0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,
Бременна съм в десета седмица.Вчера сутринта се появи кавяво зацапване. КАто всяка жена на която се случва това направо откачих. Веднага ме видя моя гинеколог, каза че всичко е наред и може да е т.нар цветна бременност, защото зацапването се появи около датата на цикъла ми. Каза ми да пия витамин С по 3х3 и нош-па. Незнам дали това е достатъчно :(, но той каза че плацентата и всичко е наред, чухме и сърчицето. Сега съм в болнични и пазя леглото. Днес зацапването е малко по силно (само като ходя до тоалет) но си е кафяво, не е кърваво.
Моля помогнета ми с информация нормално ли е наистина това и дали нетрябва да се пие и нещо друго!!!
Благодаря предварително!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Евентуална цветна бременност, ПОМОГНЕТЕ!
« Отговор #1 -: Април 11, 2008, 09:17:11 am »
обикновено предписват и утрогестан вагинално в такива случаи. попитай дали не е нужно да приемаш допълнително прогестеронов препарат.
случват се такива зацапвания понякога.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Април 11, 2008, 20:39:05 pm »
Питай го и даже настояявай за Утрогестан.Ако е прогестеронов дефицит,той няма как да го види на ехографа. Всички лекари при кървене изписват утрогестан, а повечето и прегнил.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #3 -: Април 11, 2008, 22:34:53 pm »
че какво му е на дуфастона? върши си много добра работа
утрогестана е малко по-евтин и много по-разлигавен
Пуканка, а ако така и така ще пие утрогестан или дуфастон, прегнила не е ли малко излишен. Наистина някои го препоръчват, за да стимулира организма сам да си произвежда прогестерона. Ама не повечето, а наистина само някои.

Мери, Ролята на този хормон е матката да не реагира като при мензис. Пречи да се изхвърли плода. Спира контракциите. Дори и този хормон да е в норма няма нищо лошо да се застраховаш. Аз до 16 г.с. съм пила дуфастон 2*1т. (отговаря на утрогестан 3*1) и но-шпа от 3*1 до 3*2т
« Последна редакция: Април 11, 2008, 22:43:14 pm от Tamara »
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #4 -: Април 13, 2008, 23:29:21 pm »
Имах зацапване два пъти досега, прогестерона ми е над 190 което е над нормите.Имаше леко отлепяне и кървенето ми спираше само от Прегнила,което ме навежда на мисълта,че не въздейства само за  прогестерона.
« Отговор #5 -: Април 24, 2008, 07:00:27 am »
моя колежка знаеше че е бременна от самото начало, но всеки месец си имаше зацапване горе-долу по едно и също време, така докато роди. Скъсаха я от изследвания, но така и не разбраха от какво е, всичко си беше в норма.