0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kamenceto

Антибиотици в първи триместър
« -: Януари 23, 2008, 13:15:11 pm »
Здравейте!
Отдавна чета с интерес въпросите и мненията в този форум,т.като и аз имах проблем със забременяването.Е,слава Богу,с помощта на Др.... вече съм в 10 г.с.Всичко това е много хубаво,нали,само че откакто сме го направили това бебче,аз все си боледувам :(вече от два месеца ме мъчи някаква кашлица,която си идва от дробовете.ДжиПи-то не смее да ми дава никакви по-сериозни лекарства,така и трябва!Карам на сиропи на билкова основа,които стават и за бременни,ама и те нещо не ми помагат кой-знае колко...Лошото е,4е от 2 седмици си имам и по-висока ТТ-до 37.2 и постоянно сама ту си пада,ту пак се вдига...Четох много в този форум и взех да я приемам за нормална,понеже съм в 1-ви триместър?!Само че незнам дали ми е по-висока от на4алото на бременността,защото не ми се беше налагало да си я меря-премерих я за пупърви път преди 2 седмици,защото се чувствах зле и усещах че съм вдигнала ТТ.От вчера обаче ТТ започна да достига и до 37,4!ДжиПи-то ми изписа антибиотик-Duomox 1000mg i kaza da go piq ako pak vdigna 37,4 или пове4е...Много ме е страх за беб4ето,защото е още много малко и органогенезата още не е завършила,но не е ли по-опасно възпалението на дробовете ми,което колкото и да не ми се иска ,май е факт,защото като кашлям,ве4е усещам лек дъх на гной...Моля да ме извините за дългия пост,но наистина имам нужда от съветите и мнението ви!!!Доколкото разбрах пеницилиновите антибиотици били най-безвредни,защото не преминавали през плацентата,но в 10 г.с. незнам дали плацентата е вече напълно готова???? Моля ви за подкрепа,защото мисля 4е няма да ми се размине антибиотика....Разчитам на мнението ви и ви благодаря предварително!!!
*
Re: Антибиотици в първи триместър
« Отговор #1 -: Януари 23, 2008, 14:14:02 pm »
Аз в 11г.с. вдигнах 37,5 и пих три пъти на ден фервекс. Док ми каза, че гарантира, че нищо няма да се случи на бебето и аз се доверих. Още на първия прием се почувствах като друг човек. Днес свърших антибиотика, но него го пиех по съвсем различен повод. Ето, прочети това http://www.doctorbg.com/data/File/D/Duomox-250.pdf

« Отговор #2 -: Януари 23, 2008, 16:43:27 pm »
Abloy,много ти благодаря за бързия отговор!Ще изчакам най-късно до утре и сигурно ще го започна,ща не ща...защото моето положение май е по-серозно с кашлицата :(Ще изчакам да видя какво ще ми каже и генеколожката по въпроса,защото още не мога да се свържа с нея! Благодаря ти още веднъж и ти желая лека и безпроблемна бременност и всичко да е наред с дългоочакваните ни бебчовци :D
« Отговор #3 -: Януари 23, 2008, 16:50:12 pm »
Искам да уточня,че Kamenceto и  kameto79 всъщност е един и същ човек,ама незнам точно как го промених.Моля да ме извините,не е опит за измама,честна дума! Всъщност се регистрирах като kameto 79,но като тръгнах да си публикувам темата,нещо се оплете и написах kamenceto... Извинете ме!
Ще съм ви благодарна,ако дадете още някой съвет!Имам нужда от помощта Ви!
« Отговор #4 -: Януари 23, 2008, 21:01:47 pm »
Не е добре антибиотика, особено в началото, ако можеш да го избегнеш - опитай. Предполагам GP-то ти е чуло дробовете на слушалки, има ли нещо обезпокоително? Толкова ли е наложително или ти го изписа за всеки случай?

