Здравей,
аз съм с две извънматочни бременности. При отстраняванто на първата извънматочна ми направиха пластика на тръбата. След 2 години неуспешни опити да забременея по естествен път ми правиха цветна снимка и казаха че оперираната тръба е непроходима, но с втората тръба всичко е наред. След още 3 години неуспешни опити, изследвания на хормони, проверка на различни диагнози и хипотези относно стерилитета, забременях отново извънматочно - бременността беше в "здравата" тръба. И при втората операция правиха пластика и то и на двете тръби, но за съжаление при повторената цветна снимка се оказа че въпреки пластиките са срастнали и непроходими.
Следват 3 неуспешни ин-витра за две години и диагноза намален яйчников резерв, а съм на 33 години. Шансовете ми да имам свое дете са почти изчерпани.
Ако можех да се върна 8 години назад бих направила опит да забременея ин-витро веднага след първата извънматочна бременност. Правенето на цветни снимки, безкрайните и скъпи изследвания, физическата болка, надеждите и разочарованията, които преживявах всеки месец, докато чаках чудото да стане,доверието с което приемах твърденията че ще забременея "ей сега, само да проведем и това лечение, само да видим дали от онова ще се повлияя" днес ми изглеждат непростима грешка, която няма как да поправя.