0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

krasimira

малка матка
« -: Ноември 24, 2005, 17:08:32 pm »
здравейте. може ли да каже някой какво значи да имаш малка матка. преди години един лекар ми каза че имам малка матка но няма да е проблем да забременя. Каза ми го някак си замислен но ме увери че всичко е наред. От тогава не съм правела опити за забременяване, защото неисках дете. Сега със съпруга ми решихме да започнем опитите, но аз все за това се сещам. кажете ми проблем ли е това или е нещо нормално.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
малка матка
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2005, 17:11:36 pm »
По принцип едва ли е проблем. Пък и нещата може да са променили оттогава.
Ако се притесняваш консултирай се с друг лекар.
малка матка
« Отговор #2 -: Ноември 24, 2005, 17:38:35 pm »
и според мен е добре да потърсиш второ мнение,за да не се затормозяваш излишно психически,а да мислиш само за бебеправенето.
УСПЕХ
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
малка матка
« Отговор #3 -: Ноември 24, 2005, 17:40:59 pm »
и на мен преди години един професор ми каза, че имам малка матка, но след това думите му не потвърди нито един гинеколог.
отиди си на преглед, да те видят и премерят...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
малка матка
« Отговор #4 -: Ноември 24, 2005, 17:51:39 pm »
Какво има предвид под малка? На нераждалите жени матката е по-малка по принцип. Отиди да те види и друг лекар.
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
малка матка
« Отговор #5 -: Ноември 26, 2005, 09:27:56 am »
Здравей,Красимира.На мен също ми казаха , че имам малка матка и фини тръби.Така се изрази доктора.Каза ми ,че това не създава никакъв проблем за забременяването,но може да попречи за износването на плода.Но и за това имало медикаменти за евентуално разширяване на матката,така че каза да не се притеснявам.
*
малка матка
« Отговор #6 -: Декември 01, 2005, 11:00:27 am »
Да ти кажа, че и на мен последният гинеколог, който ме преглежда ми каза същото. До сега нито един гинеколог не ми е казвал такова нещо.
Дали е така или не, все още незнам със сигурност. Имам два аборта по медицински показания и все ми струва, че доктора, който ме наблюдава и ми прави абортите - след като се установи, че плода няма сърдечна дейност -  трябваше нещо да види и да каже.
Но ако е така, означава ли това, че няма да мога да износя плода при една следваща нормална бременност? Чудя се и дали наистина има такива медикаменти за разширяване на матката!?
малка матка
« Отговор #7 -: Декември 01, 2005, 11:44:09 am »
И аз съм като Джам. Много лекари са ме гледали поне десетина са вече и само една реши, че имам малка матка и ми го сервира така сякаш е доста страшно нещо. Но аз си направих сметката и реших да не взимам под внимание нейните думи.
Така че моят съвет е първо да не се притесняваш, защото дори да е малка не пречи. Майка ми е родила мен и брат ми с такава малка матка и то без проблеми на е износила. А второто е, че ако има начин иди и друг лекар да те види, ако това те притеснява толкова.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!