0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Daite mi savet.
« -: Юли 15, 2004, 20:36:02 pm »
predi 2 godini zabremenqh,no uvi za kratko.Napraviha mi kurtaj,za6toto ploda nqmashe sardechna deinost.Veche ot 7 meseca pravim opiti da zabremeneq ,no uvi ne stava taka lesno.Hodih na ginekolog,tq mi kaza 4e vsi4ko e nared ,shtom sam zabremenqla edin put znachi pak shte moga da zabremeneq.Ne mi prepisa nikakvi izsledvaniq.Molq daite mi savet kakvo da pravq.
*
Здравей Мари
« Отговор #1 -: Юли 15, 2004, 21:37:51 pm »
Здравей Мари,
Според мен нямаш причини да се тревожиш особено след като вече веднъж си забременяла. Нали си минала след това на гинекологичен преглед и всичко е наред. Рано е за по-специални изследвания - поне докато стане 1 година. А дотогава най-вероятно ще имаш повод да черпиш вече  :D
Ако искаш направи си план за забременяване има такава статия тук преведена от Еви http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=126Купи си тестове за овулация за да разбереш дали има и на кой ден е точно за да знаете кога да започнете със сериозната работа  :D
Стискам палци ! Всичко ще е наред  :)
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Daite mi savet.
« Отговор #2 -: Юли 15, 2004, 23:27:34 pm »
Цитат на: mari_23
Ne mi prepisa nikakvi izsledvaniq.

Не мога да се съглася с това. Изследвания са необходими на всяка жена, която иска да забременее, независимо дали има или няма проблеми. Ето виж тук - има дискусия за необходимите изследвания. Една част от тях са заплатени от касата, т.е. можеш да ползваш направление от личния лекар до гинеколог. Друга част - не.

Изследвания

:)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Daite mi savet.
« Отговор #3 -: Юли 22, 2004, 14:02:35 pm »
Здравейте! Аз също мисля, че след като веднъж си забременяла, това щастие няма да те отмине завинаги. Напротив- може би много скоро ще се похвалиш с добрата вест. Аз лично миналата година също преживях такава бременност- в 9- седмица се оказа, че плода няма сърдечна дейност. Хубавото беше, че 4 месеца след кюртажа отново забременях, но и този път нямах късмет, дори кошмара беше по- голям- загубих здраво бебе в 26 г.с.- цервикална недостатъчност, която се появи сякаш изведнъж, без каквито и да било признаци. Сега, вече пет месеца след това, отново правим опити за бебе. Вчера ходих на лекар, но ми откриха някаква гъбична инфекция и започвам да я лекувам. Тъй като бях получила силни болки на 17-я ден от цикъла, лекарят ми каза, че вижда на УЗД-то спукан фоликул, и той ми е причинил тези болки. Много не ми стана ясно, но май това трябва да означава, че имам овулация, но се чудя може ли да е чак на 17-я ден. Мислех, че трябва да е около 14-я, защото цикълът ми е 26-28 дни.
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
*

Anonymous

Daite mi savet.
« Отговор #4 -: Юли 29, 2004, 16:03:48 pm »
Цитат на: Yana_ilieva
Тъй като бях получила силни болки на 17-я ден от цикъла, лекарят ми каза, че вижда на УЗД-то спукан фоликул, и той ми е причинил тези болки. Много не ми стана ясно, но май това трябва да означава, че имам овулация, но се чудя може ли да е чак на 17-я ден.

Това определено си е овулация  :wink:  :) Стискам палци за мнооого положителен резултат  :)  :D
*
Daite mi savet.
« Отговор #5 -: Юли 29, 2004, 16:05:44 pm »
Цитат на: Anonymous
Това определено си е овулация  :wink:  :) Стискам палци за мнооого положителен резултат  :)  :D

Това бях аз  :oops:

И да добавя още малко информация:

Цитат
По кои признаци може да се определи овулацията? При положение, че имате редовен цикъл, бил той нормален, кратък или дълъг, знаете периода на овулацията си :
•  За нормален 28-дневен цикъл тя е между 14-тия и 17-тия ден, броени от началото на последната менструация.
•  За кратък цикъл от 22 дни е между 8-мия и 11-тия ден.
•  За дълъг, 35-дневен цикъл е между 21-ия и 24-ия ден.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
дайте ми съвет
« Отговор #6 -: Юли 30, 2004, 23:21:20 pm »
Тania79, сърдечно ти благодаря за пожеланията, но явно не сме оцелили момента и този месец, въпреки моите изчисления. Вече започнах нов цикъл, и оставам с надеждата за следващият месец. Мислим и да отскочим до морето, което вероятно ще съвпадне с овуто- ми, пък дано се получи. Вие сигурно първи ще научите, след "тати" разбира се.
УСПЕХ на всички в трудната борба за така желания бебок.
дайте ми съвет
« Отговор #7 -: Август 11, 2004, 18:10:49 pm »
Здравейте мили момичета!   :lol:
Въпреки големите ми надежди и очаквания, за голямо мое съжаление, този месец направо нямам никакъв шанс да забременея.  :cry: Четири дни след края на цикъла ми, получих ново кръвотечение, което започна много слабо и ръждиво, а сега вече е доста силно, и дори изхвърлям някакви съсиреци. Мислех, че всичко при мен е наред и трябва само да уцелим момента, но уви...вероятно се е появил някакъв хормонален дисбаланс. Изписаха ми оргаметрил и метергин, а утре трябва отново да отида на лекар. Притеснява ме това, че все още не съм правила кръвни изследвания на хормоните и май пия хапчета на сляпо, но това подробно ще обсъдя с лекаря утре. Въпросът ми е- приблизително за колко време с медикаментозно лечение хормоните биха влезли в норма, за да се нормализира целия цикъл и да се благоприятства зачеването.
Благодаря ви предварително.
 :P Поздрави и успех на всички в начинанията им.
*
Daite mi savet.
« Отговор #8 -: Ноември 23, 2004, 17:33:32 pm »
По кои признаци може да се определи овулацията? При положение, че имате редовен цикъл, бил той нормален, кратък или дълъг, знаете периода на овулацията си :
•  За нормален 28-дневен цикъл тя е между 14-тия и 17-тия ден, броени от началото на последната менструация.
•  За кратък цикъл от 22 дни е между 8-мия и 11-тия ден.
•  За дълъг, 35-дневен цикъл е между 21-ия и 24-ия ден.

Хеей, това с периода на овулацията е относителна работа - моят цикъл е 31 дена, а овулацията ми е едва на 6 ден. Как разбрах ли? - с фоликулометрия.
 :wink: