0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

статичен фоликул
« -: Ноември 30, 2005, 11:57:13 am »
Ходя на фоликуметрия и ми казаха че фоликула ми е статичен и когато попитах какво значи това ми казаха само че е лошо. Моля някой ако знае какво значи да ми каже.
На 11ден фоликул 15.2
14ден-18.1
15ден-20
16ден-20 с неравномерна форма :(
статичен фоликул
« Отговор #1 -: Ноември 30, 2005, 12:02:42 pm »
ми предполагам че не расте-аз поне така си го обяснявам.4е два поредни дена си стои на 20.или че не се пука......незнам......защо не са ти обяснили-трябва да ти кажат какво имат предвид,а не само да ти кажат че е лошо :roll:  8O  :(
статичен фоликул
« Отговор #2 -: Ноември 30, 2005, 13:21:50 pm »
Взех си и хормоните FSH 4.76 LH 9.71
въпреки че ми казаха да не правя, ама не се сдържах
статичен фоликул
« Отговор #3 -: Ноември 30, 2005, 13:25:57 pm »
Ами хормоните ако са до 5-и ден е СПКЯ. Но за всеки случай кажи на кой ден са правени и дай референтните стойности на лабораторията.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

статичен фоликул
« Отговор #4 -: Ноември 30, 2005, 13:26:48 pm »
На 5-те ден са, но нямам клинични признаци за СПКЯ
референтни стойности FSH 2.4-9.3 LH 1.6-9.3
статичен фоликул
« Отговор #5 -: Ноември 30, 2005, 13:29:07 pm »
Цвети,
Според мен също става въпрос за фоликул, който от един момент натам нито расте, нито се пука. Когато не се пука могат да ти бият Прегнил, което също е хормон, който предизвиква пика на овулацията и пукането на фоликула до 24ч. Само незнам как се процедира, когато фоликула не нараства при два последователни прегледа.
А що се отнася до лошото-може да е лошо само за този определен цикъл, но не и за следващите... :)
"Странно нещо Рµ животът, ако откажеС? РґР° приемеС? РґСЂСѓРіРѕ, освен най-доброто, РјРЅРѕРіРѕ често РіРѕ получаваС?!"
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
Re: статичен фолукул
« Отговор #6 -: Ноември 30, 2005, 15:03:05 pm »
Цитат на: Cvetelina
Ходя на фоликуметрия и ми казаха че фоликула ми е статичен и когато попитах какво значи това ми казаха само че е лошо. Моля някой ако знае какво значи да ми каже.
На 11ден фоликул 15.2
14ден-18.1
15ден-20
16ден-20 с неравномерна форма :(

а интересно какво ли би се видяло на 17-ти ден? :)
защото неправилна форма получава фоликулът след спукване. това става в началото, скоро след овулацията.
гледали ли са те на следващия ден?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

статичен фоликул
« Отговор #7 -: Ноември 30, 2005, 15:59:00 pm »
Утре ми е 17-ти ден и казаха че няма да ме гледат - в петък на 18-ти ден щели да проверят дали се е спукал
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
статичен фоликул
« Отговор #8 -: Ноември 30, 2005, 16:29:58 pm »
Неправилна форма фоликулът придобива и когато регресира, тоест не се отделя яйцеклетка по някаква причина и казано с прости думи се спъхва.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
статичен фоликул
« Отговор #9 -: Декември 01, 2005, 12:42:46 pm »
Цитат на: Lali
Неправилна форма фоликулът придобива и когато регресира, тоест не се отделя яйцеклетка по някаква причина и казано с прости думи се спъхва.

с две думи при ЛУФ синдром
*
статичен фоликул
« Отговор #10 -: Декември 02, 2005, 08:45:04 am »
za da kaжа и аз нещо обнадеждяващо,ако те гледат непосредствено след овуто, картинката изглежда с нещо като неравен фоликул, ама това може и да си е жълто тяло.Жълтото тяло се образува на мястото на пукнатия фоликул и първоначално е с размера на същия.Така чв , важно е да те видя и през последвалите дни.А ако мериш темп. ще е най- добре , защото ще можеш да си засечеш нещата
Стискам палци
АААА, и разбрах от момичетата, че ако е имало ову ,има течност около същия яйчник, от спукания фолик.

Дано ходиш при специалист по репродуктивно здраве, защото аз от ходене по обикновени,много добри ,гинки, се бях побъркала.
Специалиста е обигран и знае какво да гледа...поне аз останах с такова впечатление
статичен фоликул
« Отговор #11 -: Декември 02, 2005, 12:02:22 pm »
Днес ме гледаха и се е спукал :D
Казаха че следващата стъпка е инсеминация. Когато решим, но понеже съм си мнителна ми се струва че трябваше първо да направим цито намаска и микробиология, а и пълна спермограма не сме правили :lol:  :?:  :!:
статичен фоликул
« Отговор #12 -: Декември 02, 2005, 12:09:56 pm »
Цитат на: Cvetelina
...цитуна маска ...

Мила, ако не се бъркам се нарича цито намазка.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

статичен фоликул
« Отговор #13 -: Декември 02, 2005, 12:34:30 pm »
права си, бъркам разтоянията защото пиша бързо и с буквите е същото и после като видя какво съм написала е вече късно :oops: