Здравейте на всички!
Няма да разказвам надълго историята си, защото е много обикновена. С две думи ние сме с вторичен стерилитет, мъжки фактор. Ходим при д-р Кацаров и д-р Стаменов.
При нас този месец се навършва точно 1 година от операцията на мъжа ми. За показателите ще уточня, че досега лекарите след операцията от варикоцеле са искали само обикновена спермограма (само първите две спермограми бяха разширени и положението беше трагично). Първите резултати, които ще напиша сега са от миналия четвъртък, а вчера мъжът ми пусна още една на същото място, за да ми докаже вариациии в резултатите и сега като ги сравнявам се шашкам...(вчерашния резултат е в скобите). Не знам какво да мисля вече? Може ли да има такива огромни разлики в някои от показателите през 4 дни? И това е правено в уважавана клиника по стерилитет. Моля да ми пишете какво мислите за това?
Ето и резултатите:
обем : 2,4 (3)
цвят: нормален (нормален)
вискозитет повишен (нормален)
ph: 8,5 (8,0)
конц. на сперматозоидите 16,2 млн/мл (36,0 млн/мл)
общ бр: 38,88 млн (108,0 млн)
клетки 4,3 млн/мл (5,5 млн/мл)
Leuko: - (-)
активно подвижни: 20% (15%)
подвижни: 30% (10%)
бавно подвижни: 5% (10%)
неподвижни 45% (65%)
аглутенация: не (не)
нормална морфология 13% (4%)
Диагноза: Oligozoospermia (Asthenoteratozoospermia)
Знам, че резултатите никак не са добри, но на фона в началото на диагнозата ни са направо супер. Ние започнахме от общ брой 2,5 млн.....Така, че в този смисъл сега сме отличници. А ако пък спре и цигарите, ще е още по-добре. Но това е една друга тема, която поражда спорове между нас....Както и да е....А за добавките - пием с шепите + билкови отвари. Клостила го пие вече 6 месеца и мисля да му го спра на своя глава. Вижда ми се много време.
Благодаря ви още веднъж за отделеното време.