0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета получих от доц.Конова резултатите от изследванията ми-повечето неща,които са ми изследвали са нормални,антифосфолипидните също,но това което ме притеснява е следното:Субпопулация NK-клетки ми е 12.30,а трябва да е от 2 до 11-заключението е леко повишени,а какво значи това нямам представа :ask:Другото нещо е ТАТ,то ми е 76.70   при норма до 75 и МАТ-48.50 при норма до 40.Писах на доц.Конова,но не получих отговор,а генетичните сега не са готови и може би като ми изпрати и тях ще има и някакво заключение?Не знам,ама съвсем се замотах.Дали тези повишени клетки и ТАТ и МАТ МОЖЕ ДА СА ПРИЧИНАТА ЗА СПОНТАННИТЕ МИ АБОРТИ? :ask:
*
Re: Какво означават резултатите от изследванията ми???
« Отговор #1 -: Август 20, 2008, 21:53:19 pm »
Ами да по принцип проблеми със щитовидната жлеза също водят до с онтанни аборти, посети най добре ендокринолог!Но Конова не ти ли е коментирала резултатите и ли да ти направи терапия, може би изчаква генетичните.Желая ти успех и пиши какво се случва :wink:
« Отговор #2 -: Август 20, 2008, 22:12:01 pm »
Конова ми пише само за NK-клетките ,че са леко завишени,но на мен това нищо не ми говори.Пише също,че трябва да направя консултация с ендокринолог и ехография на щит.жлеза,но аз си правих преди 3 месеца и всичко беше наред.Вече съвсем се обърках....и не знам  :balk_132:
« Отговор #3 -: Август 26, 2008, 17:50:41 pm »
Момичета извинете ме,но никой ли нищо не може да каже за изследванията ми?Вече се отчаях! :(
« Отговор #4 -: Август 27, 2008, 15:32:16 pm »
Светле, споко бе, как така ще се отчайваш!
НК клетките са ти толкова леко завишени, че едва ли са някакъв проблем или изискват терапия (все пак, пишеш за спонтанни аборти, може да ти предлжат малко терапия просто профилактично, иначе при тази стойност не мисля, че си за терапия). За ТАТ и МАТ не разбирам много. Хубаво е, че ехографията е нормална. Сега може би е добре да посетиш пак ендокринолог и да му покажеш леко завишените ТАТ и МАТ и в светлината на тези аборти да прецените налага ли се нещо. А как са ти ТСХ и ФТ3 и ФТ4?

Успех!
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #5 -: Август 27, 2008, 17:30:59 pm »
ТСХ ми е 1.77 при референтни стойности/0.34-2.5/ ФТ 3 ми е 5.87/3.67-10.43 рефер.стойност/ ФТ 4 МИ Е 10.5/7.5-21.1 референтна стойност/.Доколкото разбирам са в границата.Аз все си мисля,че тези нк-клетки и ТАТ и МАТ са причина за абортите,въпреки че са леко завишени,а и все още чакам резултат от генетични и нищо чудно и от там да изникне нещо?!Днес си пуснах и изследване за токсоплазмоза,защото прочетох че и това може да е проблем и ще видим.Аз изобщо къде какво прочета за изследвания пускам наред и дано изникне причината за тези аборти,за да спра един път завинаги и поне малко да се поуспокоя! :(
« Отговор #6 -: Август 29, 2008, 17:11:12 pm »
Да, тези хормони изглеждат нормални. Изчакай си резултатите и заключенията, дано наистина установите причината.

Успех и безпроблемна следваща бременност!
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #7 -: Септември 08, 2008, 17:36:16 pm »
Здравейте пак от мен!Преди няколко дни ми се обади доц.Конова и ми каза ,че са готови резултатите ми от генетичните изследвания и понеже е изникнал проблем в тях трябва да отида до Плевен за консултация.Записа ми час за 12.09.Нищо повече не ми каза и сега се притесних още повече!Доколкото знам тези генетични са за тромбофилия и дали това е една от причините за спонтаните ми аборти и ако е така какво се прави в такива случаи и има ли лечение?Чудя се дали ще ми пускат още някакви изследвания,когато отида,защото вече се разорихме и живеем в заеми? :ask:
« Отговор #8 -: Септември 08, 2008, 18:36:48 pm »
svetla83_petrova , спокойно! Като практика на доц. Конова е да праща резултатите на имейл , а когато има отклонения - резултатите се вземат намясто с консултация.  Навярно имаш нуждата от тази консултация  :( , но  погледни от добрата страна ситуацията - най - вероятно е открита причината за абортите и сега ще знаеш с какво да се бориш. :wink:
 А доц. Конова е голям специалист, довери и се !
« Отговор #9 -: Септември 09, 2008, 09:49:09 am »
Не мисля, че ще ви назначат нови изследвания. Ще ви разяснят кои гени са с мутация и каква терапия препоръчват (обикновено фраксипарин по време на бременност).
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #10 -: Септември 09, 2008, 15:27:05 pm »
Привет момичета,
На мен ми прдстои ходене до Плевен при доц. Конова, но искам да ви питам нещо което не ми дава мира. Чета че про повечето генетични има решени и терапия, но има ли вариант в който нищо няма да помогне  :ask:
Направо мира не ми дава това след 2-та ми аборта  :?
« Отговор #11 -: Септември 10, 2008, 14:44:45 pm »
Не мисля, че ще ви назначат нови изследвания. Ще ви разяснят кои гени са с мутация и каква терапия препоръчват (обикновено фраксипарин по време на бременност).
Извинявай,но ще може ли да ми обясниш какво представлява този фраксипирин и използва ли се и за лечение на НК-клетки/понеже моите са завишени/,или това е само за генетични проблеми?
*
« Отговор #12 -: Септември 11, 2008, 00:28:30 am »
Фраксипаринът е против кръвосъсирване, изписва се при генетични за тромбофилия, не за НК клетки.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #13 -: Септември 17, 2008, 13:24:30 pm »
На мен фраксипарина ми е назначен за повишени PLA-тромбоцитно левкоцитни агрегати,които също водят до повишено кръвосъсирване,и са причина за аборти-при мен мисед.Нямам отклонения при генетичните
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
« Отговор #14 -: Септември 17, 2008, 14:30:52 pm »
Вече имам всички резултати от изследванията си и ето причините за абортите ми:завишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати,завишени НК-клетки,тромбофилия-носител съм на генотип
4G/4G,и за капак и Хашимото.Сега ни взеха кръв за хромозомен анализ,но резултатите ше излязат след повече от месец.Та така положението е сериозно!Аз си мислех,че като разбера причините ще се успокоя малко,но не стана така-обърках се още повече,особено като ми казаха за вливанията на интралипид,имуновенин и за фраксипирина...,на какво да се прави.Благодарна съм на момичетата във форума които ме насочиха към нужните изследвания и най-вече към клиниката в Плевен!
« Отговор #15 -: Септември 17, 2008, 15:35:00 pm »
Светле,няма страшно-тук всички сме на тоя хал.Но какво да се прави.
Дори да имаше само един от тези показатели,който да не е в норма,  пак щеше да си на терапия,така че спокойно.
За интралипида(изписва се заради НК клетки)-вливането е безболезнено,аз вече направих една вливка,а фраксипарина-ще свикнем,нямаме избор.
Успокой се,че знаеш проблемите,и решението им.Днес е ВЯРА НАДЕЖДА И ЛЮБОВ-ПОВЯРВАЙ В ХУБАВИТЕ НЕЩА!
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!