0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Какво ли значат тези резултати?
« -: Декември 28, 2007, 13:12:46 pm »
FT4 pmol/l 14.18  12.0-22.0
TSH uIU/ml 1.74  0.27 - 4.2

TAT /A-TG/ IU/ml  258.1 0 - 115.0
MAT /A-TPO/ IU/ml  139.8 0 - 34.0
Имам час при ендокринолог след Нова година,но направо ще се побъркам от притеснение до тогава.
Как е възможно при нормални стойности на хормоните на щитовидната ТАТ и МАТ да са такива,лабораториията е Кандиларов не ми се вярва да е грешка.

Re: Какво ли значат тези резултати?
« Отговор #1 -: Декември 28, 2007, 13:14:53 pm »
Защо не ги повториш, много са завишени. Според мен може да имаш нормални хормони и антитела. Дано не бъркам.
« Отговор #2 -: Декември 28, 2007, 17:50:25 pm »
Защо не ги повториш, много са завишени. Според мен може да имаш нормални хормони и антитела. Дано не бъркам.
При мен положението е същото,нормални хормони на щитовидната жлеза,но наличие на антитела,даже по високи от твоите.Казаха че имам Хашимото,освен селен,келп и асперин не пия друго,но през 3месеца следим жлезата.Във форума има много инфо за хашимото ,можеш да потърсиш.
*
« Отговор #3 -: Декември 30, 2007, 01:13:21 am »
И при мене е така.Не се плаши. Ако изчетеш мненията ми ще видиш че и аз бях уплашена като тебе.Но след като посетих ендокринолог, той ми обясни че щом антителата са завишени , а хормоните не,няма страшно. Това е Хашимото, но не пречи на забременяването щом не е почнало да разрушава щитовидната жлеза. Лично аз започнах да пия Селеногин и за няма и месец антителата ми влязоха почти в норма.Още един и май всичко ще е наред.Не е това проблема ти за стерилитет , ако с тази цел си го правила изследването.Търси друга причина.ФТ4 и ТСХ са ни почти идентични, антителата ти са малко повече от моите, но има жени с по 2000 и пак имат деца, щом другите хормони са в норма.Пиши какво ти е казал ендокринолога все пак като го посетиш.
*
« Отговор #4 -: Декември 30, 2007, 16:01:05 pm »
Момичетата вече са ти казали, че най-вероятно става въпрос за Хашимото-автоимунно заболяване на щитовидната жлеза.То може да е проблем при износването на плода, а не за забременяването.Не се плаши :)!
« Отговор #5 -: Януари 04, 2008, 09:34:01 am »
Вчера бях на ендокринолог-имам си Хашимото,но щитовидната жлеза е без изменения.
Ще пия няколко месеца селен,аспирин протект и някакво хомеопатично лекарство.
Предстоят ми изследвания на антифосфолипидни тела,НК клетки и някакви генетични.
Лекарката ми каза че антителата много бавно се намаляват-поне 6 месеца,и ще е добре преди следващи процедури да си направя вливания.
Много съм отчаяна,не стига че мъжът ми е с азооспермия,а сега и собственото ми тяло почна да се бори срещу мен.
*

Crystal

« Отговор #6 -: Януари 04, 2008, 11:55:34 am »
Аз те съветвам да повториш изследванията в друга лаборатория. От Кандиларов съм се парила веднъж точно с изследвания на щитовидната жлеза  :?
И не се отчайвай, дори и да има проблем, има и решение!
*
« Отговор #7 -: Януари 04, 2008, 13:11:06 pm »
Гъбка, не се безпокой.От селена и другите лекарства антителата влизат бързо в норма. освен това категорично ти казвам че не това е причината да нямате бебе. Виж направи имунологичните и пиши. За какви вливания говориш без такива.
« Отговор #8 -: Януари 04, 2008, 13:37:19 pm »
Докторката каза, че дори и имунологичните да са наред пак трябвало да се правят вливания преди процедурата и ако не искам вливания да се лекувам 6 месеца и тогава да очаквам някакво подобрение на ТАТ и МАТ.
« Отговор #9 -: Март 31, 2008, 13:10:22 pm »
След три месеца пиене на селен и аспирин протект и всякакви начини да си успокоявам нервите/ако това влияе изобщо на щитовидна жлеза/ -ТАТ си расте неуморно.Това са ми новите изследвания
TAT /A-TG/ IU/ml  447.7 0 - 115.0
MAT /A-TPO/ IU/ml  107.1 0 - 34.0
Какво мога да направя повече?
*
« Отговор #10 -: Март 31, 2008, 15:12:44 pm »
Да се консултираш с ендокринолог и да започнеш да вземаш и друго лекарство!
« Отговор #11 -: Март 31, 2008, 15:35:50 pm »
Консултирах се преди три месеца,а и при нормални хормони на щитовидната какво лекарство да вземам?
« Отговор #12 -: Април 01, 2008, 13:52:11 pm »
При мен се получи следното: TSH 2,80 ТАТ 619 при норма 40 другите Т3 T4 и МАТ са в норма още незнам какво значи това, но след като се срещна с доки ще ми каже как да действаме по нататък, ако има някои момичета със същия проблем ще съм благодарна да споделят повече инфо.
Неуспеха не означава, че никога няма да успееш, просто ще ти отнеме повече време.
*
« Отговор #13 -: Април 01, 2008, 13:58:45 pm »
Гъбката, аз съм бременна с много по-лоши резултати от твоите.Според Конова имуновенина ще блокира и действието на ТАТ и МАТ.Тоест дори да са високи, не могат да навредят.