0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ira

videozon
« -: Януари 03, 2006, 11:58:29 am »
Здравейте на всички.
Имам един въпрос, който може би  има елементарен отговор, но никога не съм минавала по този път и затова искам да попитам следното:
Последният ми М. беше на 23.11.2005г. и тъй като още не ми е дошъл следващия, направих тест, който се оказа положителен - една тъмна и една по-светра черта на ясно видима. Днес си записах час при лекар за видеозон. Ще се видили нещо на виодзона или е още рано да покаже. По мой изчисления - които се осланят на теста и закъснението- трябва ако съм бременна да съм в 5-тата седмица. Никога не ми е закъснявало толкова време и незнам да се радвам ли или не.
Благодаря Ви предварително.
*
videozon
« Отговор #1 -: Януари 03, 2006, 12:01:33 pm »
Колко дни ти е обикновено цикъла? Ако е с нормална дължина и е редовен имаш повече от седмица закъснение и ми се струва, че би могло вече да се види плоден сак ако се гледа с ултразвук вагинално!
Късмет!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
videozon
« Отговор #2 -: Януари 03, 2006, 12:02:27 pm »
Честито Ира,бременна си!Ще се види със сигурност.
<br />
*
videozon
« Отговор #3 -: Януари 03, 2006, 12:03:33 pm »
Честито! Лека и безпроблемнна бременност.
Седмица след закъснението се вижда бременността на вагинален ехограф.
Поздрави и успех
*
videozon
« Отговор #4 -: Януари 03, 2006, 13:19:31 pm »
Честито, Ира! Лека и безпроблемна бременност!

*

ira

videozon
« Отговор #5 -: Януари 04, 2006, 09:52:30 am »
момичета, помогнете!
Ходих на лекар, прегледа ме човека, но в матката ми няма нищо и според него не може да се говори за бременност. Има някакъв фуликул, но е в трабата и той незнае какво е точно - киста или яйцеклетка. Каза ми да отида пак в понеделник. Какво означава това?
*
videozon
« Отговор #6 -: Януари 04, 2006, 10:18:34 am »
Мила Ира, по описаното от теб (ако правилно е видял лекаря) става на въпрос може би за извън маточна бременност. Ако аз съм на твое място веднага ще сменя лекаря и ще отида на преглед при друг, защото не може да ти казва че има яйцеклетка или киста в тръбата 8O . Няма такова чудо.
Ето тук има описано какво представлява извънматочната http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=111
Въпреки всичко се надявам да не е така.
Успех Ира
videozon
« Отговор #7 -: Януари 04, 2006, 12:41:56 pm »
Мила, по написаното от теб - повече НЕ при тоз лекар, да не ти е стъпил крака там. Първо - не може да се вижда през тръбите, така че, ако ще и слон да имаш, няма да го види. И второ доктор, който не може да разбере какво гледа и най-вече да се двоуми между киста и забележете яйциклекта - нямам думи.
За по сигурно си направи един тест - кръвен за бременност. Нещо на последък се навъдиха много "фалшиви" тестове. Успех!
И ти пожелавам твоя некадърен лекар просто да не е видял, че това е плоден сак  :D
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

ira

videozon
« Отговор #8 -: Януари 04, 2006, 12:57:08 pm »
реших в петък на 15-я ден -ако не ми дойде - да отида при друг лекар да видя какво ще каже и той. Много съм объркана и уплашена. Попитах този лекар дали не е извънматочна, но той ме увери че не е - тръбите ми били добри.много ме е страх от такава бременност.каза че било рано да види какъв е този фуликул. Аз нищо не видях на видеозана - том ми каза че вижда малка точка в тръбата, на не и в матката. Ако наистина съм бременна и съм на около 5 седмици - толкова ли малка ще е тази точка?Аз съм от Монтана и тук не се славим с добри лекари, но ще чуя още едно мнение поне.
Благодаря ви на всичики, който ме писахте. Ще ви кажа в петък с другото мнение. : :(
*
videozon
« Отговор #9 -: Януари 04, 2006, 13:10:46 pm »
Пожелавам ти да не е това за което всички се досещаме :(
Ще ти кажа, че извънматочната бременност не е шега работа и колкото по-рано се хване, толкова по-добре. Така че моя съвет е да не чакаш до петък, а още днес да намериш друг лекар с вагинален ултразвук и да отидеш да те погледне. Тръбите по принцип не се виждат с УЗИ, а това, че е видял, че са добри е плод на добре развинтеното му въображение явно :wink: Друг е въпроса, че плоден сак извън матката може да се види. Фоликул няма как да имаш в тръбата, ако имаш задържан фоликул-станал на кистичка той ще е на яйчника, което също може да предизвика закъснение на цикъла.
Но при наличието на положителен тест едва ли е киста, така че можеш да си пуснеш кръвен тест днес и в петък пак, за да видиш дали нарастват стойностите и с какъв темп.
Не чакай!
Успех
videozon
« Отговор #10 -: Януари 04, 2006, 13:24:11 pm »
ако е извънматочна трябва на време да я отстранят за да не се получат проблеми,не изчаквай нищо а иди на лекар.
*

Anonymous

videozon
« Отговор #11 -: Януари 04, 2006, 13:44:09 pm »
защо не отидеш при д-р Николов казват, че неговия видиозон е хубав.Дано те зарадва.УСПЕХ