12 -: Ноември 14, 2005, 10:21:48 am »
А пък като гледам рекламите на всичките им тече синьо  :lol:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
не разбрах
« Отговор #13 -: Ноември 14, 2005, 11:08:46 am »
Абе хора и на мен сега ми тече тъмнокафяво, та какво значи това не разбрах, нещо с окисляването ли....А лошо ли е?:(
цвят на менструална кръв
« Отговор #14 -: Ноември 14, 2005, 11:33:31 am »
Цитат на: wassilena
А пък като гледам рекламите на всичките им тече синьо  :lol:

Васи, ще ме скъсаш от смях  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Благодаря ти, Бени!

цвят на менструална кръв
« Отговор #15 -: Ноември 14, 2005, 17:50:56 pm »
И мен, :D  :lol:  :D ,ама аз най-сериозно!!!кафяво,а някой път червено и лилаво :wink:
*
Re: не разбрах
« Отговор #16 -: Ноември 14, 2005, 20:06:52 pm »
Цитат на: Reni
Абе хора и на мен сега ми тече тъмнокафяво, та какво значи това не разбрах, нещо с окисляването ли....А лошо ли е?:(

Мисля, че няма нищо лошо  :) . Предполагам, че просто в момента или по принцип имаш по-слабо кръвотечение и затова матката изтласква кръвта по трудно, вследствие на което се задържа за известно време, окислява се и изглежда по-тъмна. Но не е лошо да се пита лекар, защото май и при ендометриозата  има подобни оплаквания.