0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Лекарства и бременност
« Отговор #20 -: Октомври 16, 2007, 12:51:46 pm »
Искам да попитам това лекарство като лексотана и транксента ли е? Питам защото чак този месец разбрах сестра ми колко е пристрастена към тях. Засега тя мина на вариант шведска горчивка 3х една чаена лъжица и на два дни по едно хапче транксен, но не съм ,бедена, че може да ги откаже така. 
*
« Отговор #21 -: Октомври 16, 2007, 17:49:13 pm »
Горе долу като тях
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #22 -: Октомври 16, 2007, 18:18:21 pm »
Цитат
Цитат
Виж ако имам едно бебче на път няма да се замисля.
Ривотрила може да компрометира овулацията.

Как
?

Влияе на хипофизо-хипотеламучно-яйчниковата ос и оттам на половите хормони, респ. овулацията.
*
« Отговор #23 -: Октомври 17, 2007, 10:08:32 am »
Имаш предвид че възпрепятства овулацията и докато го пия не овулирам?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #24 -: Октомври 17, 2007, 11:53:22 am »
Възможно е :
1. Да не овулираш;
2. Да овулираш, но яйцеклетката да е негодна за оплождане;
3. Да овулираш и яйцеклетката да се оплоди, но да не може да се инплантира.

Нека Мели да се включи и да каже, дали съм права.
*
« Отговор #25 -: Октомври 17, 2007, 12:34:38 pm »
Писала съм на Мели и в консултациите към форума и лично съобщение и нямам отговор, така че и сега не очаквам.Консултирах се с гинеколог веднага след като реших да забременявам и изрично я попитах дали може липса на бременност да се дължи на Ривотрила.Тя каза че само ако е нарушен цикъла ми ,с психиатъра сме коментирали многократно и не е споменавал подобно нещо , възможно ли е да не са наясно.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #26 -: Октомври 17, 2007, 12:45:08 pm »
Бензодиазепините не действат контрацептивно или ако има някакви смущения, то те ще са в графата "изключения".

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #27 -: Октомври 17, 2007, 13:15:07 pm »
аз съм пила ривотрил само месец, като почнах с 1 на ден и в намаляващи дози до 1/4 на ден го спрях.
забременях през този месец.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #28 -: Октомври 17, 2007, 18:19:39 pm »
Писала съм на Мели и в консултациите към форума и лично съобщение и нямам отговор, така че и сега не очаквам.

Миличка, писала си ми, но се обръщаш към мен с Божилова и като че ли съм психолог, затова препратих въпроса ти на Милена Божилова (реших, че просто си се объркала). :)

Ще ти дам конкретен съвет на бележка.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #29 -: Декември 04, 2007, 18:35:55 pm »
Ох, аз като се решихме за бебе спрях лекарствата -  сероксат и ривотрил, които взимам за ПР и съм без хапове вече месец. Лошото е, че започвам да усещам някои от симптомите поради които почнах хапчетата и малко се плаша дали ще успея без тях. Този ни е втори месец на опити за бебе, а аз извънредно трудно и драматично приемам "неуспеха".Дано стане бебето по скоро и  се пооспокоя, че иначе пак ще почне порочния кръг лекарства, опити лекарства опити...............,а годинките си минават, аз от 2002 чакам да се "пооправя" за да си планувам бебе.Но така не може до безкрай, сега съм спряла лечението, макар че не се чувсттвам много добре. Надявам едно мъниче да ми помогне да се справя с проблемите си. Пожелавам го и на всички вас!!!!!!!!