0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
простотия или необразованост
« -: Декември 05, 2005, 18:21:14 pm »
Не знам дали темата е за тук но направо: с 2 думи : нямам думи. Отивам аз и аз не знам защо се подлъгах на приятелско мнение при една докторка гинеколожка която  работи в шеиново. та сабличам се аз за преглед и докато бях зад паравана връхлитат маика и дъщеря.
И почва един скандал между доктор и пациент. Докторката казала на маиката на момичето че дъщеря и е с много кисти и хламидия и това било от ранно започнат полов живот и много партниори. Момичето беше на около 15 години и ревеше неистово като лудо. Аз момичета си обух панталоните и си тръгнах ВЕДНАГА. Какви са тея кисти дето се образуват от ранно започнат полов живот не схванах да ви кажа ама и тая маика каква беше че да влачи щерка си за косата из коридорите и да се връзва на такива простотии на знам ама казвам ви че още треперя и ми текат сълзи от възмущение. Не знам кое ме възмути повече- докторката или маиката. Знам само че при обикновен гинеколог не стъпвам повече. Малко сме зле с финансите и затова избягвах клиниките ама то като гледам тез гинеколози.. :evil:  :evil:   :balk_198: Извинявам се за общия знаменател и думата всички ама... наистина нямам думи
Извинявам се за дългите писаници ама наистина съм много възмутена.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Декември 05, 2005, 18:23:28 pm »
Хламидиите са полово предавана болест. Доста рано е на 15 г. да имаш хламиии.
Хм ...
« Отговор #2 -: Декември 05, 2005, 19:53:16 pm »
Цитат на: Lali
Хламидиите са полово предавана болест. Доста рано е на 15 г. да имаш хламиии.

Лали,

то не пита ... :(  Възрастта не е имунитет срещу хламидия. Ако е почнала на 13-14 и е правила секс с който й падне, както става твърде често в наше време (не ме бийте, не аз правя времената и нравите!) не хламидия ами и друго може да има ...

Наскоро имаше случей със 17 годишно момиче със СПИН.
Разказвали са ми случей как момиче в ранен пубертет обяснява как ще прави колкото се може повече секс преди да й дойде мензиса, за да не се страхува, че ще забременее. Сега ми кажи това какво е?  :ask:

То и аз съм правила глупости, ама чак толкова не мога да си представя да са изтървани нещата ...
« Отговор #3 -: Декември 05, 2005, 20:04:54 pm »
Незнам времето дали е такова или контрила над децата е изтърван. Нямат респект от никой и секса им се струва една забавна игра :?
*
« Отговор #4 -: Декември 05, 2005, 20:16:19 pm »
Ами секса си е забавна игра. :lol:
Аз работя с деца и смятам, че на въпросите свързани със секса не се обръща достатъчно внимание нито вкъщи, нито в училище. Но за това е виновна и системата. Всеки прехвърля топката на другия и родителите смятат, че децата им са достатъчно умни, за да не допуснат това или онова. Е, да, ама кой може да спре някой побеснял от хормоните пубер да направи това, което е намислил? Факт е, че сегашното поколение започва сексуален живот по-рано от нашето и единственото, което ни остава е да се молим да са достатъчно разумни да ползват презерватив.
*
« Отговор #5 -: Декември 06, 2005, 18:27:31 pm »
Здравейте,
че децата сега съzряват по_рано полово, не е иzненада zа никого. Трябва да се наблегне на половото въzпитание на децата.
В Германия наскоро имаШе анкета между ученици на 12 години (най_младата майка е на 13 години) zа това какво zнаят zа употребата на преzервативите. Единият от въпросите беШе: колко пъти може да полzва един преzерватив. ДосеЩате се какви абсурдни отговори бяха дадени и то от болШинството...
Дано наШите деца са по_начетени!
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #6 -: Декември 08, 2005, 22:39:10 pm »
Момичета,може да не ви се вярва,но моя приятелка беше много изненадана,когато и откриха хламидии.Мъжът и нямаше,наистина.Обясниха и че рядко се случва,но всеки ги носи в себе си и при определени условия могат да се развият от самосебе си,въпреки,че по принцип се предават по полов път.Исках да ви споделя.Това не е мое мнение,много се учудих и аз,но и вярвам,че не е имала друг партньор. :wink:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Декември 09, 2005, 08:07:52 am »
ХЛАМИДИИ.
Не всеки ги носи в себе си, а само заразените.
Жената може дълго време да е носител, без да развие заболяването.
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #8 -: Декември 09, 2005, 13:31:53 pm »
Тенкю,Лали.Сега си го обяснявам,може да ги носи от години,но как тогава мъжът и не се е заразил?...той наистина нямаше.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #9 -: Декември 09, 2005, 13:34:29 pm »
Случва се единият да има, другият да няма.
Обяснявам си го с различни организми, различна степен за защита.
Re: простотия или необразованост
« Отговор #10 -: Декември 09, 2005, 15:19:48 pm »
Цитат на: lidia
Докторката казала на маиката на момичето че дъщеря и е с много кисти и хламидия и това било от ранно започнат полов живот и много партниори. ... Какви са тея кисти дето се образуват от ранно започнат полов живот не схванах да ви кажа ама и тая маика каква беше че да влачи щерка си за косата из коридорите и да се връзва на такива простотии на знам ама казвам ви че още треперя и ми текат сълзи от възмущение.

Лидия, изцяло споделям мнението ти! И, какви са тия кисти от много полов живот??
Относно започването на полов живот - всеки има право на избор. Основното е, децата да са разумни и да ползват презервативи. Никой се се е разболял или нещо друго от много секс (с презерватив!). Всички знаем, че сексът е за удоволствие, така че, когато децата са готови за него, защо да не го практикуват. Важното е да са предпазливи и информирани за рисковете :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #11 -: Декември 09, 2005, 16:04:28 pm »
Аз предполагам ,че в случая, който lidia описва е възможно майката да е завела дъщеря си при гинеколог, поради някакви смущения в цикъла( нередовна менструация), а в хода на изследванията да е установила и наличие на хламидии. Възможно е лекарката да е искала да каже, че има кисти, а освен това е открила и хламидиите, с които момичето се е сдобило при сексуален контакт.
Предполагам, поне ми се иска да мисля, че е станало недоразумение и гинеколожката не се е изразила правилно или пък не е разбрана правилно. Иначе тежко и горко на пациентките й.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #12 -: Декември 09, 2005, 22:09:51 pm »
Мила,лидия! Съжалявам,че си станала свидетел на тази грозна случка.Приеми го просто,като лош късмет. Оказала си се на грешното място в онзи момент.Отишла си за помощ,а си се натоварила още повече. :( Опитай се да го забравиш,колкото се може по-бързо и продължавай смело напред.За съжаление в живота има И такива хора и ситуации-колкото и отблъскващи да са те.Бъди здрава и успех от мен ! :balk_103:
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #13 -: Декември 11, 2005, 20:24:12 pm »
Аз по принцип съм непукис момичета ама темите бебета, лекари и болести са ми много чувствителни. Хванах се за едното му изречение за кистите  и побеснях.
Едно знам само- в шейново не стъпвам вече.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0