0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Малформации на плода
« -: Юли 07, 2008, 20:14:37 pm »
Момичета, моля ви да споделите ако знаете нещо по въпроса.
Миналата година ми се наложи аборт в 13г.с. след като установиха че плода има някаква малформация. Док каза че не се знае какво е точно, и уж трябваше при кюретажа да се направи хистологичен анализ или нещо такова даже пари взеха за това изследване, а после нищо не ми дадоха като документ нито ми казаха устно. Сега съм отново бременна и много ме е страх да не се повтори отново същия кошмар.
Моля ви за съвет.
*
Re: Малформации на плода
« Отговор #1 -: Юли 07, 2008, 20:16:21 pm »
Желая ти с тази бременност да нямаш проблеми.
Вземаш ли фолиева киселина?
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #2 -: Юли 07, 2008, 21:07:17 pm »
Момичета, моля ви да споделите ако знаете нещо по въпроса.
Миналата година ми се наложи аборт в 13г.с. след като установиха че плода има някаква малформация. Док каза че не се знае какво е точно, и уж трябваше при кюретажа да се направи хистологичен анализ или нещо такова даже пари взеха за това изследване, а после нищо не ми дадоха като документ нито ми казаха устно. Сега съм отново бременна и много ме е страх да не се повтори отново същия кошмар.
Моля ви за съвет.

Не проумявам как е възможно ...

Радвам се, че си забременяла отново. Съжалявам, за болката, която си преживяла.
Добрата новина е, че риска отново да се повтори проблема е малък но...

... все пак съществува...

Един съвет... Намери лекуващия си лекар от миналата година, потърси архив с епикризата от аборта по медицински причини и изясни какъв е бил проблема на плода!
Според мен е важно, за да направиш правилна профилактика на тази бременност.

Все пак никой не би помислил за нас самите ... както ние самите.

Желая ти успешна бременност и здраво бебе!
« Последна редакция: Юли 07, 2008, 21:12:05 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #3 -: Юли 08, 2008, 08:14:23 am »
Благодаря момичета.
mpia пия noepholic от 4 месеца.

Сега имам някакви болки ниско долу, ту отляво ту от дясно. Сутрин ми прокървява носа, и се моля да е обикновенна настинка но пак ми е много притеснено.
Може ли да ми кажете според вас кога да отида за първи път на преглед сега ми е 8-ми ден от закъснението.

Моя колежка скоро роди и беше твърдо против вагиналните прегледи и вагинален ехограф през бременноста и тя за първи път отиде чак 12 - 13 г.с.
Има ли някаква опасност при такива прегледи?
« Последна редакция: Юли 08, 2008, 08:16:56 am от Janitsa »
*
« Отговор #4 -: Юли 08, 2008, 08:23:57 am »
С вагиналния ехограф-може още сега да се види бременноста, за коремния трябва да изчакаш поне още няколко дни.
Ако болките в корема те претисняват е добре да се консултираш с лекар!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #5 -: Юли 08, 2008, 12:55:53 pm »
Благодаря момичета.
mpia пия noepholic от 4 месеца.

Сега имам някакви болки ниско долу, ту отляво ту от дясно. Сутрин ми прокървява носа, и се моля да е обикновенна настинка но пак ми е много притеснено.
Може ли да ми кажете според вас кога да отида за първи път на преглед сега ми е 8-ми ден от закъснението.

Ти правила ли си тест запотвърждаване на бременноста?

В този етап  на закъснение ß-hCG (човешки хорион гонадотропин) трябва да е над 1000, ако си бременна, на вагинален апарат ще се види ембрион.

Моя колежка скоро роди и беше твърдо против вагиналните прегледи и вагинален ехограф през бременноста и тя за първи път отиде чак 12 - 13 г.с.
Има ли някаква опасност при такива прегледи?

Няма опастност при преглед с вагинален апарат.

Страха на колежката ти е бил от незнание и неоснователен.

« Отговор #6 -: Юли 08, 2008, 13:20:42 pm »
Deep правих си тест още на 2-рия ден от закъснението и ми отчете бледа втора черта, като чета че всички си правят по няколко теста ще взема пак да си направя, макар че нито ми е дошло и гърдите ми са напрегнати което са си признаци все пак.
Как да си измеря нивото на hCG с кръвен тест ли? А до колкото знам от предната ми несполучлива бременност АГ назначават изследвания едва когато чуят сърдечна дейност на плода
« Последна редакция: Юли 08, 2008, 13:23:53 pm от Janitsa »
*
« Отговор #7 -: Юли 08, 2008, 13:24:25 pm »
Цитат
Как да си измеря нивото на hCG с кръвен тест ли
Да това е кръвния тест.Може и сама да си го пуснеш.
Трябва да видиш в кои лаборатории го правят.
От къде си?
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #8 -: Юли 08, 2008, 13:52:03 pm »
Deep правих си тест още на 2-рия ден от закъснението и ми отчете бледа втора черта, като чета че всички си правят по няколко теста ще взема пак да си направя, макар че нито ми е дошло и гърдите ми са напрегнати което са си признаци все пак.
Как да си измеря нивото на hCG с кръвен тест ли? А до колкото знам от предната ми несполучлива бременност АГ назначават изследвания едва когато чуят сърдечна дейност на плода

Няма нужда да правиш кръвен тест, най-добре отиди на вагинален ултразвук, за да видите " точицата " !

Кръвния тест hCG е само, за да се потвърди бременност и как се развива в динамика като се повтори през 48 часа.

Дано всичко е наред.

*
« Отговор #9 -: Юли 08, 2008, 14:31:35 pm »
Освен всичко, казано дотук - непременно направи прегледите за Фетална морфология в 11-13 г.с., 18-21 г.с. и 22-24 г.с. Така ще изключите доста възможни генетични малформации и заболявания. Също така - БХС в 11-13 г.с. (ранен) или 15-17 г.с.
Много късмет и здраво бебе на финала ти желая.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #10 -: Юли 08, 2008, 14:59:14 pm »
Благодаря ти White за обстойната информация. Задължително ще направя тези изследвания които ми написа. А реших първия преглед да го направя в 6г.с. на вагинален ехограф. И дано всичко е наред.
mpia аз съм от Бургас, ако знаеш къде в Бургас се правят тези специфични изследвания моля те кажи.
*
« Отговор #11 -: Юли 08, 2008, 18:08:37 pm »
Janitsa, честито миличка! Пожелавам ти леки 9 месеца и на финала здраво и послушно бебче  :babyflips:
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #12 -: Юли 15, 2008, 04:36:50 am »
не се притеснявай,мила.2 снаряда в една яма не падат!Пий си витаминките и късмет!
« Отговор #13 -: Юли 17, 2008, 16:10:12 pm »
благодаря Ви
malkoto_dqvolche
daniski много ме укоражи, много добре казано и страшно ме развесели