0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
отново за БТ-моля за мнение
« -: Декември 28, 2005, 09:22:51 am »
Здравейте,момичета!
          Откакто си следя БТ за първи път този месец имам спад на температурата,който продължава вече 5 дни.Т.е.няма последвало покачване на БТ.Нормално ли е да подържам ниска температура толкова време?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Декември 28, 2005, 09:24:54 am »
Дотук - нормално.
*

naiema

• 998
« Отговор #2 -: Декември 28, 2005, 09:29:22 am »
Благодаря ти,Лали!Просто за първи път ми се случва да нямам покачване на БТ още на другият ден след като тя спадне и така да се ориентирам за евентуална овулация.И сега просто се обърках.Затова реших да попитам вас.
« Отговор #3 -: Декември 28, 2005, 10:28:56 am »
Супер си ти е графиката за сега.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

naiema

• 998
« Отговор #4 -: Декември 28, 2005, 13:09:42 pm »
ОК,но в момента в ову ли съм или трябва да очаквам покачването на БТ?
« Отговор #5 -: Декември 28, 2005, 14:55:00 pm »
Може и да си, може и да не си. Едно покачване на температурата и поддържането й такава, ще покаже евентуално ову. Ако искаш да знаеш предварително или узи, или тест за овулация от аптеката.

*
« Отговор #6 -: Декември 28, 2005, 20:13:20 pm »
да знаеш, че когато температурата ти се покачи и се задържи поне три дни висока , овуто е минало , мила , в последния ден, преди покачването
*

d_denis

« Отговор #7 -: Декември 29, 2005, 08:34:52 am »
Ако това е нормалната ти температура преди Ову-всичко е наред...

Аз мисля че е много ниска температура изобщо за тялото..това означава че нормалната ти телесна температура е около 35.5(при БТ 36.0)
Май-вероятно термометъра ти е повреден.Почти съм сигърна...зациклил е на 36.0 и не може да вдигни повече от това.За да не си пропуснеш месеца пробвай с друг термометър...и тъй като навсякъде пише че когато се сменя термометъра трябва да е в началото на следващ месец...по добре веднага отколкото по време на Ову.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #8 -: Декември 29, 2005, 09:05:34 am »
Цитат на: naiema
ОК,но в момента в ову ли съм или трябва да очаквам покачването на БТ?

Може да си в ову, може и не. Но трябва да се покачи трайно температурата, за да се види кога е била овулацията.
Овулацията е преди трайното покачване.
Давайте на забавленията.
Не се притеснявай, че е ниска температурата. Единственото условие да има двуфазност.
« Отговор #9 -: Декември 29, 2005, 11:52:59 am »
Цитат на: d_denis
...много ниска температура изобщо за тялото..това означава че нормалната ти телесна температура е около 35.5(при БТ 36.0)
Май-вероятно термометъра ти е повреден.Почти съм сигърна...зациклил е на 36.0 и не може да вдигни повече от това.За да не си пропуснеш месеца пробвай с друг термометър...и тъй като навсякъде пише че когато се сменя термометъра трябва да е в началото на следващ месец...по добре веднага отколкото по време на Ову.

А аз така като гледам, по всяка вероятност си мери температурата в устата.
А относно зациклянето на термометъра - най-лесното е под течаща топла вода го слагате и готово, само гледайте да не вземе да се пръсне нещо, ако е възможно това де - не знам и не съм пробвала.

*

naiema

• 998
« Отговор #10 -: Декември 29, 2005, 13:23:27 pm »
Благодаря на всички ви!
Пожелавам ви весело посрещане на Новата година!
 :party:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #11 -: Декември 29, 2005, 18:24:17 pm »
Naiema, по всяка вероятност овулацията е била вчера. Така че действайте и днес.
*

naiema

• 998
« Отговор #12 -: Декември 30, 2005, 12:29:16 pm »
Благодаря,Lali!Но пропуснахме момента.Тамън започнахме,но почна "Секса и градът"-любимият ми сериал.И аз казах:"Нека го изгледаме и после ще започнем" и моят мъж взе,че заспа.Ама аз съм си виновна!!!! :croc: Много важно ако си изтърва филма!!!Така де!!!
« Отговор #13 -: Януари 05, 2006, 23:36:21 pm »
Цитат на: Lali
Naiema, по всяка вероятност овулацията е била вчера. Така че действайте и днес.

Здравейте отново!
Бях си в БГ,посетих една страхотна докторка в провинцията и според нея при подобен цикъл няма овулация.(разгледай моя от предният месец)
Та тя казва,че за да има ову трябва да е налице покачване на температурата поне с 0,4 градуса и да се запази такава почти до края на цикъла,отделно ,че след това намерих и подобна статия потвърждаваща тази разлика.
А в същото време тук се обявява 0,2 градуса? :(
А,ако гледаме разликата от минимум 0,2 градуса,според мен ову-то й би трябвало да бъде на 15-16 ден,а ако следим цервикалната слуз би трябвало да е между 9 и 11ти ден.И тъй като има графики,които са много объркани и неразчетими,затова моят съвет е -от 9ти до 20ти ден,бъркайте яйцата през ден.(ако нямате мъжки фактор,смело напред).И успех :P
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #14 -: Януари 06, 2006, 06:45:35 am »
Тази лекарка да вземе да разгледа "бременните графики" във Фертилитифренд и да види какви невероятни има.