Ако не е нещо сериозно може да почиваш на топло под одеалцето, да пиеш много течности - чайчета, сокчета.. и да опиташ с по-бабешки методи. За кашлицата - чаят от мащерка действа отхрачващо. Все пак зависи от оплакванията ти де. А дъхът на гной може да е от обложения език, бременните са много чувствителни на миризми. :)
« Отговор #5 -: Януари 23, 2008, 23:38:38 pm »
О,мила Вазарели,благодаря ти за подкрепата,но мисля,че няма да ми се рамине :(По4ти през ден ходя до ДжиПи-то и тя до последно не искаше да ми дава нищо по-сероиозно.Знае 4е съм бремена и повярвай ми,опитах всичко по-безобидно.Изпих няклко сиропа за кашлица,които всъщност са  екстракт от мащерка и живовляк.Помагат за отхрачване,но не лекуват възпалението,което вече започвам да уещам все по-ясно...За съжаление доста пъти съм боледувала от тежки бронхити и знам какви са признаците,макар че много ми се искаше този път да ми се размине,но уви...Днес много плаках,но нямам избор :balk_146:Затова,ще го пия гадния АБ,пък дай Боже,бебчо да не го усети!Ако се забавя още малко,може да стане и по-сериозно...Все пак,нали и мама трябва да е здрава,за да е здраво и бебенцето,а с тази кашлица много напън му дадох и на него,дано само да ми е силно и да се държи геройски :balk_193:Благодаря ти още веднъж и стискай палци бързо да се преборим с  болестта и повече да не ни се налага да пием такива гадости :wink:
« Отговор #6 -: Януари 24, 2008, 06:05:56 am »
Е, не се шашкай толкова. Има антибиотици които стават и за бременни, лекаря ти знае най добре.
Пила съм и аз точно за белодробно заболяване, не бях бременна тогава, но предполагаха че най вероятно съм.
*
« Отговор #7 -: Януари 24, 2008, 07:07:56 am »
Прочетох листовката на антибиотика.Там пише че не пречи при бременност.
« Отговор #8 -: Януари 24, 2008, 13:30:19 pm »
Благодаря на всички ви,момичета,много сте мили и отзивчиви!Аз го започнах преди малко()Duomox-а),защото гинката ме посъветва да не се ослушвам повече,че да не си направя някоя пневмония,че тогава става още по-лошо :(Само че след АБ винаги ми се появяват гъби-другата напаст....Затова ми изписаха Canesten глобули за 3 дни,ама на листовката пише да не се прилагат при никой етап от бременността(без лекарско наблюдение,де)...та,това ми е следващата питанка-вие какво ще кажете по вапроса?Извинявайте много,дано да не съм прекалено досадна.....Благодаря Ви предварително и желая успех на всички във всичко! :goodluck: :thankyousign: :bighug:
*
« Отговор #9 -: Януари 24, 2008, 14:04:45 pm »
За гъбите ще ти препоръчам някой неща.До преди две седмици аз имах гъби и вагинални и орални от които не можах да се отърва с многоооооо лекарства. После си взех много неща на своя глава ,съцчетах ги и  се оправих най-после. Гъбите ми се бяха появили от тримесечно пиене на антибиотици. нещата които ползвах и с които ги излекувах са: колоидно сребро,Цитросепт, Ацидофилус и Бифилус. Пия първите две и минимум час след тях вторите две които са пробиотици. Вземах и пчелен прашец за имунната система още. Тези четири неща за разрешени и за бременни, но консултирай се с лекар или фармацевт ако искаш.При тебе още няма гъби и ми се вижда нелепо да ти изписват лекарство,което може да ти навреди много на бременоста.
« Отговор #10 -: Януари 24, 2008, 21:50:54 pm »
Благодаря ти,Pukanka!И аз не мисля засега да не ги използвам,защото не виждам смисъл да си ги слагам първите 3 вечери,при положение,че ще пия АБ 5 дена(надявам се да си звърши работата и да не се наложи да го продължавам!).Та те ще се появят по-късно,не в началото.Даже ми се е случвало да пия АБ и едновременно с него Низорал,уж да се предпазя,а те поникват няколко дни след като съм спряла да пия АБ.Така че ми се струва малко безмислено да си слагам каквото и да било още в началото,освен това и малко ме е шубе!Надявам се да не правя грешка!Ако не ми се разминат гадовете,ще питам за другите варианти,които ти ми предлагаш,за което ти благодаря!А случайно да знаеш нещо по-безобидно за мазане!!! :ask:
*
« Отговор #11 -: Януари 24, 2008, 22:25:56 pm »
Какво искаш да мажеш?
« Отговор #12 -: Януари 24, 2008, 22:37:22 pm »
Камето 79 !
Вземи си ц-витамин и б-комплекс със антибиотика, хапвай повече кисело мялко,(остави го да стане малко по-кисело)
 Може и да ти се размине кандидата ,на мен някога ми успева някога не, но струва си да пробваш.
« Отговор #13 -: Януари 25, 2008, 01:26:29 am »
Всъшност си права,Pukanka,засега няма какво да мажа! :balk_132:
Biljana,,благодаря ти - ще пробвам всичко,което ми казваш! :cool:
*
« Отговор #14 -: Януари 25, 2008, 06:57:13 am »
Витамин С верно е много хубаво да взимаш, но в случая засили и с Калциум Ц ефервесцентни.