От няколко дни събирам смелост да ви пиша, а пък и половинката все ме подтиква, хайде мило пиши, искам сламка, за която да се хвана.....
Нашата предистория е мъжки фактор-астенозооспермия, урина-стерилна, няма микроделеции на игрек хромозомата, микробиология наред/спермограмите са правени в клиника Малинов, а другите две неща в лаб.Кандиларов, при мен засега нищо открито, хормони в норма, кръвна картина ок, микробиология ок, предстои ми цветна снимка, каквото още д-р Стаменов ни назначи и евентуално след SDI, и ако всичко е наред, да предположим че ще бъде, започваме ИКСИ.
Спермограмата ни е много зле, след операцията ни от варикоцеле подобрението е незначително....
Преди - обем -4 мл
концентрация - 40 млн.
активно подвижни - о%
подвижни - 1 %
слабо подвижни - 1%
неподвижни - 98 %
След - обем -4 мл
концентрация - 40 млн.
активно подвижни - о.2%
подвижни - 1 %
слабо подвижни - 0.8%
неподвижни - 98 %
С нормална морфология - първия път 5 %, след операцията 3/или 8 не се чете/ %
Левкоцити няма, другото не го помня, че си беше наред.
Знам, че е относително, знам че не се знае, знам че е и Божа работа, но сме съсипани, като всичко в този сайт или повечето от нас, но има ли някакъв шанс първото ни планувано ИКСИ, или по-скоро разбирайте има ли успели със същите показатели от първия път.....Изчетох всичко в раздела за асиситирана репродукциям но някак си персонално искам мнение, подкрепа, съвет....