Здравей annaaa!Аз в момента също обмислям този вариант и дори се обаждах на един телефон до районната НЗОК, където попаднах на изключително нелюбеза дама.Та тя троснато ми отговори, че още не е излязъл националният рамков договор за тази година и нищо засега не се знае.Кандидатства се със документи, но тя нито ми каза какви, трябва ли ми някакъв протокол от лекуващия лекар и т.н.Имам чувството, че хората които са назаначени на работа в такива институции понякога са много зле информирани и момичетата от този форум ги превъзхождат със знанията си.Иначе моят лекуващ лекар ми каза да не избързвам, имало време...Лекарите от моя град, които са със отчайващи познания и живеят още във миналия век са на различни и понякога абсурдни мнения.Чух, че не е трябвало да се подлагам, че след това се появявали два пъти по-големи сраствания и т.н.Други пък казват, че е трябвало веднага да се запиша за инвитро и какво ли не...Знам, че тук във сайта има много информация, но ако някой е преминал по този път вече и чете това, моля да ни информира повече по въпроса за кандидатстването в касата, т.е., какви документи се подават точно.Другото, което съм правила са стандартните хормонални изследвания и за хламидия - те са нормални.Като чета тук се споменава още какво ли не, правят се някакви тестове и за имунната система и т.н.Много съм объркана вече, и колкото повече информация се влива в галавата ми по тази тема, толкова повече незнам как да продължа...