0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

МНОГО ЛОША СПЕРМОГРАМА!
« -: Март 21, 2008, 14:41:07 pm »
Здравейте!Мъжа ми направи спермограма в Бодимед и резултатите са отчайващи:
Въздържание:6 дни
Обем:3мл.(2.0-6.0 мл.)
Време на втечняване:30 мин.(5-20 мин.)
Вискозитет:повишен
Брой сперматозоиди:12 млн/мл (20-120)
ПХ:8,5 (6.4-8.5)
Добре подвижни:10%
Слабо подвижни:10%
Неподвижни:80%
Морфология:
Нормална:10%
Отклонения от нормата:90%

Как мислите имаме ли някакви шансове за забременяване по естествен начин,има ли начини за подобрение на това състояние със медикаменти.
Междувременно взехме час за 26.03 за изследване на спермограма в клиниката на д-р Стаменов.

Re: МНОГО ЛОША СПЕРМОГРАМА!
« Отговор #1 -: Март 21, 2008, 14:48:20 pm »
 Тази спермограма изглежда много "семпла" като структура. Направете спермограма  в клиника по стерилитет ,примерно при д-р Стаменов.Там ще могат да ви насочат и към евентуално лечение  на проблем и за повишаване на показателите. Морфологията по Крюгер или по СЗО е ? Лоша е и в двата варианта.

*
« Отговор #2 -: Март 21, 2008, 16:09:30 pm »
Също така забелязвам дните на въздържание...Не трябва да са повече от 5 защото на третия ден спермата е най-здрава и способна ,след него показателите намаляват и тя намалява качеството си....Повторете спермограмата ,защото от една спермограма не се прави диагноза,а и сперматогенезата има пикове и спадове ,което ще рече че може в момента да е бил така ,а не че по принцип има проблем...Моя съвет е да повторите след 1 месец и с двете спермограми при специалист...Дано се оправят нещата и УСПЕХ ОТ МЕН!!!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #3 -: Март 21, 2008, 18:59:59 pm »
Това не е спермограма. Правилно сте се насочили към л;иника по стерилитет за да направите спермограма. Всичков тази ви е извън норма- и дните въздържание, и подвижността и количеството и морфологията. И ако това е реалната картина, шансовете за естествено забременяване са нищожни. И аз не мисля, че ако беше нормална спермограма и е отчела някакъв спад в сперматогенезата, то той е доста драстичен и няма как да се оправи от самосебеси. Засега изчакайте часа си за спермограма, после направете една контролна след две седмици за да избегнете елемента на случайността и после се консултирайте с андролог. Успех.

*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #4 -: Март 24, 2008, 15:48:09 pm »
Мдаа,дните на въздържание ми се струват доста.А и защо в Бодимед? Препоръчвам ви горещо д-р Кацаров - той ще ви даде съвет. Успех
*
« Отговор #5 -: Март 24, 2008, 18:55:40 pm »
В колекцията си имаме и по-лоши спермограми, така че място за отчаяние няма. Направи си спермограма в клиника по стерилитет след 3-дневно въздържание. Гледай да не си боледувал скоро.