0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос за лична графика
« -: Февруари 25, 2008, 14:19:02 pm »
Здравейте!Аз ползвам почити 3 месеца овулационния календар, но чак сега се престраших да се включа във форума.Молбата ми е, който има повече опит в разчитането на графики да погледне моята, тъй като аз много не разбирам какво се случва.Всъщност трябва да си водя 3 месеца графики, след което се разбрахме с моя лекар да ги погледне и да ми назначи някакво лечение.Освен това партньорът ми има проблеми със спермограмота,но в момента му бият инжекции.Лекарят ми каза ,че всичко трябва да е наред с партньора ми и тогава да се заеме с мен,но аз все пак съм доста притеснена ,тъй като вече почти 9 месеца правим опити и не се получава.Освен това преди време си правих изследвания, които показваха съотношение между хормоните FSH и LH-1:3.Лекарят тогава каза,че няма да мога да забременея,но това беше доста отдавна,а тогава неисках да забременявам.
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=danaja][/url]
*
Re: Въпрос за лична графика
« Отговор #1 -: Февруари 25, 2008, 14:32:59 pm »
danaja графиката ти е само картинка, не се отваря.
Такова съотношение ФСХ:ЛХ=1:3 не е добре. Трябва стойностите на двата хормона да са горе долу еднакви. Тук във форумите има няколко теми по-въпроса и няколко становища. Според едни лекари ФСХ, трябва да е малко повече, според други ЛХ. Но при съотношение 1:3 определено има някакъв проблем, не искам да те плаша, но обърни сериозно внимание на това. Изследвай пак хормоните между 3 и 5 ден от месечния цикъл. Ако ФСХ е повече това е сигнал за изчерпване на яйчниковият резрев, а ако ЛХ е повече, това често е сигнал за поликистоза.
Не чакай първо да “оправят” мъжът ти.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #2 -: Февруари 26, 2008, 09:26:24 am »

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #3 -: Февруари 26, 2008, 10:07:35 am »
Дано и Денис се включи, че тя спец по графиките.
Според мен овулацията е била на 15-ти ден от месечния цикъл.
Ама не ми харесват тези високи стойности преди нея.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Февруари 27, 2008, 07:56:19 am »
Не съм сигурна дали е имало О.
Може би има повече от 1 фоликул.
Трябва да те види лекар на УЗ.
Подкрепям  Зеленоочка  :D
Няма какво да чакаш първо да се оправя мъжът ти - ако имаш проблем, после трябва да чакате и ти да се излекуваш.
Отивай и пиши как е минало.
Един лекар не би трябвало да те кара да чакаш ако искаш да разбереш дали всичко при теб е наред.
Ако ти откаже - сменяй го.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2008, 21:24:51 pm »
Благодаря за разясненията.Със сигурност ще си обърна внимание, просто трябваше да си меря температурата 3 месеца и тогава да правим други изследвания.Всъщност при първия преглед моят доктор ми назначи изледвания за прогестерон,тестостерон и естрадиол.До колкото разбирам от изледванията продестерона ми е нисък-0.21ng/ml, но те са правени на седмия ден от МЦ.Тестостерона е 0.24ng/ml,а естрадиола-66pg/ml.
изследванията ми за FSH и LH са от преди няколко години и тогава лекарят ми предписа Дуфастон за два месеца,но после го спрях ,т.к. тогава нямах намерение да забременявам.Сега ще си направя нови,защото доста се притеснявам, че ще трябва да се лекувам дълго. 
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=danaja][/url]
*
« Отговор #6 -: Февруари 28, 2008, 13:48:45 pm »
danaja хормоните се изследват от 3 до 5 ден на месечния цикъл, а прогестерона на 7-ми ден СЛЕД доказана овулация. Имай предвид това, като ги правиш наново.
Има много теми по въпросите за хормоните тук във форума - потърси ги и ги прочети.

« Отговор #7 -: Февруари 29, 2008, 21:30:18 pm »
Благодаря за информацията, Зеленоочка!Всъщност забравих да спомена, че имам поликистоза,но явно си личи по графиката ми.Резултатите ми от преди две години  са следните:prolactin:529,0 mU/ml,LH-9.1lU/ml, FSH-2.4lU/ml,Estradiol-172.5pmol/l,testosteron-1.4nmol/l.Т.е. LH е доста високо.Изледванията са правени,доколкото си спомням,7-я ден от МЦ.Доколкото разбирам трябва се установи уволацията ми с ултра звук, т.к. не се знае кога е точно или дали изобщо имам,но това означава ,че няма да знам и кога са ми фертилните дни.Достатъчно ли е да се прави сърчице през ден в моя случай на неустановена овулация,за да не изпусна фертилните дни?Засега следвам фертилните дни,които ми показва календара,въпреки че понякога ги пропускаме.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Март 01, 2008, 07:54:57 am »
.......Достатъчно ли е да се прави сърчице през ден в моя случай ..........
Да, достатъчно е.
Лекуваш ли ПКистозата?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #9 -: Март 01, 2008, 09:47:16 am »
В момента ме я лекувам, т.к.всички гинеколози, при които съм ходила до сега,са ми предписвали противозачатъчни и един- Дуфастон, но той мислеше, че искам да забременявам.Всички са казвали, че не се лекува,а за да нямам болки и да ми е редовен ,трябва да пия анти бебе.