0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,момичета!
Радвам се, че ви има. Всеки ден ви чета и научавам по нещичко, което би могло да ми бъде полезно в моята ситуация.
От 6 години се боря със стерилитета и мисля, че виждам някаква леееека светлинка в тунела. Предстои ми ин витро в "Надежда", но преди това ще ми правят лапароскопия, тъй като едната ми тръба е непроходима и трябва да се види причината за това/преди 3 години ми откриха ендометриоза 2 степен и 6 месеца бях на Диферелин, може пак да се е върнала гадината :(/. Въпросът ми е,възможно ли е да се започне стимулация за ин витро веднага след лапарото /д-р Стаменов ми каза, че веднага може да започнем, но дали не трябва организмът да се възсатнови преди това?!/.Моля,ако някоя от вас е имала подобен случай, нека сподели. Аз съм одобрена от фонда и ме е страх, че може да не се вместя в 6-месечния срок на заповедта...ако не почнем ин витро веднага      osi_8
Това ще ме довърши вече... :balk_145:

*
Re: Ин витро след лапароскопия - колко скоро е възможно?
« Отговор #1 -: Октомври 12, 2009, 12:10:02 pm »
Здравей, mgold !
Ако всичко е наред след лапарото и ако не се налага някакво лечение,можеш веднага да започнеш стимулация за ин витро.Аз бях точно така.
Не се притеснявай за заповедта,ако се налага някакво отлагане ,от клиниката ще уведомят Фонда и ще си използваш заповедта на по-късен етап.
Пожелавам ти всичко да е ок след лапарото и скорошно започване на стимулацията!
*
« Отговор #2 -: Октомври 12, 2009, 12:32:43 pm »
mgold моята лапароскопия бе миналата година и ми дойде малко след като излязох от упойка. Когато тръгнах за София даже бях с конците.Така , че ако няма друг проблем както ти е казала Мечката смело напред! Естествено трябва да го консултираш с док.Успех!
*
« Отговор #3 -: Октомври 12, 2009, 13:19:09 pm »
Много ви благодаря за бързите отговори,момичета!
 :thankyousign:
Дано този път да имам късмет и да има възможност да започна веднага стимулацията,ако разбира се всичко е наред с мен след лапарото.

Благодаря ви за подкрепата :bighug:

« Отговор #4 -: Октомври 12, 2009, 13:39:55 pm »
Здравейте момичета,
искам и аз да се включа по темата. На мен ми беше направена лапароскопия преди 3 дни при д-р Стаменов за прекъсване на тръбите поради хидросалпингс и запушване. Преди операцията той ми каза, че може веднага след операцията да започнем стимулация за инвитро. Но аз сега се притеснявам, че всъщност това няма да е съвсем възможно, тъй като от това, което четох тук ще трябват някакви предварителни изследвания - микробиология за мен, кръвна група за мен и партньора ми, хормони, имунологични изследвания, тъй като съм с Хашимото. Това не измества ли автоматично инвитрото поне с един цикъл, а може и с повече началото на стимулацията?  :(
« Последна редакция: Октомври 12, 2009, 13:46:14 pm от deni_one »
*
« Отговор #5 -: Октомври 12, 2009, 14:09:57 pm »
deni_one
Микробиология нямаш ли правена преди лапарото? ПКК и кръвна група със сигурност трябва да имаш преди лапарото.Хормоните се правят между 3-5 ден от цикъла,когато всъщност е и началото на стимулацията ако си по къс протокол.Кръвна група за мъжа ти не трябва ,трябват изследвания за Спин,Васерман,Хепатит В и С,спермограма(за спермограмата трябва предварително да запишеш час).Задължително направи имунологичните изследвания - те са 260 лв.Направи и панела за щитовидната жлеза(на чист ден от цикъла),заедно с него пусни и пролактин.
Е при теб ще се измести стимулацията с 1 цикъл,ама в крайна сметка по-добре е да направиш всичко,отколкото да избързаш и да съжаляваш после.

mgold
Успех!!!
« Отговор #6 -: Октомври 12, 2009, 14:57:44 pm »
me4kata, много ти благодаря за подробния отговор. :)
А знае ли някой къде мога да прочета по-подробно какви изследвания ще са ми необходими преди започване на инвитро процедура? И каква давност имат? Благодаря предварително!
« Последна редакция: Октомври 12, 2009, 15:03:35 pm от deni_one »
*
« Отговор #7 -: Октомври 12, 2009, 15:35:40 pm »
deni_one
Писах ти на лични,за да не оспамваме темата.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #8 -: Октомври 12, 2009, 15:58:51 pm »
Ин витро може да се започне веднага след лапароскопия. Понякога се пят и противозачатъчни. При мен беше така. Направих лапарото, изчаках цикъла, започнах противозачатъчните и след това трябваше да започна стимулация. При мен се отложи, но поради задържан фоликул. Лапарото нямаше нищо общо. С две думи - в рамките на два месеца може да се случат нещата. Повечето изследвания стават за 1-2 дни, така че това не е проблем.
« Последна редакция: Октомври 12, 2009, 16:00:32 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #9 -: Октомври 12, 2009, 22:31:50 pm »
Януари лапаро, февруари биопсии, март Икси. :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #10 -: Октомври 13, 2009, 17:45:59 pm »
Благодаря ви момичета!!! :)
Успокоихте ме наистина!Стига всичко да е наред след лапарото, ще действаме веднага :balk_602:
 :thankyousign:

« Отговор #11 -: Октомври 14, 2009, 15:10:27 pm »
Даа и аз съм така-в началото на август оперативно лапаро/ противозачатъчни и края на септември започнах стимулация  :D Успех

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
« Отговор #12 -: Октомври 14, 2009, 15:30:52 pm »
Мече на мен пролактин ми е назначен да направя от 3 до 6 ден на менструация.Така ли трябва да е.Правих лапаро август (без тръби съм)сега се записах за инвитро но ми дадоха около 25 изследвания да направя.Не са ли много?
« Отговор #13 -: Октомври 14, 2009, 15:35:07 pm »
Пролактина няма значение в кой ден се прави-само има някои условия които трябва да се спазят за да е достоверен резултата.А останалите исзледвания предполагам са като всички останали за инвитро.Успех

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
« Отговор #14 -: Октомври 14, 2009, 15:39:59 pm »
zuzuni
Елина ти е отговорила вече  :lol:
За пролактина: не трябва да си правила секс предната вечер,а също така и не трябва да си си дразнила гърдите.Преди да ти вземат кръв е хубаво да поседиш спокойно около 20 мин.
Каквото са ти назначили като изследвания го направи,никога не е излишно.
*
« Отговор #15 -: Октомври 14, 2009, 15:59:32 pm »
Благодаря и на двечките  :balk_104: Това за гърдите не го знаех както и за секса но така или иначе ми е назначен когато немога.Просто ми се виждат мн.страни тези изсл.Имам назначен тостостерон  и свободен тостостерон.Не е ли едно и също.Както и цс.За какво ми е като нямам тръби.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #16 -: Октомври 14, 2009, 16:06:58 pm »
Евентуално за аномалия на матката, но в случая се обади да попиташ.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #17 -: Октомври 14, 2009, 16:17:24 pm »
ок.evro благодаря.