0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

lechenie na vazpalena traba
« -: Юни 05, 2006, 23:22:14 pm »
6te sam mnogo blagodarna ako niakoi mi kaje kak se lekuva vazpalena i leko razduta traba?izpisaha mi da pia ciprofloxacin 7 dena,dnes e 6-tia den no mislia 4e nishto ne se e promenilo,zashtoto si me naboliava oshte

Пиши на кирилица!
*
« Отговор #1 -: Юни 06, 2006, 00:03:53 am »
Микробиология и антибиограма правила ли си? Някакви други изследвания? Този Ципрофлоксацин как така ти го изписаха за тръбата точно?
« Отговор #2 -: Юни 06, 2006, 07:19:33 am »
Няма как да се определи вида на бактерията, възпалила тръбата. Може и да е небактериално възпаление. Ципрофлоксацинът по принцип е уро-генитално лекарство. Но ми се струва, че е твърде слаб за възпалена тръба. Все пак лекар преценява - или го сменяш, или му вярваш. И непременно поискай изследване за хламидия.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: lechenie na vazpalena traba
« Отговор #3 -: Юни 06, 2006, 07:26:30 am »
Цитат на: nelka
6te sam mnogo blagodarna ako niakoi mi kaje kak se lekuva vazpalena i leko razduta traba?izpisaha mi da pia ciprofloxacin 7 dena,dnes e 6-tia den no mislia 4e nishto ne se e promenilo,zashtoto si me naboliava oshte

При такова възпаление  задължително последва антибиотично лечение (преди много време и при мен беше така)!Но и аз като
little_rabbit   мисля че ciprofloxacin  е много слаб антибиотик!
Дано да има ефект при теб !Ако ли не ще трябва да повториш лечение
с друг антибиотик!Успех!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #4 -: Юни 06, 2006, 11:32:00 am »
Цитат на: adi
При такова възпаление  задължително последва антибиотично лечение (преди много време и при мен беше така)!Но и аз като
little_rabbit   мисля че ciprofloxacin  е много слаб антибиотик!
Дано да има ефект при теб !Ако ли не ще трябва да повториш лечение
с друг антибиотик!Успех!

Ципрофлоксацина е химиотерапевт (а не антибиотик) с широк спектър на действие. И въобще не е слаб. Друг е въпроса че при химиотерапевтичните лекарства този период от 7 дни никак не е достатъчен. Както и ако е използван през последните 3 месеца не бива да бъде изписван отново защото организмат има изграден имунитет донякъде срещу лекарството. Както са те посъветвали Малък Зайко и Ади непременно направи една микробиология с антибиограма, пусни си и едно изследване за хламидия и микоплазма. Така най-добре се разбира с какво точно лекарство трябва да бъдеш лекувана точно ти и точно в този случай!!!!!! Успех!!!!!  :)
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #5 -: Юни 06, 2006, 13:41:01 pm »
Цитат на: Starlet

Ципрофлоксацина е химиотерапевт (а не антибиотик) с широк спектър на действие.  

Звездичке, в България все още се води химиотерапевтик, но в нормалните държави се води антибиотик. Скоро и при нас ще го класифицират така.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #6 -: Юни 06, 2006, 14:44:22 pm »
Цитат на: little_rabbit
Цитат на: Starlet

Ципрофлоксацина е химиотерапевт (а не антибиотик) с широк спектър на действие.  

Звездичке, в България все още се води химиотерапевтик, но в нормалните държави се води антибиотик. Скоро и при нас ще го класифицират така.

А Зайче  :D  нали знаеш че не черпя информация от български източници  :D ! Разликата от антибиотик до химиотерапевт е голяма. Самият принцип на действие на самите лекарства е различен (между антибиотика и химиотерапевтика).  :balk_21: Не се сърди не се заяждам в случая  :D !!!! Аз по принцип съм против антибиотиците и за химиотерапевтиците (за последните все още не се знаят напълно и в такова количество данни за уврежданията които могат да причинят на организма и може би заради това :D )  :balk_21:  :balk_21:  :balk_21:
« Отговор #7 -: Юни 06, 2006, 16:41:26 pm »
Звездичке,  :balk_21:

И аз не се заяждам, мила. Но съм говорила с фармацевти, та затова.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #8 -: Юни 06, 2006, 19:24:22 pm »

И аз не се заяждам, мила. Но съм говорила с фармацевти, та затова.

