0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Фертилност след химиотерапия
« -: Януари 18, 2008, 10:22:49 am »
   Като споделя с вас, момичета, ми олеква, а и вие имате много знания и ми помагате да се справям с проблема. Моля ви, ако можете дайте ми съвет и сега.
   Една година след края на химиотерапията с диагноза рак на тестиса е време евентуално да започне възвръщане на фертилността. Чета статии, има изследвания, които могат да докажат дали това изобщо ще се случи и терапии, които спомагат.
Моля, ако знаете нещо повече по въпроса и евентуално какви са тези изследвания и къде в България се провеждат отговорете ми. Ще съм безкрайно благодарна.
Скоро ще направим спермограма, но много,много, много ме е страх.
   Психологическата граница от една година след химиото падна, но сега е още по-тежко, защото не може да се каже още колко трябва да минат и с настъпването на всеки нов месец в душата ми настава ад. Ще бъде крачка напред да знаем дали изобщо...
*
Re: Фертилност след химиотерапия
« Отговор #1 -: Януари 18, 2008, 13:21:57 pm »
Миличка, стискаме ти палци и силно се надявам да има крачка напред!

*
« Отговор #2 -: Януари 18, 2008, 14:12:48 pm »
Благодаря ти, Abloy! Прочетох за вашата борба. Толкова е хубаво, че чудото се е случило, толкова е обнадеждаващо и ми вдъхваш сили. Явно щастието рано или късно каца на рамото на борещите се. Дано!
*
« Отговор #3 -: Януари 18, 2008, 16:19:28 pm »
Здравей Sie,не съм чувала за подобни изследвания.Ако разбереш повече-пиши,моля те.
И силно ви стискам палци 1 год. след края на химиото да имате добри резултати от спермограмата! :crossfingers: yahoo_17
*
« Отговор #4 -: Януари 18, 2008, 16:25:50 pm »
Благодаря, elliq! Стискам палци и на вас!!!