0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Резултат от хистология
« -: Февруари 19, 2008, 16:01:15 pm »
Здравейте и от мен. Току-що се регистрирах и тук. Повода беше резултата ми от хистологичното изследване. Няма да разказвам за историята си сега че още ме боли. Но на р-та от хистологията пише: Децидуа с възпалителни мифилтрати. Някой нещо може ли да ми каже. Какви допълнителни изследвания ще трябва да си пусна?
Re: Резултат от хистология
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2008, 10:38:47 am »
 Здравей , Еее! Съжалявам за това , което ти се е случило!Моята хистология още не съм я взела , но док. по тел. ми обясни за възпаление на обвивката на плодния сак.
 Освен микробиология  и проверка на проходимостта на тръбите , мисля че трябва да си пуснеш имунологични и генетични изследвания и хормонални , ако нямаш такива.
 Ти какви изследвания си правила?
*
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2008, 11:46:57 am »
Моята история е след ин витро процедура. Преди процедурата бах правила влагалищна посявка. Лекувах гъбички, но всичко преди процедурата беше наред. Имам и хормонални изследвания тъй като те са задължителни.
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2008, 11:50:23 am »
 До колкото зная преди ин витро са задължителни имунологичните и генетичните изследвания. Не сте ли правили такива?
*
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2008, 12:09:23 pm »
Не никой не ни е казвал че трябва да направим такива. Но това е първа процедура ин витро. При което нито една бременност до тук. Първи опит първи успех и първо голямо разочарование.
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2008, 12:28:19 pm »
 Няма значение коя процедура ин витро е . По принцип няма значение как е постигната бременността - по естествен път или АРТ.Къде прави ин витрото?Би трябвало предварително да се знае какъв  е имунния статус на организма ти , затова и те питам правили ли сте тези изследвания.
« Отговор #6 -: Февруари 20, 2008, 14:50:43 pm »
При мен нещата са сходни. Първи опит ин-витро, първи успех и аборт в 10 седмица. Хистологията - хеморагична децидуа. Преди ин-витрото не съм правила имунологични и генетични, но сега вече направих имунологичните /повишен Ig A/и ще видим Док какво ще ме посъветва за генетичните като види резултатите. Сама реших и направих токсоплазмоза /РПХА 1:320, което значи че има антитела, но трябва втора проба след 2 седмици и ако са се покачили антителата значи инфекцията е сега и трябва лечение, ако са същите - значи е преди прекарана инфекция и имам изграден имунитет/, ТАТ, МАТ и TSH -в норма. Колкото до хистологията разбрах, че децидуа значи част от плацентата.
*
« Отговор #7 -: Март 12, 2008, 10:10:51 am »
Aми децуда оzначава плацента в ранене стадии (ако не ме лъже паметта) а хеморагии оzначава малки кръвоиzливи или тромбоzи. Това го пиШеШе и в моята хистология и аz на своя глава си наzначих генетични и имунологични zа тромбофилия. За съжаление иzлеzнаха лоШи реzултати. За това мога само да посъвтвам всяка една да си направи генетични и имунологични. ОЩе повече, когато ви предстои АРТ.