0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
На кой ден от стимулацията е пункцията
« -: Декември 08, 2005, 16:52:17 pm »
Предварително се извинявам, ама не можах да намеря някой да е писал за това - сигурно има, ама по-лесно е да питам  :oops:  :oops:
И знам, че е различно при всеки, ама ми се иска да знам нещо по-специфично, дори и относително, защото при мен ще е някъде около и по време на празниците...
Та, значи - Диферелин, идва М, започва стимулация - и кога е пункцията или е супер относително при всеки? И зависи ли от кога е например овулацията или си зависи изцяло от стимулацията..
Абе, много питам :oops:
Мерси много!
« Отговор #1 -: Декември 08, 2005, 17:28:10 pm »
Значи пункцията зависи от това кога ще ти станат фоликулите по 20 мм. Ако нарастват бавно(а това става при голям брой фоликули) стимулацията е по-продължителна. Обикновено продължава около 10 дни. То също зависи и на какъв протокол те стимулират-къс или дълъг. Специално при мен при къс протокол стимулацията беше 5 дни, а пункцията на 12 ден. При дълъг протокол на 2 ден започнах стимулацията, на 12 ден ми беше пункцията.
*
« Отговор #2 -: Декември 09, 2005, 10:45:44 am »
Туто, мерси за инфото!  :kiss:
Така мога да си понаправя плановете за празниците и да действам!  :wink:
*
Re: На кой ден от стимулацията е пункцията
« Отговор #3 -: Януари 04, 2008, 19:57:31 pm »
Боли ли след пункцията? И има ли престой в болницата след това?
*
« Отговор #4 -: Януари 04, 2008, 20:32:13 pm »
Боли ли след пункцията? И има ли престой в болницата след това?
Пуканка, много стара темичка си изровила. :wink:

Мисля, че при всички е различно.
При мен имаше слаба болка като при цикъл / пунктирани ми бяха 11 фоликула/, която продължи 2-3 дни.
След пункцията полежах по-малко от час, пих едно кафе и после се чувствах много добре.
А упойката беше много лека и приятна, все едно се събудих от сладък сън.

Миличка, не се притеснявай, довери се на лекарите си и всичко ще е ОК.
Чакането след трансфера е най- трудният етап.

Успех! :)
« Отговор #5 -: Януари 04, 2008, 20:36:42 pm »
Не е нужно да връщаш стари теми от декември 2005та година за да зададеп въпроса си :)
Можеше и в темата където по принцип си питаше. Сама знаеш че няма еднозначен въпрос за болката - при всеки е различно и има различен праг на болка.
Понякога има понякога не, пак всичко е индивидуално :)
Всички отговори на въпросите си може да получиш от лекаря си. Питай всичко което те интересува. Но дори и той няма как да ти каже дали ще те боли и т.н. :)
*
« Отговор #6 -: Януари 04, 2008, 22:25:58 pm »
Не е нужно да връщаш стари теми от декември 2005та година за да зададеп въпроса си :)
Можеше и в темата където по принцип си питаше. Сама знаеш че няма еднозначен въпрос за болката - при всеки е различно и има различен праг на болка.
Понякога има понякога не, пак всичко е индивидуално :)
Всички отговори на въпросите си може да получиш от лекаря си. Питай всичко което те интересува. Но дори и той няма как да ти каже дали ще те боли и т.н. :)

Розичка, стана ми неудобно там да ви досаждам и развалям темата, та затова изрових тази. :oops:Ама щом казваш, ще съм по-смела вече там. :)Благодаря ти.Днес направихте толкова много за мене, че не мога да го опиша и благодаря.Сутринта бях пред нервна криза а сега по-спокойна.
*
« Отговор #7 -: Януари 05, 2008, 21:52:50 pm »
Боли като при болезнен цикъл, но дават обезболяващи и до няколко часа болката отминава.
Успех!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #8 -: Януари 05, 2008, 22:46:54 pm »
Аз пък си помислих, че Бори ще прави пак инвитро :D. Така се зарадвах!

Пуканка, успех и по-смело с въпросите :wink:. И да има болка не е толкова нетърпима. Важен е крайният резултат!  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!