0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бета хемолитиче стрептокок гр.В
« -: Май 11, 2008, 12:01:22 pm »
Здравейте! Бременна съм в 37с. и ми откриха бета хемолитичен стрептокок гр.В-не ми дадоха антибиограма и има вероятност лечението да се забави, а имам 2см.разкритие!Какво се прави, ако започне раждане през това време? Секциото реше ние ли е? Моята докторка ми каза, че се прави промивка на влагалището с йод- това достатъчно ли е?Дано да можете да ми отговорите, защото информация в нета почти няма.Благодаря!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Бета хемолитиче стрептокок гр.В
« Отговор #1 -: Май 11, 2008, 13:29:20 pm »
Да родиш " нормално " с бета хемолитичен стрептокок  е голям риск за бебето.

Твърдо съм за секцио.

Чувала съм доста сериозни коментари от специалисти по тази тема.

Успех мила и здраво бебче!

P.S. Дано Мели пише по този въпрос. Ако искаш ти и пиши лично !
« Последна редакция: Май 11, 2008, 13:33:51 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Май 11, 2008, 13:39:26 pm »
познавам едно момиче, което загуби бебето си след вагинално раждане и инфекция с бета-хемолитичен стрептокок. само дето тя не е знаела, че има такава инфекция - никой не я е изследвал преди раждането. родила е нормално и след 3 дни бебето починало вследствие на инфекцията.

консултирай се непременно с други акушер-гинеколози. аз бих заложила на секцио.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #3 -: Май 11, 2008, 13:43:47 pm »
познавам едно момиче, което загуби бебето си след вагинално раждане и инфекция с бета-хемолитичен стрептокок. само дето тя не е знаела, че има такава инфекция - никой не я е изследвал преди раждането. родила е нормално и след 3 дни бебето починало вследствие на инфекцията.

Аз също, зная за такъв случай.  :(

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #4 -: Май 13, 2008, 13:12:44 pm »
вчера си взех антибиограмата-изписаха ми аугментин 1000на 12ч. и 7 вечери далацин вагинален крем. В неделя вечер е точно седмата вечер(лечението е за 7 вечери), а в сряда планираме секцио. Дали времето е достатъчно за да се излекува проблема и дали секциото ще предпази бебето ми?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Май 13, 2008, 14:33:20 pm »
секциото ще предпази бебето ти, защото то няма да минава през инфектираното влагалище.
а дали ще се излекува за 7 дни, не може да се каже. трябва да си изкараш курса на лечение, после нова посявка и ще стане ясно. ако не е някой силно устойчив щам, би трябвало да се излекува за 7 дни.

успех!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #6 -: Май 13, 2008, 17:16:05 pm »
Благодаря ви много за отговорите,дано да успея да се преборя с моята докторка за секцио, защото тя твърди, че с нормално няма да имаме проблем 8O !
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #7 -: Юли 31, 2009, 19:18:26 pm »
И аз да се включа тук.
На хистологията ми след аборта пишеше бактерия стрептококус галактие, каква е тази гадост.
Къде се изследва, с какво се лекува.В Геника изследват стрептококи В, това същото ли е, дайте малко информация.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #8 -: Юли 31, 2009, 22:49:07 pm »
Искам само да добавя, че тази бактерия е страшно упорита и за жалост едва ли ще се излекува само за 7 дни. Хубавото е, че със секцио няма никаква опасност за плода, а лечението може да продължи и след това. Опасно е само, ако се ражда естествено. За майката доколкото съм чела не представлява никаква опасност.
Таничка, бъди спокойна - браво, че все пак си успяла за толкова кратко време да уговориш секцио и си предприела мерки.
Леко раждане !
 :)
П.П: При мен беше открит Стрептокок гр. Б (не съм била бременна) и след лечение с антибиотик, на следващата контрола се изолира Ентерокок. Лекувах няколко месеца с антибиотици. Не разбрах дали в началото не е било грешка, че е било Стрептокок (понеже изследвах в различни лаборатории), но така или иначе се оказа, че чревните бактерии са много упорити. Някъде четох, че трябва да се ограничи и приема на захари, защото тези бактерии се хранели с тях.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.