Здравейте на всички. Предварително се извинявам, ако темата не е на правилното място.Отдавна Ви чета и рядко се престрашавам да пиша.
Моята история: на 33 г. съм.Преди 9 г. съм оперирана от поликистоза. След това ми даваха да пия Клостилбегит около 1 година без да съм проследявана?????!!!!!!С времето започнах да образувам кисти и започна въртележката - кисти - контрацептиви.Спирам ги - пак кисти и така. Времето си мина. Вярвайте ми, че съм ходила през цялото време на прегледи и не съм се изоставяла. Изследвания на хормони във времето - колкото искате.Последно ходих при д-р Коларов. След 3 г.при него и постоянно образуване на кисти извода му беше:ЛУФ с-м и единствния ти шанс е инвитро.Дотук добре.(за 9 год.никой не поиска спермограма на половинката, а пък и ние не знаехме и Зачатие още не беше на фронта. Обърнахме се към д-р Йорданов (Т.Киркова)и той ми каза:"няма проблем за инвитрото, но имаш 40мм киста, пунктираме я и почваме.Пунктир я.Обаче на 2-3 ден нещо ме понаболяваше и отидох пак при д-р Коларов.Каза, че имам 15мм кистичка, но с нея не става за инвитро. А сега на къде? Обадих се пак на д-р Йорданов, който ми каза абе няма проблеми, пий примолут нор за лигавицата и след това започваме инвитро.??????!!!!!Обаче не ми направи никакви изследвания предварителни за инвитрото. Пита ме:проходими ли са ти тръбите? Аз казвам доколкото знам от снимката преди време, да. Как са ти хормоните - ами отговарям горе-долу.Ами знаи няма проблем.За мой късмет обаче смених работата и нямаше възможност веднага да започнем и по мое желание го отложих във времето.(Преди д-р Йорданов, чрез познати бях уговорила час с д-р Янакиева.Голямо разочарование за мен. На прегледа каза - ама това не е киста, а хидросалпингс????????????Беше ми трудно да я убедя, че не и това си е киста). След отложеното инвитро пак се върнах при Коларов. Минаха още 2 години. Кистата не се махна, въпреки контрацепт. и той ми каза, че вече няма накъде - лапаро. ОК.Направих го Октомври 2007.Кистата беше 3 камерна и 70мм.Изчаках 3 месеца да се възстанови функцията на яйчниците после накъде?????Разбира се че правихме опити. Спермограма на половинката всичко ОК, но 7% по Крюгер. Д-р Кацаров изписа медикаменти. Обаче какво правим???Благодарение на Вас се записах при док Владимиров(спермограмата е правена при д-р Тачева). и знаете ли какво ми каза док след едномесечно проследяване, регистриране на ову, хормони - че засега не вижда проблеми при мен, със спермограмата на половинката може да се забременее и аз изпаднах в шок. Никой никога толкова обстойно не ме е гледал и за ПЪРВИ път от 9г.някой ми регистрира ову.Каза да изчакаме поне още 3 месеца.
И аз не знам какво да правя.Въобще не ми е спокойно. Страх ме е пак да не образувам кисти и т.н.
Момичета Вие какво бихте правили на мое място? Знам ,че док е прав. Обаче времето си лети.
Пиша Ви и още да внимавате при какви лекари ходите и кой Ви гледа. Ако искате вярвайте, но си мисля, че овуто го направих от спокойствие. Когато отидох при док Владимиров, изведнъж се успокоих и още от 1 път му вярвам 100%.