Превод  :D

Антибиотици - продукти живодействащи (или техни синтетични аналози) живи клетки от бактериален, гъбичен, растителен или животински произход ,които избирателно подтискат функционирането на други клетки - микроорганизми, вируси и т.н.

химиотерапевтици - в тази група влизат сулфаниламидите, хинолоните и вторхинолоните, както и групата други синтетични антибактериални средства. Последната група се характеризира с висока антибактериална активност механизмът на която все още не е изучен напълно. Частично ефекта от химиотерапевтиците е обусловен от блокадата на размножаването (полимеризацията), а следователно ,преобладава синтеза на ДНК в чувствителни бактериални клетки, като по този начин ги унищожава.

Та накратко казано едното антибиотицита са живи клетки (организми)
а другото химиотерапевтиците са си химикали (химия) която предотвратява размножаването на болестостворните организми. Това е разликата. Затова не намирам за умество сравнението че е едно и също. Специално Ципрофлоксацина е от групата на хинолоните/вторхинолоните

Извинявам се за грешките в някои термини ако има такива. Това е превод от учебник по фармация!

:balk_21:  Зайче това е за теб!!!  :balk_21:  
« Отговор #9 -: Юни 06, 2006, 19:56:40 pm »
*

Starlet

• 1937
« Отговор #10 -: Юни 06, 2006, 20:19:47 pm »

:balk_600:  :balk_21:
« Отговор #11 -: Юни 06, 2006, 22:08:29 pm »
blagodaria vi mnogo,kato otida na pregled v 4etvartak 6te poiskam tezi izsledvaniq i da vidim kakvo 6te stane,no ne mi se viarva da mi mine ot tozi ciprofloxacin

Пиши на кирилица!
« Отговор #12 -: Юни 09, 2006, 12:26:50 pm »
Аз имах същия проблем и се лекувах около 6 месеца с всякакви антибиотици + Ципрофлоксацин + свещички + Физиотерапия.
 Сега съм по-добре, но не напълно излекувана

Поне отново имам ову.

При мен не беше причинено от бактериална инфекция възпалението,но беше страхотна болката и ходенето по мъките също. Сега много се пазя, но болката не е изчезнала
*

Starlet

• 1937
« Отговор #13 -: Юни 09, 2006, 16:11:47 pm »
Цитат на: c6688tt
Аз имах същия проблем и се лекувах около 6 месеца с всякакви антибиотици + Ципрофлоксацин + свещички + Физиотерапия.
 Сега съм по-добре, но не напълно излекувана

Поне отново имам ову.

При мен не беше причинено от бактериална инфекция възпалението,но беше страхотна болката и ходенето по мъките също. Сега много се пазя, но болката не е изчезнала

Щом не е от бактериална инфекция причинено възпалението защо са те тъпкали с антибиотици и химиотерапевтици толкова време!? И ако не е от бактерии от какво е било причинено възпалението? :wink:
« Отговор #14 -: Юни 10, 2006, 17:37:31 pm »
Тъпкаха ме за всеки случай, мисля :)

А бактериики не откриха и заключението беше,че е хронично :)
 Според мен беше от ходене гола зимно време :)

Е, сега като стане по-студено веднага го усещам :)
*

Starlet

• 1937
« Отговор #15 -: Юни 10, 2006, 18:07:06 pm »
Цитат на: c6688tt
Тъпкаха ме за всеки случай, мисля :)

А бактериики не откриха и заключението беше,че е хронично :)
 Според мен беше от ходене гола зимно време :)

Е, сега като стане по-студено веднага го усещам :)

Е то това младите заради хубост се разболяват и си усложняват живота! Обличайте се момичета!!!! Защото са опасни последиците след това :D
« Отговор #16 -: Юни 10, 2006, 20:48:03 pm »
:balk_111:  :balk_111:

Ако знаех какви неприятности ще си навлека..... :a_sheep_01:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #17 -: Юни 10, 2006, 21:47:22 pm »
c6688tt
Миличка не си само ти!!!! :lol:
« Отговор #18 -: Юни 11, 2006, 12:22:58 pm »
при мен комбинацията от ципрофлоксацин и флажил беше успешна за справяне с проблема :wink: