0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
имунологична биопсия.
« -: Юли 20, 2009, 18:58:42 pm »
Здравейте!
Искам да ви питам знаете ли какво представлява имунологична биопсия, какви точно показатели се изследват, каква е цената съответно.

Не знам всъщност на мен каква точно биопсия ще ми правят, но ще е такава, дето се прави на петия ден след пукане на фоликула, прочетох някъде, че има различни видове.

При д-р Стаменов съм и преди година ми е правена обикновена биопсия на седми ден от цикъла, струваше 50 лева.
Някой правил ли е, как протича.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
Re: имунологична биопсия.
« Отговор #1 -: Юли 20, 2009, 19:41:50 pm »
Струва 200лв и 36лв за хормони, естрадиол и прогестерон.
Протича в кабинета за прегледи, неприятно е, но е за кратко.
На другите ти въпроси не мога да отговоря, и аз не разбрах какво точно се изследва.
« Отговор #2 -: Юли 31, 2009, 19:38:31 pm »
И на мен днес ми правиха такава / 5 дун, 236 лв/ и аз не резбрах за какво точно става въпрос! :oops: Питах, но единствия отговор беше - диагностична!
« Отговор #3 -: Юли 31, 2009, 20:50:44 pm »
Прави се за диагностика на лутеиновата фаза. За показател на активността на ендометрия се смятат ендометриални белтъци, най-известните от тях са
алфа-2-микроглобулин фертилен (АМГФ)
плацентарен алфа-микроглобулин (ПАМГ)
Точно те са отговорни за много важни процеси в матката по време на лутеиновата фаза.
При диагностична ендометриална биопсия се проверява и морфологията на ендометриума и
неговата активност. Много е сложно и за това лекарите няма как много да обясняват. Просто се доверете на лекарите.
<a
« Отговор #4 -: Август 02, 2009, 20:32:29 pm »
  Владушка, знаеш ли при какви проблеми се назначава такава биопсия? Тънък ендометриум, хормонални проблеми или просто при повтарящи се неуспехи? На една моя приятелка са и назначили такава, но аз разбрах, че е заради тънкия и ендометриум.
« Отговор #5 -: Август 03, 2009, 13:01:46 pm »
Ендометриална биопсия е диагностична и целта й да помогне да се разбере каде е проблемът. А причините поради които я назначават са много, тънкият ендометриум е една от тях.
<a
« Отговор #6 -: Август 03, 2009, 15:46:11 pm »
Владушка-благодаря за отговора! Днес си разбрах резултата - имала съм много ниски стойности на имплантационните фактори! Това разбрах на кратко по телефона. Лошото е , че клиниката излиза в отпуск и ще трябва да почакам доста докато поговоря с доктора.Разбрах, че има някакво лечение  и много се надявам някой да сподели ,ако е провеждал такова.
При мен конкретно я направихме след 2 опита с " -" резултат.ЧХГ винаги е било 0.
Иумонолияга също не била добра,но само това разбрах, нищо конкретно. :(
« Последна редакция: Август 03, 2009, 15:48:16 pm от marble »
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #7 -: Август 03, 2009, 16:11:41 pm »
И аз имам някакъв проблем с имплантацията.

Обадих се преди малко на д-р Чаушев, готови са ми резултатите от биопсията ми.Обадих се на д-р Стаменов за коментар, каза ми, че не толкова зле, но резултат, който показва способността за имплантация е доста зле, и няма шанс, ако не се оправи, 24 ..? е, а трябва да е поне двойно.Трябва да следим кога ТОЧНО ще се пукне фоликула, и два дни след това се поставя някакво лекарство еднократно, питах какво, отговори ми, че това е тяхна работа.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #8 -: Август 04, 2009, 14:05:17 pm »
silvanchence
Аз не си знам точно стойностите, но майправили биопсиите по едно и също време. :)Благодарение на тази тема доста ми се изясниха нещата и днес съм по спокойна. Все още не надявам да се включи някой, който вече е провел лечението и да сподели има ли ефект!
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #9 -: Август 04, 2009, 16:11:52 pm »
  Владушка, знаеш ли при какви проблеми се назначава такава биопсия? Тънък ендометриум, хормонални проблеми или просто при повтарящи се неуспехи? На една моя приятелка са и назначили такава, но аз разбрах, че е заради тънкия и ендометриум.

При мен лигавицата е доста дебела, в деня на имунологичната ми биопсията, на 20 ден от цикъла беше 17 см и д-р Стаменов каза, че не е хубава.

А иначе правим това изследване заради аборта ми в 23 г.с., но си мислех, че ще изследваме има ли все още остатъчна инфекция.Не разбрах обаче, изследвали ли сме това.Трябва да изчакаме след отпуската и може би ще ни отговорят на всички въпроси  :) .

09.04.2009 г.
« Отговор #10 -: Август 17, 2009, 23:09:33 pm »
 Ами дано всичко да се изясни! Късмет!