0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Противозачатъчни
« -: Февруари 24, 2008, 16:54:13 pm »
Здравейте момичета...
Въпроса ми може да прозвучи малко глупаво... :oops:
някъде четох че след приемане на противозчатъчни се забременява много лесно...Според вас вярно ли е?
Аз досега не съм пила,но ако наистина помагат бих опитала!Имали някоя от вас която е постигнала успех с този метод и въобще дали това играе роля в зачеването?
И ако някой може да ми каже какви са плюсовете и минусите при приемането им?
Благодаря предварително на всички за това че и има...много сте сладки!
*
Re: Противозачатъчни
« Отговор #1 -: Февруари 24, 2008, 17:25:28 pm »
Да,но най-вече при условие,че всичко е наред както при теб,така и при половинката ти. Имам приятелка,която дълго време пи противозачатъчни като метод за контрацепция,и още първия или втория месец след като ги спря,стана бебчето - но пак казвам - нито тя,нито мъжа и имат някакъв проблем,така че това е все пак най-важното за такъв "мигновен" успех :wink:.
« Последна редакция: Февруари 24, 2008, 17:31:26 pm от Counterfeit »

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #2 -: Февруари 24, 2008, 17:29:52 pm »
Аз съм пример за това как не се забременява лесно след спиране на противозачатъчни :( Вече ще станат 9 месеца,а нямаме успех...Има жени,при които е нужно време,за да се нормализират нивата на хормоните.
« Отговор #3 -: Февруари 24, 2008, 18:51:25 pm »
При всички положения е добре да се направи консултация с гинеколог. Той трябва да прецени добре ли е да се пият и кои точно да бъдат.
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #4 -: Февруари 24, 2008, 18:54:29 pm »
При мен също противозачатъчните не са помогнали, аз ги пиех няколко години и за предпазване и за нормализиране на цикъла. Когато ги спрях, вярвах, че веднага ще забременея, точно защото и аз бях чула същото. Само че от тогава мина повече от година, а резултат няма...  :( важно е и двамата да са здрави, но и вероятно това е строго индивидуално. Да си призная ми е минавало през ума дали да не започна да ги пия пак за известно време..
« Отговор #5 -: Февруари 24, 2008, 19:54:08 pm »
Ако нямаш нарушения на цикъла или други причини по мое мнение не прибягвай към противозачатъчни. Минава време докато влезе организъмът в релси след тях , а са си хормони все пак...
На мен също не са ми помогнали!
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.