0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

alex_jp

Моля за мнение и съвет
« -: Ноември 11, 2005, 14:20:42 pm »
Здравейте момичета,
много ми е притеснено последните дни  /и не само де/, ама да се оплача, поплача и така:
От 2 години с мъжа ми опитваме да си направим бебенце и не става. Ето какво сме направили по въпроса до сега:
1. 8 седмици на Достинекс /по 1 табл. на седмица/ заради висок пролактин.
2. Стимулация с Клостилбегит - от 5 до 9 ден на цикъла 2 пъти по една таблетка, 3 месеца. Сега имам овулация, минали са 6 месеца от последния прием на лекарството.
Но :
Не ми е правена снимка на тръбите. И двамата гинеколози при които съм ходила са категорични, че няма нужда? А след всичко което съм прочела тук и в другите форуми, това ме смущава.Особено като се има предвид, че докторът който ми изписа клостилбегита, на моя въпрос дали трябва мъжът ми да си направи спермограма каза - не, пий първо лекарствата и ако не стане тогава ще му мислим!!! /А е един от добрите в София, известно име е/.
Накрая направихме спермограма/в лабораторията на д-р Щерев/ - ето резултатите:
време за втечняване влаб. условия: 15'
 цвят: с. кост
обем: 1,4
 pH: 7.2
Wiskozitet: 0
 Lewkociti: 8-9
 желат. конгломерати - не
аглутинати: да
 тип: атипични и типични
 обща концентрация: 108.16 х 10 на 6-та
 Нормокинетични: А+В 48%
А: 24%
В: 24%
Хипокинетични: 2%
 Акнетични: 50%
 концентрация нормокин /1мл: 51,9168 х 10 на 6-та
 Тотален брой на нормокинетични сп. 72.68352 х 10 на 6-та
 след 4 дни въздържание
Незнам сега какво точно да му мислим. Аз си имам овулация сега, ама какво от това.
Сега чакаме резултати от МБ и за хламидии. Може ли да ми кажете доколко е достоверен кръвния тест за хламидии - такъв направиха, а доста противоречиви неща съм чувала.
Та доста съм се поуплашила и вече не знам какво да правя.
И защо казват, че няма смисъл от снимка на тръбите? Как са толкова сигурни, че всичко там е наред?
Съжалявам че толкова дълго ама много ми дойде последните дни. Благодаря ви
Моля за мнение и съвет
« Отговор #1 -: Ноември 11, 2005, 15:26:32 pm »
Здрасти! Що за известен и добър лекар ти е разрешил Клостил без снимка на тръбите???? Според мен, а и не несамо според мен, се прави снимка и микробиология и тогава може Клостил, аз именно затова не съм пила Клостил. Щом е толкова известен лекаря, би трябвало да му е ясно това!!!! Не може да няма нужда от снимка, само ако си правила лапароскопия, но щом не я споменаваш, предполагам че не си.
Моля за мнение и съвет
« Отговор #2 -: Ноември 11, 2005, 16:54:13 pm »
и аз това се питам - защо ми изписаха Клостилбегит преди да имам снимка и преди да бъде направена спермограма на мъжа?
Как преценяват, че не е необходима снимка? И новият доктор също каза, че няма нужда от снимка - всичко било наред. И двамата съм ги питала дали не трябва снимка и двамата са категорични, че няма никакво основание да ме пратят на снимка.
*
Моля за мнение и съвет
« Отговор #3 -: Ноември 11, 2005, 17:15:59 pm »
Алекс, твоя лекар да не е някои врач!  :lol:
Незнам как са разбрали, 4е са ти проходими тръбите. Обикновено правят снимка или лапароскопия, ако имат и някакви други опасения.
И помисли логично, защо да се стимулираш, ако тръбите са ти запушени или спермата няма оплодителна способност. Стимулациите не са безкраини.
*

Anonymous

Моля за мнение и съвет
« Отговор #4 -: Ноември 11, 2005, 17:53:31 pm »
Наистина не е логично да се прави стимулация преди снимка и преди спермограма, но е факт. На въпроса ми дали да правя снимка и мъжа ми спермограма отговора беше - изпий лекарствата и ако не стане тогава ще му мислим.
И като помислих си смених гинеколога, направихме спермограма и...
Още не мога да повярвам. Все си мислех, че в мен е проблема.
*

RK

Моля за мнение и съвет
« Отговор #5 -: Ноември 13, 2005, 13:46:54 pm »
Zdraveyte! Az ot vreme navreme poseshtavam site-a, no dosega ne swm se vkluchvala vwv forumi i razgovori....a moje bi triabvashe  :cry: Vswshnost i men me blwskaha s kup lekarstva bez da mi praviat izsledvane za prohodimost na trwbite, kakto i spermograma na mwja mi. Veche swm pri treti poreden lekar i se nadiavam, che swm popadnala v dobri rwtze. Sled kato mi napraviha fulikolometria may se okaza, che otivame bna variant laparoskopia. Popitah go dali ne moje neshto s hapcheta da probvame, a toy mi otgovori, che si ima stwpki, po koito se vwrvi. Yavno naprazno swm se twkala s tezi lekarstva, a sega i umiram ot strah ot laparoskopiata.
Цитат

Пиши на кирилица!