Здравейте момичета. От много време влизам и чета форума, но до сега не съм разказвала моята история. Дано да не ме упрекнете, че пиша точно тук, знам че сайта е за двойки с репродуктивни проблеми, а аз всъщност от скоро се опитвам да забременея и такъв проблем при мен не е доказан, но сърцето ми е свито и не спирам да мисля, че проблем има. А причинат е следната : имам сестра-близначка която започна своите опити за забременяване преди няколко години, но скоро след това се оказа че има ендометриоза. Новината дойде като гръм от ясно небе. В крайна сметка й трябваха три години, за да се излекува и в момента е бременна. От момента, в който разбрах за нейното заболяване започнаха и моите страхове. По времето когато я оперираха, за да отстранят срастванията и т.н. се престраших да отида на лекар, за да искам съвет. Първия при който отидох беше категоричен, че със сестра ми, тъй като сме еднояйчни близначки и носим един и същ генетичен материал и аз имам ендометриоза и стигна до това заключение само с преглед с вагинален ехограф, при положение че заболяването до колкото знам се установява само с лапароскопия и подобни методи. Та той беше категоричен и даже ме посъветва да се оперирам при него възможно най-бързо. Тогава нямах намерение да забременявам и реших да не правя нищо по въпроса, но това не ми даваше мира. Реших да потърся мнението и на друг специалист. В Майчин дом-София също ме прегледаха само с вагинален ехограф и заключението на лекаря беше, че всичко ми е на ред и ендометриоза няма. В крайна сметка оставих нещата такива каквито са и реших, че ще получа отговор на въпроса си едва когато реша да имам дете.
Е, момента дойде и от два-три месеца със съпруга ми се опитваме да си направим бебче, но все още няма резултат. Предполагам, че в момента е най-добре е да се изчака и ако няма резултат до няколко месеца или година мога да потърся помощ, но е много трудно да живея с тази мисъл всеки ден.
Не е никак приятно да започнеш опитите си за забременяване с мисълта, че имаш проблем и няма да стане, а при мен е точно така.
Бих се радвала ако някой сподели с мен подобен на моя случай или да ми даде съвет. Успех на всички в трудния път до зачеването.