Здравейте,
на кратко ще ви разкажа за моя проблем. Преди година и малко започнах да пълнея неконтролируемо и си правих изследвания за хормоните на щитовидната жлеза, поради фамилна обремененост. Всички бяха в норма, освен малко завишеният холестерол. Сега след този период направих нови и резултатите "меко" казано ме притесниха.
Причината да посетя отново ендокринолог е, че от 2-3 седмици започнаха да ми изтръпват ръцете докато спя, а последните дни и през деня. През цялото време ми е много студено и ме болят ставаите, забравям често и ми се спи повече от нормалното.За период от една година надебелях с 15кг. На 26г, не съм раждала.
Резултатите от изследванията са ми :
TSH >110,0 при 0.38-4.31
FT4 -1.9 при 10.6-21
TPOab 30.10 при Anti TPO 0.0-10.9
Triglyser 0.42 при 0.5-1.9
Cholesterol 6.8 при 3.6-5.3
Диагнозата ми е Декомпенсиран хипотиреоидизъм. Не намерих информация точно за този вид. Лечението е под схема с Л-Тироксин 100мг. Като лекаря ми иска след 2 месеца отново да се видим.
Въпросът е, че не знам до колко е сериозно. С тези стойности на мен ми се вижда много. МОля кажете повече.Цял живот ли ще трябва да пия лекарства?
Ще мога ли да забременея нормално? До колкото прочетох тук това е абсурдно. ТЪКМО това искахме и дойде изневиделица тази диагноза. До колко ще попречи това на плода и дали може да го предам на детето след раждане? Трябва ли да отида пак на гинеколог след тези резултати, защото бях при него преди месеци и ми казаха, че всичко е ок. Да действаме! Дайте ми повече информация. Трябва ли да се храня по различен начин? Дали ще помогнат някои храни, ако засиля витамини или нещо друго?