0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бременна съм с близнаци и в 5-ти месец се появи малформация на единия плод,увеличени мозъчни стомахчета.Предложиха ми няколко вариянта на дейстивие,като в момента изчакваме да видим как ще се развият нещата и ако този проблем прогресира ще пристъпим към прекъсване на бременността на единия плод.Много съм  объркана и уплашена как ще протече всичко.Ако някой може да ми помогне с инфо,защото нищо не намирам в нета.
soffii, потърси инфо по "дилатация на вентрикули" или "дилатация на латерални вентрикули". Моят син се роди с такова усложнение, но в резултат на кислородна недостатъчност по време на раждането и веднага след това. Резултатът е затруднения в моториката, по точно най-леката форма на детска церебрална парализа, но слава Богу, без интелектуални затруднения. Ако обаче това се прояви още по време на развитието на плода, прогнозата може наистина да не е благоприятна, но в какво ще се изразяват евентуални усложнения може да ти каже само лекар, зависи основно от областта на мозъка, където се проявява. Обсъди го подробно с лекаря си и ако ти е възможно, направи консултация с детски невролог. Не зная къде живееш, но доколкото знам, в София най-добрите са д-р Димитрина Христова от Токуда и д-р Литвиненко от Клиниката по детска неврология към института по педиатрия на ВМА. И на двете места се чака доста, дори да имаш час. Литвиненко приема и в МЦ "Детско здраве", където се чака значително по-малко, но пък в Токуда имат супер съвременна апаратура, което може да е от голяма полза за диагностиката при теб. Също, в Токуда би могла да поискаш час за консултация със завеждащата отделението по Неонатология д-р Масларска, тя е прекрасна жена, изключително ангажирана с работата си, сигурно ще даде добър съвет, дори да не може да помогне. Желая ти сили да се справиш и дано всичко се развие по най-добрия начин!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
  Благодаря,Мармотче!Ходих в София при д-р Димитрова от м.ц. Фемина и останах доволна, но много се страхувам от това какво може да се случи с бебето обмислям и вариянта с редукцията,обаче знам,че е доста рисковано за другото близначе,не знам как точно протича тази процедура.Абе много съм объркана :(
Много тежък момент за теб е това. За всичко, което не разбираш и се колебаеш, питай подробно лекарите си, важно е да имаш колкото може повече информация, за да вземете добри решения. Късмет, мила! 
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07