Здравей,kyan!
Може би съм изпуснала тези срокове,за които говориш,но държа да обясня парадокса с лекарствата,които одобрява Здравната каса за лечението на ендометриоза.
Мен ме оперираха на 25.03.08-лапаротомия.Веднага след 10-дневния ми престой в болницата започнах да търча да си оправям протокола,защото операцията ми бе в Пловдив,а аз съм от Чирпан-Старозагорска област.Първо ми изписаха Золадекс лекарите,без да знаят,че той отдавна не се одобрява от касата(както и аз не знаех де).Поправихме тези неща с лекарството,което е позволено-Декапептил депо.Подадох документите след седмица.Започнах да си търся този Декапептил по всякакви аптечни и с познати и се оказа...че няма внос?!
Даже близките 2 месеца нямало да го има
.Трябваше да бия инжекцията си след операцията,всички знаете,че така трябва.Отчаяна,че няма да намеря Декапептила,започнах да търся поне Лукрина(макар протокола да ми е за първото).Бях с надеждата,че след като няма внос,ще мога да сменя лекарството от протокола,с такова,което има.Но уви!И него не можах да намеря никъде!Бях много отчаяна и отвратена от този парадокс наистина-и да ми дадат позволение,как ще си намирам лекарствата,след като не се внасят в България?!
И започнах трето-Диферилин.Купувам си го.Одобрения протокол ми се върна от Здравната каса едва след като бях била 2-рата си инжекция.И какво от това позволение сега?!Плащам си 350 лв за инжекция на месец и това си е.Не съм само аз,знам.Но този абсурд е странен и тъжен.Дано нещата се оправят за другите момичета!Ужасно съм разочарована от всичко,свързано със Здравната каса!