0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
До кога?-капки кърма
« -: Декември 10, 2007, 07:22:10 am »

Момичета май ще ви задам въпрос на който знам отговора,но все пак да споделя.Преди година и два месеца имах злополучно раждане.Детенцето ми оцеля ,но получи множество малоформации.Никога не съм го кърмила,защото той няма сукателен рефлекс.Е цедях се малко но...И сега на въпроса.Четири месеца след това си изследвах пролактина който беше влязъл в норма.Аз има СПЯ и Теоридит на Хашимото,което незнам дали има значение,но проблема ми е ,че когато се къпя гърдите ми текат при малко по-силен натиск.А правим опити за бебе вече 6 месеца.Имам съмнения ,че от стреса или нещо друго незнам,пролактина ми е скочил рязко.Пия глюкофаж и ютирокс,но не вземам мерки за пролактина.Дали това е проблема и графиките ми миналите месеци да изглеждат странно.Стана малко объркано,извинявайте,но аз съм си така.Всичко ми е каша в главата.Скоро ще си направя и пълни изследвания и ще посетя ендокринолог.Но все пак да ви чуя мнението няма да е излишно.

Re: До кога?-капки кърма
« Отговор #1 -: Декември 10, 2007, 09:15:29 am »
Чувала съм, че е нормално да има капки кърма след раждане, дори и без да си кърмила. Кумата ми ходи на лекар поради това, че почти 2 години след раждането на сина й, има капки кърма. Лекарят й е казал, че е нормално. Забременя втори път без проблем.
Виж по въпроса за СПЯ, Хашимотото и пролактина не мога да взема отношение.
  09.11.2007
« Отговор #2 -: Декември 10, 2007, 10:26:19 am »
Ти сама си си дала отговор...
Най-вероятно има проблем с висок Пролактин, но това може да се каже със сигурност след направени изследвания и посещение на добър ендокринолог. Препоръчвам ти д-р Катя Тодорова.
Желая ти успех!
« Отговор #3 -: Декември 12, 2007, 00:51:12 am »
Според графиката която виждам-типична е за ПКЯ.
А относно "капките кърма" -това говори за повишено ниво на пролактина.По принцип когато пролактина е висок ,прогестерона е под нормата и дори и да стане чудото да забременееш,шансовете да успееш да го задържиш са минимални.Би трябвало да се обърнеш към гинеколожката си и да искаш да ти проверят следните хормони в периода 3-5 ден от МЦ:
1.ЛХ
2.ФСХ
3.Пролактин
4.Тестостерон
5.Е2
6.Прогестерон
7.Т3,Т4 и ТСХ
  След като получиш тези резултати,бих те посъветвала да пишеш и в последствие да се уговориш с доцент Конова в Плевен.Тя ще ти даде необходимите напътствия ,ще ти направят и някои други допълнителни изследвания и по всяка вероятност ще те насочи към опитен ендокринолог.Когато хормоните влезнат в необходимата граница ,ще стигнеш по-бързо до желаното забременяване.
Успех!!!
« Отговор #4 -: Декември 12, 2007, 07:28:04 am »
Не е задължително при капки кърма да има завишен пролактин. Аз имах миналата година и без да съм раждала - изследвах многократно Пролактина и беше в норма. Може би е свързано по-скоро със СПКЯ, понеже и аз имам лека форма.
  09.11.2007
*
« Отговор #5 -: Декември 12, 2007, 22:02:43 pm »
Според графиката която виждам-типична е за ПКЯ.
А относно "капките кърма" -това говори за повишено ниво на пролактина.По принцип когато пролактина е висок ,прогестерона е под нормата и дори и да стане чудото да забременееш,шансовете да успееш да го задържиш са минимални.Би трябвало да се обърнеш към гинеколожката си и да искаш да ти проверят следните хормони в периода 3-5 ден от МЦ:
1.ЛХ
2.ФСХ
3.Пролактин
4.Тестостерон
5.Е2
6.Прогестерон
7.Т3,Т4 и ТСХ
  След като получиш тези резултати,бих те посъветвала да пишеш и в последствие да се уговориш с доцент Конова в Плевен.Тя ще ти даде необходимите напътствия ,ще ти направят и някои други допълнителни изследвания и по всяка вероятност ще те насочи към опитен ендокринолог.Когато хормоните влезнат в необходимата граница ,ще стигнеш по-бързо до желаното забременяване.
Успех!!!
Защо смяташ,че трудно ще износя едно бебе.Вярно е ,че прогестерона ми е нисък,но при едно лечение с дуфастон мисля,че няма да има проблем.А и вече имам една бременост и при това износих бебенцето.Изследвания съм си правила преди няколко месеца,но пролактина ми беше в норма.Затова сега се чудя какво може да е станало.Знам,че може да повиши и от стрес..Моя случай сигурно е такъв.