0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mezadenitis akuta
« -: Март 07, 2008, 21:31:17 pm »
Извинете ме ако темата не е за тук.Някой може ли да ми каже какво  точно означава  mezadenitis akuta направена е операция има ли някакви последствия /тревожни/?БЛАГОДАРЯ!
Re: mezadenitis akuta
« Отговор #1 -: Март 07, 2008, 21:51:11 pm »
Точно не мога да кажа, защото незная за какво става въпрос. Какви са оплакванията. Но "...аденитис"- означава възпаление на жлеза, "акута"-се използва, за да се каже, че възпалението е остро, в обострена фаза. Дали правилна си прочела началото на първата дума в диагнозата? със сигурност не означава че е направена операция. 
« Отговор #2 -: Март 08, 2008, 12:09:11 pm »
Става въпрос за направена операция на тестис.Лекарите дадоха такава диагноза,премахната е някаква разширена вена.До момента всичко е наред казаха ,че няма да има проблем да си имаме детенце,но дали е така наистина?
« Отговор #3 -: Март 08, 2008, 16:10:52 pm »
Става въпрос за направена операция на тестис.Лекарите дадоха такава диагноза,премахната е някаква разширена вена.До момента всичко е наред казаха ,че няма да има проблем да си имаме детенце,но дали е така наистина?

От малкото което си написала май става въпрос за варикоцеле/разширена вена/. Потърси при стерилитет при мъжа. След като лекарите са казали, че всичко е наред значи е така:)
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Март 08, 2008, 16:45:10 pm »
Виж в Терминологията на мезоаденит.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #5 -: Март 08, 2008, 16:55:27 pm »
 След проверка - мезоаденит е възпаление на мезентериалните лимфни възли. Което ще рече лимфните възли в долната част на коремната кухина. Сега не се знае точна възпалението след операцията ли се е получило, като усложнение или преди това  и е било един от симптомите, или пък е открито по време на самата операция.