0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Въпрос относно кисти?
« -: Октомври 17, 2007, 10:47:19 am »
Здравейте момичета, надявам се да можете да ме посъветвате, защото с това досега не съм се сблъсквала. Поради силни болки и рано дошла М. вчера отидох на лекар, който ми откри 2 кисти: 6х4 см. и 4х4 см. поне от 2 месеца там, така каза и един задържан фоликул, най вероятно от този цикъл. Каза в петък да ида да ме види и ако се налага ще ми предпише хапчета. Най вероятно някакви противозачатъчни, нали така? Ние от скоро пробваме за бебе, като имам 1 нормално раждане и детенце почти на 4 г. и 2 миседа след това. Ходих при д-р Владимиров, според който изследванията са ми ок (генетични и имунологични правени на своя глава)и да му се обадя веднага като забременея. Обадих се днес в клиниката и си запазих час чак за 16.11.

Та въпроса ми е какво ще стане с тези кисти за един месец? Не смятам да пия нищо докато не се видя с доктора, но пък е много време. Досега не съм имала кисти и не разбирам нищо по въпроса.

Доста дълго стана, извинявам се за което  :oops:

п.п. и съм с Хашимото
*
Re: Въпрос относно кисти?
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2007, 11:02:26 am »
На кои ден от менструацията беше на преглед?
Аз имах киста 5см. която изчезна с идването на менструацията.
Менструацията ми беше много болезнена първите 2 дни а на третия кистата я нямаше!
*
« Отговор #2 -: Октомври 17, 2007, 11:29:17 am »
На 1-ви  :oops: Понеже не я очаквах близките дни, и след секс като започнаха едни болки, в чудо се видях, имах черна кръв зацапване 2 дена и докато отида, то ми дойде.
*
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2007, 11:30:45 am »
Най вероятно са се пукнали
*
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2007, 16:52:18 pm »
Благодаря ти за отговора, ще видя в петък след прегледа какво ще ми кажат.
*
« Отговор #5 -: Октомври 19, 2007, 11:40:07 am »
Може и да няма интерес, но аз да си кажа  :oops:

Едната киста се е спукала, но другата - по-голямата е нарастнала още малко. Ходих при д-р Владимиров и той ми изписа Марвелон и другия месец пак на преглед.

Лек ден!
*
« Отговор #6 -: Октомври 19, 2007, 11:41:11 am »
Другия месец да се похвалиш, че и нея я няма!
« Отговор #7 -: Октомври 19, 2007, 19:44:51 pm »
Имам богат опит с кистите.Опитвала съм с Марвелон да ги свия,но не всеки път се получава.А когато се получава,е след няколко месечно лечение поне.Обикновено се пукат при мен,най/често след секс.Има и друг вариант,да ти направят пункция на кистата,т.е. да изтеглят течността.Не е болка за умиране,неприятно е,наистина,но пък с противозачатъчните губиш време.Аз изгубих години в тази борба,защото кистите при мен се образуваха почти всеки месец,когато не вземах противозачатъчни.Последния път ми направиха пункция на кистата,и забременях в следващия цикъл.
Много успех ти желая,и дано да се свие от само себе си при теб,и това е доста често срещано явление.
Успех!!!И пиши!!!
*
« Отговор #8 -: Ноември 16, 2007, 14:26:25 pm »
Тинки благодаря и на теб за отговора, макар и със закъснение от моя страна :flower:

Днес бях на преглед и кистите ги няма, док ми даде зелена светлина за бебеправене, като след 2 седмици пак съм на преглед да проследим какво става с овулацията. Много се радвам, защото се бях подтиснала с тези противозачатъчни.

Благодаря ви още веднъж момичета!
Лек ден!
« Отговор #9 -: Ноември 16, 2007, 14:43:08 pm »
Браво!!!
Успех! :D
« Отговор #10 -: Ноември 16, 2007, 19:01:56 pm »
Тинки благодаря и на теб за отговора, макар и със закъснение от моя страна :flower:

Днес бях на преглед и кистите ги няма, док ми даде зелена светлина за бебеправене, като след 2 седмици пак съм на преглед да проследим какво става с овулацията. Много се радвам, защото се бях подтиснала с тези противозачатъчни.

Благодаря ви още веднъж момичета!
Лек ден!
E, успех на следващия преглед и браво, че ги няма кистите :bighug:
« Отговор #11 -: Ноември 17, 2007, 12:19:46 pm »
Здравейте момичета,септември месец и на мене ми откриха кисти и ми изписаха да пия Ясмин.След като ги пих един месец цикала ми беше в продалжителност на 13 дни.Реших този месец да не пия нищо.По принцип цикала ми е точен,а сега ми закаснява 4 дни.Искам да ви попитам това нурмално ли е ???Благодаря ви!!! :ask:
« Отговор #12 -: Ноември 17, 2007, 12:20:56 pm »
Tigarche - по принцип лекарства не се спират без лекарско предписание! Ти консултира ли се с лекуващия лекар, или хей така на собствена глава?

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #13 -: Ноември 17, 2007, 12:29:36 pm »
За съжаление аз не съм в Бг и когато цикала ми продължи повечето от нурмалното се обадих на докра си по телефона.Тои ми каза че маи ще се наложи да ги сменим хапчетата.И понеже нямах вазможност да се прибера до Бг и да отида на преглед реших на собствена глава да не взимам никакви хапчета!Сега се притеснявам да не съм забременяла,защото август месец направих спонтанен аборт а искам поне 6 месеца да минат и тогава да пробваме пак за бебе. :(
« Отговор #14 -: Ноември 17, 2007, 12:37:11 pm »
Честно казано, не е много добре да се спират така лекарства, но явно нямаш възможност да консултираш веднага... Защо не си купиш тест за бременност? Така поне ще си наясно...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #15 -: Ноември 17, 2007, 12:57:03 pm »
Знам че не правилно така да си решавам на собствена глава и затова се притеснявам.Ще изчакам още няколко дни и ако пак не ми е дошло ще си купя тест.По принцип съм отговорен човек но се стреснах от това че цикала ми беше доста продължителен,а и тои като ми каза ще трябва да ги сменим хапчетата,и аз с всичкиа си ум реших да ги спа.Иначе внимавахме ,пазихме се ама кои знае????Оф незнам ще изчакам и ще се види какво ще ми доиде до главата много ми е притеснено.Благодаря ти за съвета!!!
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #16 -: Ноември 17, 2007, 20:13:14 pm »
Григчо- в твоите проблеми все едно виждам своите-аз също съм с хашимото-и  кисти
Оперираха ме  през  месец май тази година от киста  на десни яйчник и сега пак имам новоразвила се киста
аз също посетих д-р Владимиров  и на мен той изписа марвелон- преди това пиех  дуфастон-пия  го и сега -но не разбрах кога да започна Марвелон-последния  цикъл ми бе на 01,11,2007 -пт 14тия ден пия дуфастона -така ми беше предписан преди и д-р Владимиров каза  да започна с марвелон-но на рецептата не е изписал от кога ? -и след 3месеца при него пак за преглед-ако няма промяна-пак лапароскопия
Кога да започна да  пия Марвелона ?
на вас как ви е предписан
от провинцията съм -по телефобна дали би било удобно да питам

*
« Отговор #17 -: Ноември 17, 2007, 20:32:34 pm »
Обади му се и го попитай!
« Отговор #18 -: Ноември 18, 2007, 21:06:24 pm »
Като спреш дуфастона,ще ти дойде след няколко дни.Мисля че трябва да започнеш марвелона на първия ден от цикъла.За всеки случай най/добре се обади и попитай.
*
« Отговор #19 -: Ноември 19, 2007, 11:25:09 am »
Нимика, аз започнах Марвелона от 4-ти ден на цикъла, тогава бях на преглед и той каза да ги почвам тогава. Това бяха първите противозачатъчни, които пия през живота си и не съм много наясно и с тях  :oops: По-добре наистина му звънни и го питай.
Успех и дано и при теб се махнат кистите.
Пиши!