0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Елтироксин и икси
« -: Юни 25, 2008, 13:10:57 pm »
Накратко, моля момичетата, които са правили ин ивтро/икси и са имали назначено лечение с Елтироксин, да споделят как се съвместяват двете неща? Спира ли се Елтироксина, или евентуално се променя дозата, или се пие както обичайно?
Изобщо как се процедира? А ако има положителен тест /дай Боже/?
Благодаря предварително са споделения опит  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

Re: Елтироксин и икси
« Отговор #1 -: Юни 25, 2008, 13:19:43 pm »
Грейси, нищо не се променя,пиеш го както ти е предписан.
При + тест, бегом на изследвания и на консултация. Може да се наложи да се коригира дозата. Аз всеки месец изследвах хормоните и антителата по време на бременността.
« Отговор #2 -: Юни 25, 2008, 14:28:43 pm »
Лтироксина не се спира. Пиеш си го както ти е дозата, при положителен тест - тичаш при ендокринолога, който те следи. Както е писала zeituni следи се ТСХ и Т3 по на честичко през бременност.
*
« Отговор #3 -: Юни 25, 2008, 20:27:55 pm »
Извинявам се , че се намесвам в темата-а след раждането спира ли се?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Юни 25, 2008, 21:00:01 pm »
спирането на Л-тироксина не зависи от това дали си родила, а какво ти е състоянието на щитовидната жлеза.
съвместим и необходим при дефицит е с бременността.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #5 -: Юни 25, 2008, 21:06:46 pm »
Аз се изразих неправилно!
Пия от 3 месеца Л-тироксин заради завишено ТСХ.
Гинекологът ми ми каза, че ако продължа приема и след раждането, педиатъра няма да разреши кърмене.
Преди няколко дни имаше питане и към Д-р Бърди-той също е против кърмене и прием на л-тироксин!
« Отговор #6 -: Юни 27, 2008, 17:25:41 pm »
Аз съм питала за евентуално кърмене с прием на Лтироксин, отговорът не е категоричен, има вариант ако дозата не Лтироксина не е много висока(над 50 гами) да е приемливо кърменето.
*
« Отговор #7 -: Юни 30, 2008, 09:11:01 am »
При положителен тест за бременност ВЕДНАГА трябва да се отиде при ендокринолог - аз се забавих заради кървене и TSH ми се беше повишил над 7, което не е много добре за бебето.
След като попитах ендокринолога си и трима педиатри и никой от тях не ми каза, че има какъвто и да е било проблем с кърменето, моят избор беше да кърмя. Пия по 75 единици Л-тироксин. От малкото материали, които поразрових из интернет, също не видях да е забранено кърменето. Може би и тук има противоречиви мнения.
*
« Отговор #8 -: Юни 30, 2008, 09:27:22 am »
Искам да допълня, че при кърменето ендокринологът ми каза пак да следя изкъсо TSH - трябва да е в норма.
« Отговор #9 -: Юни 30, 2008, 10:11:41 am »
Аз имах в началото на бременността хиперфункция на щитовидната и ме предупредиха лекарите, че 2-3 месеца след раждане е период с повишен риск да се влоши състоянието и да съм внимателна да се проследя в този период. Предполагам и с хипо функцията е същото.
Благодаря ти, Бени!