0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

генетични изследвания на плода
« -: Май 14, 2008, 14:53:56 pm »
здравейте момичета, след дълги 8 години и една успешна процедура по инвитро вече чакаме нашата рожбичка. В 16,4 г.с съм. Моля се всичко да е на ред и да имаме едно здраво детенце. Реших да направя нужните изслевания. Някой провил ли е генет изследвания - биох скриниг в МАБЛ "Св. София" - при д-р Мазнейкова и за колко работи дни се получават резултатите - защото ги направих в 14,2 г.с и чакам от преди виликденските празници  и вече съм с опънати нерви. Не са готови....
*
Re: генетични изследвания на плода
« Отговор #1 -: Май 14, 2008, 16:30:26 pm »
Здравей Георгия!!Не мога да отговоря на въпроса ти
относно изследванията,но пък ти казвам добре дошла,
леко бременеене и най-прекрасното бебе!!!И дано изследванията
ти станат скоро и всичко е наред!!!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #2 -: Май 14, 2008, 16:55:59 pm »
Аз БХС го правих в Майчин дом, при проф. Кременски и резултатите са готови до 4 работни дни.
При д-р Мазнейкова обикновено се прави фетална морфология и за резултати не се чака.
Резултатите от амниоцентеза стават по-бавно.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #3 -: Май 14, 2008, 17:14:22 pm »
Отделението на д-р Мазнейкова има договор с Националната генетична лаборатория на проф. Кременски за улеснение на пациентите си. Те само взимат кръв там и я пращат за изследване в МД. Може би някъде по трасето се бавят.
Аз понеже съм от нетърпеливите, направих БХС направо в МД.
*
« Отговор #4 -: Май 14, 2008, 17:52:56 pm »
Аз утре съм на фетална при Мазнейкова, там и ще ми вземат кръв за БХС.
« Отговор #5 -: Май 14, 2008, 18:37:46 pm »
Отново казвам,че за мен тоя БХС е излишен стрес.При мен донесе такива излишни притеснения...Ако ходиш на наблюдение при свестен гинеколог,със по-модерен ултразвук,се вижда ако има отклонения.Ако гинеколога види нещо съмнително,тогава те праща за допълнителни изследвания.
След първия БХС,при който едве не полудях излишно,отказах да правя кардиологичното изследване и изобщо каквото и да е друго допълнително.
Докторът следи всичко внимателно и ме праща където трябва ако има нужда.
Това е мое мнение - някои може да се успокояват от тия изследвания,но на мен ми донесоха само излишен стрес.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*
« Отговор #6 -: Май 14, 2008, 22:57:50 pm »
Теоха, като човек лично засегнат, те уверявам, че стреса преживян при фалшиво лош резултат, какъвто е възможно  да се получи при БХС е несравнимо нисък в сравнние със стреса, когато осъзнаеш, че имаш болно дете. Все пак след лош резултат от БХС може да се направи амниоцентеза, а когато се роди генетично болно дете вече е късно за каквото и да било. А и от скоро се прави БХС в 11-13 седмица, който е значително по точен.

Георгия, днес взех резултат ( но в МД) резултат на приятелка. Кръвта и е взета на 30 април, така че и твоят резултат би трябвало да бъде готов.

*
« Отговор #7 -: Май 14, 2008, 23:03:35 pm »
 Теоха, и това го има, за съжаление. Но има момичета, които не минават през тези изследвания, не обръщат сериозно внимание на феталните морфологии и после като родят болно дете нямат смелост да се грижат за него и го оставят за осиновяване в дом. Тъжно е! Тези деца са с минимален шанс за осиновяване обаче. :(
Мисля, че като популяризираме такива изследвания, ще има по-малко изоставени деца, болни от Даун.

п.п. Габи го е написала много точно.
« Отговор #8 -: Май 15, 2008, 10:14:28 am »
Момичета, всички генетични изследвания се правят единствено и само в лабораторията на доц. Кременски -Майчин дом, независимо къде ви взимат кръв. Само там има такава апаратура и всички се пращат там. Преди 2 години на мен ми взеха кръв в Шейново и ми казаха резултати след 3 седмици. На мен ми се стори супер дълго това време и писах на доц. Кременски по въпроса. Той ми отговори, че изследванията стават за 2 дни и вече ми бяха готови. Отидох да си ги взема директно от Майчин дом.
<br />[link=http:
*
« Отговор #9 -: Май 15, 2008, 21:54:46 pm »
Момичета, всички генетични изследвания се правят единствено и само в лабораторията на доц. Кременски -Майчин дом, независимо къде ви взимат кръв. Само там има такава апаратура и всички се пращат там. Преди 2 години на мен ми взеха кръв в Шейново и ми казаха резултати след 3 седмици. На мен ми се стори супер дълго това време и писах на доц. Кременски по въпроса. Той ми отговори, че изследванията стават за 2 дни и вече ми бяха готови. Отидох да си ги взема директно от Майчин дом.
Чрез лаборатория Бодимед кръвта може да бъде изпратена и в Германия за изследване.
Резултата се получава до 2 седмици.