0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Висок инсулин
« -: Януари 31, 2008, 11:14:30 am »
Момичета моля ви за информация.

Лекарят ми ми пусна хормонални изследвания и за щастие тези хормони които излязоха вече са в граници(LH, FSH, TSH, Prolactin, Testosteron). За нещастие обаче Инсулинът ми е 17.47 при референтни стойности 3.0-17.0. Понеже незнам много затози хормон и за какво са показател стойностите му, моля да ми подскажете. При лекар ще ходя чак след 20 дни като ми излязат и другите хормони. А се притеснявам да не е опасно 8O и да не би да трябва веднага да отида на лекар. Моля помогнете. Предварително благодаря.
*
Re: Висок инсулин
« Отговор #1 -: Януари 31, 2008, 13:02:18 pm »
Много често жени с ПКЯ разивават инсулинова резистентност. Това е причината за повишеният ти инсулин.Въпреки това съветът ми е да обърнеш много сериозно внимание на състоянието си и непременно да се консултираш с ендокринолог. Висок инсулин Често е първият симптом когато запоЧва развитието на т.нар. диабет тип 2. Най-точният тест който ще оцени до каква степен се е развило заболяването при тебе е тестът с глюкозно обременяване. Не искам да те плаша, но това са метаболитни изменения които засягат не само шансовете ти за забременяване, но как фукционира целият ти организъм на биохимично ниво и могат да имат сериозни последствия.

« Отговор #2 -: Януари 31, 2008, 15:14:26 pm »
Много често жени с ПКЯ разивават инсулинова резистентност. Това е причината за повишеният ти инсулин.Въпреки това съветът ми е да обърнеш много сериозно внимание на състоянието си и непременно да се консултираш с ендокринолог. Висок инсулин Често е първият симптом когато запоЧва развитието на т.нар. диабет тип 2. Най-точният тест който ще оцени до каква степен се е развило заболяването при тебе е тестът с глюкозно обременяване. Не искам да те плаша, но това са метаболитни изменения които засягат не само шансовете ти за забременяване, но как фукционира целият ти организъм на биохимично ниво и могат да имат сериозни последствия.

мда точно това изследване ми назначиха и на мен сега....смятам че твърде късно...но важното е че ще го направя:))всъщност на нулевата на 60 и на 120 минута ти вземат кръв, след като изпиеш една ампула глюкоза и ти следят стойностите на глюкозата и инсулина ли...тъй като неми е много ясно...и още един въпрос ако се установи че са високи стойностите...това ли ще е причината за СПКЯ-то...четох че последните изследвания втая област са доказали че именно високото ниво на инсулина води до увеличения тестостерон...и ако е така пак ли се изписват някакви хапчета, които трябва да ги пиеш докато решиш да забременяваш 8O
*
« Отговор #3 -: Януари 31, 2008, 15:27:50 pm »
Да, решението е пак с хапчета, не е панацея, но трябва да се приема метформин. Твоя лекар ще прецени кой точно метформин. Аз преди бях на сиофор, нямах добри резултати и сега съм на глюкофаж, още не сме пускали нови изследвания да видим какво е полужението. Относно тестостерона, аз лично никога не съм го вкарвала в реф. ст-сти, предполагам, че всичко е тясно свързано. На мен метформин ми е изписан до 5-я месец на бремеността, това се практикува в наистина наложителни случаи. Сега се стремя да променя някои неща, като хранене например. Предполагам другата седмица, че ще направя нови изследвания, за да видя има ли някакво развитие и тогава мога да кажа повече.
« Отговор #4 -: Януари 31, 2008, 15:34:37 pm »

е аз съм от почти 7 години на диане и хормоните ми са идеалниии:)защото го пия непрекъснато...и сега какво ...ще излезе ново двайсет..още нещо което ще пия до незнайно кога :oops:наистина се натъжих...
да в една от темите прочетох за храненето и диетата нисковъглехидратната..и мисля че има смисъл от нещо подобно...
« Отговор #5 -: Януари 31, 2008, 15:53:39 pm »
Момичета аз имам правено изследване преди 2-3 години за обременяване и тогава беше нормално. Преди година и половина ми правиха лапароскопия и от тогава и хормоните ми са в граница дори тестостерона. Но този инсулин сега. Между другото този хормон стресов ли е. Питам защото успяха да ми вземат кръв на петото убождане и то все от гадни места. Не ме е страх от взимане на кръв ама тва си беше гадно. Дали пък да не повторя изследването на инсулина освен обременяването дето ще си направя. На всичкото отгоре първата кръв ми се съсирваше на 2 минута. Някой се сети че може би съм жадна и чак след три чаши вода ми взеха нормално кръв. Но точно първата гъста кръв пратиха за изследване на инсулина. Да да ще го повторя.
*
« Отговор #6 -: Януари 31, 2008, 16:41:54 pm »
Не знам дали е стресов, не мисля, че е толкова капризен като пролактина, но се мени, това че преди год. е бил наред например, не означава, че и сега е така, а камо ли от преди 2-3 год. Дано да си е добре де. Аз ти препоръчвам д-р Генова от 4 етаж на МД. Аз при нея си го правих, много е добра и ми вдъхва доверие, аз й се доверих изцяло.
*
« Отговор #7 -: Януари 31, 2008, 20:16:48 pm »
Може да се повлияе от стрес, но при всички положения направи си пак изследване. Но все пак не го пренебрегвай в никакъв случай и обезателно се консултирай с ендокринолог, особено ако имате диабет в семейството.
Успех дано да е било грешка :-)

