0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бебето не идва
« -: Февруари 20, 2008, 22:55:11 pm »
Здравейте,
От почти три години правим опити за второ дете. Първия път забременях почти от раз. Но сега не се получава  :( В началото не го мислехме толкова, но вече започнахме да се притесняваме. Ходих на гинеколог, каза ми че всичко е ОК, да не се притеснявам, още сме млади и т.н. Правих си тестове за овулация - и там всичко е ОК. По съвет на джи пи-то мъжа ми си прави спермограма. Резултатите са му в нормата. Моля ви, посъветвайте ме към какъв специалист да се обърнем и какво да правим от тук нататък!!!
Благодаря Ви предварително!!!
Re: Бебето не идва
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2008, 23:37:14 pm »
Три години са сериозно време на опити и притесняването ти е свсем ок
 1.Спермограмата къде е правена? направете я във клиника по стерилитет
 2.Од обикновен преглед гинекологът не може да ти каже че всичко е нормално понеже съществуват още холади неща които се изследват едно по едно така че отивай при сепц по стерилитет-инфертилитет. тук има много информация за специялисти и клиники от почти всичките градове. 
 Напиши цялата спермограма и къде е правена, при теб какви прегледи са правени, лекувала ли си се от накакви бактерии, хормони изледвани ли са ти......???
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Февруари 21, 2008, 08:00:17 am »
Посетете клиника по стерилитет и дано скоро се похвалиш с добра новина.
 :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #3 -: Февруари 21, 2008, 09:26:55 am »
Това все едно аз съм го писала-положението ми е същото без проблем забременях с дъщеря си а сега 7 години по-късно нестава.Обърни се към клиника по стерилитет там хората си знаят работат и ще ти направят необходимите изследвания.Успех ти желая и дано скоро да се похвалиш с добри новини.
« Отговор #4 -: Февруари 21, 2008, 22:12:41 pm »
Здравейте,
Това са резултатите от спермограмата. Правена е в в Център по репродуктивна медицина и оплождане ин витро "София":
концентрация на сперматозоидите: 32 млн/мл
общ брой на сперматозоидите е еякулата 231,2 млн
обща подвижност: 58%
брой нормокинетични 27 040 000 /мл
общ брой нормокинетични сперматозоиди 110 894 000
аглутинация: да
клетъчни елементи, различни от сперматозоиди: левкоцити - 6-7; епителни клетки <1, еритроцити и др. - не
желатинови конгломерати: не
незрели клетки: не
Заключение: Normozoospermia (така го разчтам поне)
На мен не са ми правени изследвания.
Можете ли да ми препоръчате добър специалист?
Благодаря много за помоща!!!
*
« Отговор #5 -: Февруари 22, 2008, 19:06:41 pm »
 Ами добре сте се насочили - запази си и ти час в тази клиника, няма да съжаляваш :). Има и други добри лекари разбира се, координатите са на началната страница.
 При съпруга се учудвам, че не са ви препоръчали разширена спермограма с морфология...иначе тук изглежда добре, все пак левкоцитите говорят за някакво възпаление.
 За компетентно мнение по спермограмата - в "стерилитет при мъжа", темата за консултации на Мели.
« Последна редакция: Февруари 22, 2008, 19:09:43 pm от Lan »
« Отговор #6 -: Февруари 23, 2008, 13:02:49 pm »
Ами добре сте се насочили - запази си и ти час в тази клиника, няма да съжаляваш :). Има и други добри лекари разбира се, координатите са на началната страница.
 При съпруга се учудвам, че не са ви препоръчали разширена спермограма с морфология...иначе тук изглежда добре, все пак левкоцитите говорят за някакво възпаление.
 За компетентно мнение по спермограмата - в "стерилитет при мъжа", темата за консултации на Мели.
Благодаря за помощта!!! Ще си запиша час и ще пиша какви са резултатите.
« Отговор #7 -: Февруари 26, 2008, 22:40:07 pm »
Здравей Алабала,
знам какво е да чакаш...
Пожелавам ти успех и дано всичко се нареди!
Не забравяй да споделяш с нас  :bighug: