0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Изисквания за хормонални изследвания
« -: Декември 10, 2007, 13:56:35 pm »
Здравейте,

Чета, чета и никъде не откривам отговор на проблема си, та затова пускам нова стара тема. Сигурна съм, че е коментирано това, но....

Та ще си правя изследване на 3ти ден от цикъла на Prolactin, FSH, LH,Inhibin B, Estradol в клиниката на доц. Конова. Понеже ще пътувам до там имам въпрос мога ли да пия кафе сутринта преди изследването или е абсолютно забранено. Не че е фатално, но трудно се събуждам.

Мерси предварително.

*

Pipi_M

• **
  • 148
  • Няма невъзможни неща!
Re: Изисквания за хормонални изследвания
« Отговор #1 -: Декември 10, 2007, 14:37:45 pm »
Здравей,Макси!Кафето може да окаже влияние върху резултата единствено на пролактина(хормон на стреса),а той не е никак маловажен.Така,че най-добре е да се лишиш една сутрин от кафе.Добре е и вечерята ти да не включва мазни,много солени храни и алкохол(вечерта преди изследването).Не се препоръчва и секс.Това е,което зная по въпроса.Желая ти успех! :goodluck:
*
« Отговор #2 -: Декември 10, 2007, 14:44:02 pm »
Мерси, аз за него се притеснявах. Защото пия бромокриптин от година и половина, но досега съм го изследвала в Русе и не съм обръщала внимание - ставам и отивам в лабораторията. Сутрин на гладно без кафе..... :D

Ами ще спазвам изискването какво да се прави.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Декември 13, 2007, 06:12:30 am »
Само да вметна /ако не е късно вече/  че кафето влияе на щитовидните хормони и когато се прави такова изследване не трябва сутрин да се пие кафе

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #4 -: Декември 13, 2007, 09:41:44 am »
Мерси за отговорите, но вчера ходих до Плевен....
Наистина ми идеше да  :bonk: мъжо да кара по-бързо, но в крайна сметка издържах и без кафе и без цигари и без вода....За съжаление съм прекалила с бромокриптина и сега трябва постепенно да намалявам дозата.

Интересно ми е на някой дали му се е случвало нещо подобно: при поредното изследване след 5 мес. на бромокриптин 2 х 1, пролактинът ми беше отново два пъти НАД нормата, сега при същата доза обаче 8 месеца по-късно е два пъти ПОД нормата. Говорих с д-р Катя Тодорова и сега ще смъквам дозата до 3 х 3/4. Само се чудя дали ще може да го спра изцяло този бромокриптин. Или трябва да си остана на някаква поддържаща доза.  :ask:
Другото интересно е, че всички останали хормони - вкл. щитовидните са си точно в нормата.
Ако някой има подобен опит ще се радвам да сподели.
Мерси предварително.