0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mr

въпрос за кондиломи-бременност ??
« -: Октомври 15, 2004, 14:53:24 pm »
Здравейте,
преди 5 години ми лекуваха раничка на шийката на матката и доста упорити кондиломи. До сега не са ми се появявали отново. С мъжа ми от тогава правим секс само с презерватив.
Но искаме да имаме бебе.
Преди горе-долу толкова време (4-5 год.) той забеляза малка пъпчица при него - не е ходил на лекар тогава, която не се е променила - не е нараснала и не са се появили други. Сега при преглед лекаря му каза че е кондилом и трябва да се изгори.
Чела съм че този вирус не може да бъде унищожен напълно, дори самите кондиломи да ги няма вече, и че може да се появи отново след години след лекуването му. Че прояватя на болестта е свързана с имунната система и т.н...
Страхувам се че дори да му изгорят това нещо, ако започнем да правим секс без презерватив могат отново да се появят кондиломите при мен.
Не зная какво мога да направия за да предотвратя това?
Има ли някакви ваксини? или...?
Ако някой може да ми каже нещо повече за кондиломите при мъжете - как е най-удачно да се лекуват и какво може да се направи?
А също така нещо свързано с кондиломи и бременност?
Ако някой се е сблъсквал с този проблем и го е решил, моля да сподели.
Много благодаря предварително на всички отзовали се.
за кондиломите
« Отговор #1 -: Октомври 18, 2004, 16:42:26 pm »
Здравей! За съжаление, нямам информация дали кондиломите влияят на способността да се забременее, но по- скоро смятам, че отговора е отрицателен. Не знам и по какъв друг начин, освен чрез нагарянето им, могат да се премахнат и да се предпазиш от появата им. Това, което знам със сигурност е, че дори при наличие на кондиломи у бременна жена, под упойка те се обгарят, за да се избегне досега им с новороденото, и по този начин се осигурява възможност за нормално раждане. В противен случай, се прибягва до секцио.
Въпреки това, мисля, че не трябва да се безпокоиш много за това. Отсранете тези, които сега са установени и спокойно си правете бебче. Ако се появят по- късно, има начини детенцето да се роди здраво и да не се зарази.
Успех Ви желая.
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
*

mirka

въпрос за кондиломи-бременност ??
« Отговор #2 -: Ноември 09, 2004, 16:45:07 pm »
Zdravai! Az imah kondilomi predi 5 godini i bqh bremenna, goriha mi gi s mrav4ena kiselina, niama nujda ot upoika, izob6to neboli.Na muja mi mu gi izgoriha, a moite iz4eznaha vednaga sled rajdaneto.Ako ne iz4eznat do rajdaneto sa opasni za bebeto, ako rajda6 normalno- predizvikvat kruvoizliv, koito uvrejda zrenieto na ploda.