0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ди

ново питане
« -: Декември 03, 2004, 18:18:52 pm »
Пак съм аз. Предвид ситуацията при мен имам няколко въпроса към Вас, момичета и се надявам, че не съм Ви вече досадна с моите питания. Благодаря ви, че ме траете във форума.
Установиха с узи, че имам киста 4 на 2 см. Къде мога да прочета повече за кистите и възможно ли е въпреки нея да имам ову и да забременея?
Лекарката ми обясни, че хубаво е да си правя "тънки сметки" за деня х на ову, но имало и т.нар.  "хипоовулация" /мисля че това бе термина/ - при бурен кекс  да се образува и спука фоликул. Някой да е чувал за такова нещо?
*

Ди

отчаяна
« Отговор #1 -: Декември 03, 2004, 22:37:21 pm »
Дори и модератора ли няма да ми отговори?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
ново питане
« Отговор #2 -: Декември 03, 2004, 23:04:13 pm »
Ди, мила, виждам отчаянието и нетърпението ти. Нали разбираш, че е възможно да задаваш въпроси и да не получаваш отговори примерно по обективни причини - на мен днес цял ден нета ми е като костенурка! :)

За кистата ще ти конспектирам поведението - наблюдава се и се следи поне 3 цикъла. В част от случаите кистите изчезват спонтанно. Ако и след 3 цикъла съществува или пък расте, то тогава се обсъжда друго поведение.

Да, дори при наличие на киста можеш да имаш овулация и да забременееш.

Образуването на фоликул не зависи от секса. Възможно е фоликулът да се спука по - рано, в резултат на тежки физически натоварвания; е аз лично не вярвам в силата на секса, ама ... може просто да съм остаряла. :D

И, Ди, ако се регистрираш, ще можеш да получаваш и да изпращаш бележки, а също ще се събират на едно място всичките ти мнения и така ще е по - лесно да се ориентираме за състоянието ти.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Ди

ново питане
« Отговор #3 -: Декември 04, 2004, 12:17:43 pm »
Благодаря, Мели! Ще се регистрирам.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ново питане
« Отговор #4 -: Декември 04, 2004, 12:52:27 pm »
Ди, не приемай на сериозно това, че никой не ти отговаря бързо. Аз например чета всичко, но като не съм компетентна по някой въпрос или нямам опит, който да споделя - не пиша. Не съм привърженик на празните приказки.
Иначе разбирам притеснението ти. :lol:
*

Ди

нови елементи в общата картина
« Отговор #5 -: Декември 07, 2004, 15:57:56 pm »
Здравейте, получих си резултатите от хормоните!
 LH  - 6.76 mlU/ml
 FSH - 7.9 mlU/ml
 Естрадиол 26.4pg/ml

БТ от първия ден:
02.11 - 36.7;
03.11 - 36.9;
04.11 - 36.8;
05.11 - 36.7;
06.11 - 36.5.

Според Вас, този месец мога ли да се надявам на ову? Майтап ще бъде тази седмица при узи-то и кистата да е изчезнала!?

За модератора: опитах се да се регистрирам, но все още чакам имейл за да активирам регистрацията си
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ново питане
« Отговор #6 -: Декември 07, 2004, 16:07:55 pm »
Може :lol:
Re: нови елементи в общата картина
« Отговор #7 -: Декември 07, 2004, 18:32:10 pm »
Цитат на: Ди

За модератора: опитах се да се регистрирам, но все още чакам имейл за да активирам регистрацията си

Виж случайно дали нямаш папка bulk или junk mail в пощата си, може да се е озовало там писмото.

Колкото до хормоните, добре е да дадеш и референтните стойности.
успех с изчезването на кситата и овулацията  :)
*

Ди

ново питане
« Отговор #8 -: Декември 07, 2004, 18:51:00 pm »
За модератора: бога ми, такава папка нямам в кутията си. Да се регистрирам ли отново?
Референтни стойности /нормални граници/ :
LH - 2.4-12.6 mlU/ml
FSH - 3.5 - 12.5 mlU/ml
Eстрадиол - 12.5 - 166 pg/ml
При ендометриозата има ли нарушение в хормоналната картинка? Споменах, че имам киста...
*
ново питане
« Отговор #9 -: Декември 07, 2004, 19:42:55 pm »
Ди, пробвай наново да се регистрираш, но внимавай как изписваш е-майла си. Понякога регистрацията не завършва заради некоректно изписан е-майл и системата няма как да ти го изпрати.
Ако отново не се получи пиши ми на cygnus@zachatie.org какви username и парола искаш да ползваш и ще ти я създам през админ панела.
Мисля, че хормоните ти са добре. В кой ден от цикъла са правени? Няма ли да ти изследват и прогестерона?
Успех!
*

Ди

ново питане
« Отговор #10 -: Декември 08, 2004, 07:34:43 am »
Хормоните ги правих на петия ден от цикъла. Ще си правя и прогестерон, но изследването трябва да бъде направено на 23-тия ден от цикъла.
Днес ще пробвам нова регистрация.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ново питане
« Отговор #11 -: Декември 08, 2004, 09:09:03 am »
Изследването на прогестерон трябва да е 7 дни след овулацията /внимавай да нямаш по ранна овулация - и е възможно да не е 23 ден от началото на цикъла/, а някои лекари препоръчват 5 ден след овулацията, защото след това се получава естествен спад и е възможно резултата да не е реален. Успех.