0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

и моята хидротубация
« -: Януари 16, 2006, 14:07:35 pm »
Здравейте!
Преди малко бях на хидротубация. Тръбите ми пропуснаха след нормалното време. Докторът каза, че или е спазъм, или е имало малки сраствания, които са се разкъсали от налягането на течността.  :( Но срастванията се възстановявали скоро. Наличието на сраствания можело да се установи само чрез лапаро. Каза, че за момента приема, че са проходими, но това на мен не ми прозвуча много успокоително. За момента препоръчва да пробваме няколко цикъла със стимулация и на пролет евентуално да правим инсеминация. Попитах дали да не направя лапаро, на което ми отговори, че е рано още и можело да е излишно. Ще правим и нова спермограма, че старата е от май 2005. В четвъртък ще ходя на фоликуметрия. Днес (9 ден) се видя един фоликул в левия яйчник. Исках просто да споделя.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
и моята хидротубация
« Отговор #1 -: Януари 16, 2006, 14:28:59 pm »
Мира,поздравления за хубавият резултат.
Много често след тази манипулация се забременява по-бързо.Давайте смело...и дано се случи.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
и моята хидротубация
« Отговор #2 -: Януари 16, 2006, 15:50:04 pm »
Здравей Мира,

благодаря ти, че сподели с нас впечатленията и резултата си. Дано разкъсването на малките сраствания (ако е имало такива) да помогне и скоро да постигнеш така желания резултат. Стискам палци.
На мен самата утре ми предстои хидротубация и съм леко притеснена (по-скоро от резултата, отколкото от процедурата).
и моята хидротубация
« Отговор #3 -: Януари 16, 2006, 16:59:46 pm »
Бетина,
боли умерено, но се изтрайва. Може, ако искаш, 1 час преди процедурата да вземеш спазмолитик, евентуално за да не се получи спазъм (което при мен не помогна). Стискам палци и очаквам утре да кажеш как е минало.
При мен обаче остава въпроса защо тръбите на пропуснаха в нормалното време, а доста след това. :?
и моята хидротубация
« Отговор #4 -: Януари 17, 2006, 17:48:38 pm »
Мира, и при мен се получи почти същото - описвала съм го подробно преди няколко месеца. С две думи, лекарят тъкмо се отказа да налива повече течност, и се видя течност в коремната кухина, т.е. мина през тръбите. Лекарят си написа заключение: не пропускат, вероятност от спазъм :?:  което според мен не беше точно така, а и последващо лапаро показа, че всичко с тръбите е повече от ОК. В последствие пък ми казаха, че кухината на матката била по-голяма, та си мисля, че и това може да е имало връзка при мен.

Според мен тестът си ти е ОК, щом са пропуснали, така че не се притеснявай :D
А и нещо ме кара да мисля, че сме били при един и същи доктор за тая процедура :wink:

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
и моята хидротубация
« Отговор #5 -: Януари 18, 2006, 12:29:41 pm »
Мира, и аз смятам, че важното при тебе е, че все пак тръбите са пропуснали. Продължавай напред и не се притеснявай излишно.

И моята хидротубация мина вчера. Тръбите ми са проходими. Междувременно бяхме направили набора първоначални изследвания. Опитите ни са от около 1 г. и половина, есента признах пред себе си, че проблем има и решихме, че е крайно време да потърсим причината. Хормоните ми са в норма, прегледите не показват нищо смущаващо, въобще при мен изглежда в момента проблем няма.
Но спермограмата ни за съжаление не е добра. Оказахме се с мъжки фактор. Аз като че ли предпочитах проблема да е при мен и да поема нещата върху себе си. Макар че в нашите случаи е смешно да се говори за предпочитания.
Сега продължавам да се образовам по темата "стерилитет при мъжа"  :roll: .   Използвам случая да благодаря на авторите на сайта и момичетата от форума за неизчерпаемия източник на информация и морална подкрепа, които намирам тук!
и моята хидротубация
« Отговор #6 -: Януари 18, 2006, 17:30:53 pm »
Бетина, поздравления за резултата! Значи ще можете да пробвате инсета, ако спермограмата го позволява. Надявам се скоро да изясните мъжкия фактор и да успеете да се преборите с него. Нашият доктор препоръча да направим спермограма, но мъжът ми изобщо не се възхити от тази идея, защото спермограмата от май била добра и нямало нужда. Ама много са крехки тези мъже.