0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кървене
« -: Март 16, 2008, 20:42:18 pm »
Здравейте!
Ще се радвам ако намеря някой със сходен проблем на моя за това ще споделя с вас....Овулацията ми беше на 12-я ден от началото на цикъла,на 16-ят ден  получих слабо кървене,на следващия ден започна да се засилва,но без съсираци,и така продължи 4 дни.Отидох на гинеколог на 4-ят ден ,прегледа ме и каза,че е овулаторно кървене,не ми обясни от какво се получава и ми предписа инжекции-DICYNONE и OXYTOCIN 2*1 за 2 дни.Попитах го дали е възможно по време на бременост да има такова кървене и той каза,че всичко е възможно,но трябва да има закъснение на цикъла с една седмица и тогава може да се разбере.Каза също,че това кървене е от матката,но няма нищо общо с цикъла.....
*
Re: Кървене
« Отговор #1 -: Март 16, 2008, 20:47:05 pm »
Навежда ме на мисълта за някакъв хормонален проблем (щом не е констатирал раничка), хормони изследвани ли са? Цитонамазка кога е правена?
« Отговор #2 -: Март 16, 2008, 20:59:01 pm »
Да и доктора ме попита за раничка,но нямам такава,цитонамазката е правена преди 5 месеца и беше 2-ра степен,но хормоните не съм изследвала.Според него при 25% от жените се среща такова кръвотечение извън менструалния цикъл и с това приключи.
*
« Отговор #3 -: Март 16, 2008, 21:04:04 pm »
Съветът ми е преди да предприемеш каквото и да е лечение, консултирай се с ендокринолог (за хормоните). Може и да си пуснеш една темичка в "хормонални проблеми" или поне почети, сигурно има подобни теми. А за раничка би трябвало ти да го питаш, не той да те пита. Т.е. гинеколог е човекът, който трябва да е наясно имаш ли, нямаш ли. В тази връзка, добре е да се допиташ до втори специалист. Успех, дано да не нещо сериозно!
« Отговор #4 -: Март 16, 2008, 21:08:17 pm »
Благодаря Lan!Ще имам в предвид всичко ,което ме посъветва:)
*
« Отговор #5 -: Март 16, 2008, 21:20:26 pm »
Когато бях с кървене няколко дни след овулацията ми,се оказа извънматочна.Кървенето така и не спря до операцията ми.Беше слабо и много тъмнокафяво.Надявам се при тебе обаче да не е същото.
« Отговор #6 -: Март 16, 2008, 21:40:08 pm »
При мен е алено червено и не бих казала,че е слабо...Днес бях при доктора,гледа ме на ехограф,надявам се ако е била извънматочна бременост да я е видял и да ме е уведомил,но знам ли....на кой ден от кървенето ти направиха операцията?
*
« Отговор #7 -: Март 16, 2008, 21:46:21 pm »
Смятам, че подобно кървене веднага след овулацията е рядкост при извънматочна. Аз също имах кървене при извънматочната ми бременност, но започна значително по-късно. Ето, прочети ако имаш желание:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=710&Itemid=37,
но според мен е малко вероятно, особено да се получи кървене преди евентуална имплантация или датата на цикъла. Не се плаши излишно, потърси добър специалист.
Този месец правихте ли опити за бебче?
« Отговор #8 -: Март 16, 2008, 22:19:26 pm »
да:)овулацията ми беше на 12-ят ден,на 16-ят прокървих и бъдещият татко беше много щастлив защото прочел някъде,че един от първите признаци за бременост при някои жени било зацапването с кръв,заради имплантиране на ембриона,но му казах да не е толкова щастлив и доволен защото не може да е от това
« Отговор #9 -: Март 16, 2008, 22:36:08 pm »
А на мен днес ми прокьрви след секс няколко капки малко сьм притеснена защото ми е 10ден от МЦ и не е от ову.,защото е рано и преди време пак е ставало но винаги по време на овулацията. :oops:
http:
*
« Отговор #10 -: Март 16, 2008, 23:04:21 pm »
Като извод мога да кажа само: Момичета, търсете добър специалист! Няма маловажни неща, както се вижда от постната статия, ситуации с кървене могат да бъдат и животозатрашаващи. Кървенето не е нормално, има си причина и тази причина трябва да се лекува.