0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте на всички!
Искам да ви задам един въпрос, чиито отгоор е много важен за мен. Моля Ви, кажете ми, пречи и използването на лубриканти за забременяването. Чела съм много статии, но така и не можах да намеря точният отговор на въпроса. С мъжа ми си правим бебе, о използваме лубрикант, но не съм сигурна дали той няма да попречи за забременяването ми Доколкото разбрах, тези които са на водна основа не създавали проблем но не знам....
Благодаря Ви предварително!!!  :bighug:
Успех на всички:blowingdust2:
« Последна редакция: Юли 25, 2008, 12:34:48 pm от Мели »
*
Re: моля ви за съвет
« Отговор #1 -: Юли 25, 2008, 10:56:44 am »
А аз доколкото съм чела по листовките на лубрикантите, знам, че пречат и не се препръчват при опити за забременяване.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Да, лубрикантите са пречка при опит за забременяване. Наскоро прочетох за един, така да се каже, "естествен лубрикант"- яйчен белтък. В статията пишеше, че дори протеините, които се съдържат в него спомагат за придвижването на сперматозоидите. Няма значение кой от партньорите го прилага. Пробвай :D Успех.

И аз съм се чудила по този въпрос. Това с яйчния белтък ми хареса обаче!  :)

*
Какво означава да пречат? Да убиват сперматозоидите ли?
Питам, защото аз също използвам лубрикант. Правих си посткоитален тест, трябваше вечерта да правим секс и следващия ден да отида и да ми вземат секрет. След като излезе резултата се оказа, че всичко е в нормите, имаше живи сперматозоиди навсякъде.
Много е тъжно когато виждаш как твоите мечти се сбъдват на някой друг
Да, лубрикантите са пречка при опит за забременяване. Наскоро прочетох за един, така да се каже, "естествен лубрикант"- яйчен белтък. В статията пишеше, че дори протеините, които се съдържат в него спомагат за придвижването на сперматозоидите. Няма значение кой от партньорите го прилага. Пробвай :D Успех.
  И на мен ми хареса,но вече и с яйце ако се намажа отдолу,моичкия вече ще ме обяви за тотално откачила и сам ще ме заведе в лудницата да ме полекуват.  :lol:
Питах една гинеколожка преди време за "глайтгелен". След като провери съдържанието му, каза че не е подходящ при "бебеправене" - съдържал нещо, което или забавяло подвижността или убивало сперматозидите (вече не помня точно, май беше второто)