« Отговор #8 -: Февруари 01, 2008, 11:05:29 am »
Благодаря за съветите,

Днес си пуснах кръвна захар и пълни кръвни изследвания. Ще видим резултата следобед, но наистина ще повторя хормона. Сигурно и едно глюкозно обременяване ще си пусна, защото ако чакам да ми го изпишат ще лудна. Това е засега момичета. Ще напиша по-късно резултата от захарта. Стискайте палци. :balk_133:
*
« Отговор #9 -: Февруари 01, 2008, 11:42:30 am »
Ще напиша по-късно резултата от захарта.

Имай предвид, че зажарта може да ти е перфектна и въпреки това да има проблем с инсулина при обременяване.
Моята кръвна захар на гладно е идеална, но инсулинът на 60 минута след обременяване е 2 пъти над горна граница.Пиех Сиофор до деня на пункцията си и после го спрях. При повторното обременяване в 24 г.с. нещата бяха абсолютно същите.
Стискам палци.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #10 -: Февруари 01, 2008, 16:27:24 pm »
Здравейте,

Резултатите са добри, даже перфектни. Захарта ми е 4. Сега остава да направя обременяване. Благодарна съм поне за захарта. Някой знае ли лаборатория, която работи и в събота.Питам ви така за да направя всички изследвания и да ходя възможно най бързо на лекар с готовите резултати. White благодаря.
*
« Отговор #11 -: Февруари 01, 2008, 16:43:17 pm »
Бодимед, Цибалаб и Кандиларов работят в събота, но те съветвам предварително да звъннеш по тел и да питаш, дали ще ти направят обременяване точно в почивния ден.
късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #12 -: Март 04, 2008, 13:41:31 pm »
направих си обременяването с глюкоза и сега ще помоля за малко помощ при разчитане на резултатите:)инсулина ми е в норма тъй като има дадени референтни стойности, но за другото няма:)
обременяване с глюкоза:
0' - 4.4 ml/o
60' - 6.7 ml/o
120' - 5.9 ml/o
IRI - 8.95/реф.ст. до 17/
другата седмица ми е часа при доктора, но неми се чака дотогава...но мисля че май при туй животно поне ще липсва:)
*
« Отговор #13 -: Март 14, 2008, 15:41:01 pm »
Момичета, а има ли някакви симптоми този висок инсулин?
*
« Отговор #14 -: Март 14, 2008, 16:25:21 pm »
Само преди обременяването ли ти мериха Инсулина? Трябва поне 2 пъти да се мери - на 0 и на 60`.

Понякога теглото е показател за проблем, поликистоза - дъщо, ниско ЛХ и високо ФСХ при мен наведоха на мисълта за проблем.

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #15 -: Март 23, 2008, 22:08:33 pm »

Симптоми точно не , но ако имаш наднормено тегло, окосмяване впоследствие нередовен цикъл , липса на овулация и понякога висок пролактин.Всичко това  е проблем с инсулина и води до СПЯ.Обърнете си внимание момичета  ,проблема е много сериозен,но не и нелечим-аз за три месеца бутнах инсулина в норма ,но продължавам с метфогама
« Отговор #16 -: Март 24, 2008, 18:51:39 pm »
А щом инсулина ви е норма, защо продължавате с метфогама?
« Отговор #17 -: Април 16, 2008, 10:04:34 am »
Само преди обременяването ли ти мериха Инсулина? Трябва поне 2 пъти да се мери - на 0 и на 60`.

ами явно само преди обременяването е измерен.....хем е написано какво точно трябва да направят...ходих при доктора и той това каза..но неме накара да повторя изследването...на база на тези резултати отхвърли наличие на проблем..смяташ ли че трябва да го повторя?