Здравейте и тук
Преди 2 дни излезе изследването ми за антиспермални антитела. Пуснах го по моя самоинициатива в Лаборекспрес - Варна. Изследването е с венозна кръв. Резултатът е 57.88 при реф. ст-сти (0-60). Понеже чаках за резултатът 2 седмици, си мисля, че изследането не е правено във Варна, а изпращат кръвта някъде извън града (вероятно Плевен ?). Моля ако някой знае дали след като съм в граници, но на горната граница - пак е проблем. Радвам се, че Мели е писала че тези тела в кръвта не са от значение, но от друга страна съм чела, че при жени се изследва предимно в кръвта (
http://zabremeniavane.start.bg/article.php?aid=2433 ). При мъжа ми не сме пускали такова изследване, но спермограмата е добра. Мисълта ми в случая е - дали при него трябва да изследваме тези тела, след като СГ е добра ? Искам да подчертая, че доега нямам открит друг проблем, а също така нямам нито едно забременяване, а съм на 31 години и с опити може би вече повече от 3 години ...
Ще се радвам да прочета повече мнения по въпроса, както и да чуя че има забременели с положителен резултат от това изследване, което някои отричат, а други не ...