0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нисък тестостерон при жена?
« Отговор #20 -: Януари 08, 2008, 22:05:52 pm »
употреба на алкохол,
Сериозно???В такъв случай започвам да се наливам с водка денонощно!!!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #21 -: Януари 08, 2008, 22:08:29 pm »
употреба на алкохол,
Сериозно???В такъв случай започвам да се наливам с водка денонощно!!!

Недей, алкохолизмът е по-сериозен проблем.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #22 -: Януари 09, 2008, 09:07:56 am »
Ако DHT и FreeTestosterone  са едно и също нещо -в София се прави в лаборитория Бодимед.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #23 -: Януари 09, 2008, 18:13:10 pm »
За тази лаборатория става въпрос, нали - http://www.statuslab.com/

Това са два различни хормона - тестостерон и дихидротестостерон. Няма как да ги водят под едно име.

За всеки случай попитах в лаборатория Статус и от там бяха така любезни да ми отговорят:
"За съжаление при нас не се изследва DHT, доколкото разбрахме не се прави и
при колегите в града и София. Не се работи и в лабораторията в Германия, с
която сме партньори.
Не знаем какъв е поводът да искате това изследване, но има други подобни
изследвания  които биха могли да Ви бъдат полезни - такива са DHEA-S,
Androstendion, SHBG, Free Testosteron."

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #24 -: Януари 09, 2008, 20:50:42 pm »
Ванина, не е вярно това. Свободният тестостерон (free testosteron) е просто несвързан с белтък тестостерон. След като се метаболизира в андроген-зависимите тъкани под действието на ензима 5-алфа-редуктаза, се превръща в активния хормон дихидротестостерон (DHT).

Димитър Кудоглу
« Отговор #25 -: Януари 16, 2008, 18:25:17 pm »
Здравейте! От всичко прочетено до тук малко се замислих. Моят тестостерон е на горна граница и сега се готвя за втора инсеминация. При първата направих доста хубави фоликули но инсето беше неуспешно. Дали може това да е причината ? Образуват ли се фоликули при стимулация когато тестостерона е завишен ?  :balk_160:
*
« Отговор #26 -: Януари 16, 2008, 18:35:40 pm »
Здравейте! От всичко прочетено до тук малко се замислих. Моят тестостерон е на горна граница и сега се готвя за втора инсеминация. При първата направих доста хубави фоликули но инсето беше неуспешно. Дали може това да е причината ? Образуват ли се фоликули при стимулация когато тестостерона е завишен ?  :balk_160:

Аз съм не на горна граница а над нея.Питах лекарката затова,защото сега правя стимулация за Икси, и тя ми каза че не пречи.Само можело да съм по-космата, но за бебеправенето и стимулациите няма връзка.Това ми е казано ,но и аз също досега си задавам въпроса ако няма значение,защо тогава изследват тестостерона при жените?
*
« Отговор #27 -: Януари 16, 2008, 19:46:11 pm »
Може би не е проблем в случай ,че не е прекалено висок.
« Отговор #28 -: Януари 17, 2008, 22:02:49 pm »
Амазонка, само по еднократно изследван тестостерон не могат да се правят големи изводи. Възможно е да е лабораторна грешка. Възможно е в момента ......

Много Ви благодаря за изчерпателният отговор. Мислех, че съм при добър ендокринолог ( Завеждащият на ендокринология- Александровска болница) Той само ми подхвърли да си пусна тестостерон и нищо повече, ако е наясно че от такова инцидентно изследване полза няма защо ме вътри със 18 лева  :(
*
« Отговор #29 -: Януари 17, 2008, 22:47:49 pm »
А по какъв друг начин мислиш ,че се изследва тестостерона???Просто повтори изследването.
« Отговор #30 -: Януари 18, 2008, 19:28:19 pm »
е как по какъв, явно има значение кога се прави и тн.
*
« Отговор #31 -: Януари 18, 2008, 21:27:31 pm »
Доколкото знам тестостеронът може да се изследва по всяко време на цикъла.Освен него понякога се налага да се изследват и други андрогени ,но това  го определя лекаря.
*
« Отговор #32 -: Януари 18, 2008, 22:12:38 pm »
Общо за 4 години съм си направила над 6 изследвания на тестостерон в различни дни от цикъла и ви гарантирам че няма разлика.Дори при мене четири години не е мърдал, но и не ми пука за него много.Немам брада и мустаци.