0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

правителството вади и ножа , и хляба
« -: Септември 02, 2008, 13:55:30 pm »
В петък ще разпределят бюджетния излишък. Дано да не съм лош пророк , но за репродуктивни проблеми пари няма да има.
Започва купуване на гласове - пенсионерите на море 8O , еднократна помощ от по 100лв , увеличават енергийните помощи с 60% и стават 282лв - кеш (честито на малцинствата , ще има купон!), и горе-долу тва ще е половината.
С другата половина ????
Кое по-напред , майчинства , образование , здравеопазване...
Помощ за ин витро? Моля!? 8O
"Надежда всяка тука оставете!"

Ок , да не избързваме с изводите!
Чакаме новините. В петък.

http://dnes.dir.bg/2008/09/02/news3341773.html#sepultura

*
Re: правителството вади и ножа , и хляба
« Отговор #1 -: Септември 02, 2008, 14:00:08 pm »
Иде ми така да оспамя темата,ама ще се въздържа :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Писна ми вече!

*
« Отговор #2 -: Септември 02, 2008, 15:08:15 pm »
Аз пък ще я оспамя...Ми то държавната политика е такава, че тези пенсионери след някоя и друга година като измрат, защото няма да има нови, то пололенията на родителите ни се свършват преди пенсионна възраст, няма да има кой да плаща данъци... Ама те хората не са толкова далновидни... Пък защо ли?! Техните лични планове са по-краткосрочни, как да останем още някоя и друга годинка на власт и да си по/донапълним джобчетата, пък хората - кучета ги яли. Това е хора! След 25 години сме ц...ско гето. Там е проблемът обаче, че когато ние станем малцинство нема кой да има чак толкова да отстоява нашите права... А и земята ни вече ще е достатъчно разпродадена на чужденци, и нея няма да я притежаваме. Какво става бетер африканска работа! И какво ни остава на нас, малкото млади, които останахме тук - да стегнем куфарите да търсим с надежда по-добра социална система... Толкоз - това, което сам си го направиш (държавата България) никой друг не може да ти стори - има много смисъл, ама кой да мисли...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
« Отговор #3 -: Септември 02, 2008, 15:11:55 pm »
В сутрешния блок на Канал едно двама ЕКСПЕРТИ по въпроса, съобщиха кои са приоритетите за бюджетния излишък......ин витрото не е сред тях.
Добрата новина е, че ама хич не съм изненадана.
Не се впрягайте, ще имаме богати баби, хубави магистрали, ще храним циганьорите....за какво ни е да раждаме....?!
*
« Отговор #4 -: Септември 02, 2008, 19:09:54 pm »
Аз също не чух от  излишъка да се говори, да се отделят пари  за ин витро. Естествено не съм изненадана. Наближават избори и е  време  правителството да си   купи гласовете на определени  избиратели.  По голяма наглост от тази  не се е случвала отдавна.  Променяме  наказателния  кодекс и.......вече съдим  “купуването на гласове”  и изведнъж    виждаме как  правителството се готви да купува  много гласове, явно..., че и очаква да  ръкопляскаме.  Защото  тези  еднократни помощи  от по 100лева и  почивки  за пенсионерите, надявам  се никой не се заблуждава с каква цел се правят.
Моля   се  най  после  избарателя  да е разумен, да мисли  не само за своето но и за бъдещето на  по младите и  на избори да  гласува  отговорно.
« Отговор #5 -: Септември 02, 2008, 19:46:23 pm »
Мимоходом споменаха , че ин витро е било приоритет на НДСВ , както и детските надбавки , детски градини , майчинство....
Евтин популизъм , жалка , мизерна картина...
Ами защо не си извоюваха приоритетите , защо хвърлят прах в очите на хората?
2.5 млн пенсионери са добър еректорат , верен и лесен за манипулиране.
За малцинствата е ясно.
На нас ни остава да се стягаме , щото догодина ще трябват още пари , за повече пенсионери на морето и нарастващата популация на "социално слабите".
Някой трябва да пълни хазната .
Някой , които дори не гласува!
Тъжно!
« Отговор #6 -: Септември 02, 2008, 20:06:43 pm »
Инвитрото приоритет, няма лошо. Ама койти е за ИКСИ, какво да прави? Май става както при стоматолозите, имаш право на 2 пломби и 1 вадене на зъб. Ама ако нямаш нужда да вадиш зъб ????? 8O
Как тези, които са професионалисти в бранша, все никой не ги пита? Аман от партийни предложения, които все трябва да се прекрояват!!!
« Последна редакция: Септември 02, 2008, 20:09:13 pm от green apple »
« Отговор #7 -: Септември 02, 2008, 20:24:29 pm »
Инвитрото приоритет, няма лошо. Ама койти е за ИКСИ, какво да прави?

Това как да го разбираме??? Хубаво е и ние да имаме представа какво говориме, защото ако хората с репродуктивни проблеми се изказват некомпетентно и с неразбиране, но с достатъчна доза сърказъм... какво остава за непросветените?

Иначе за излишъка, думи нямам  :x Ще пращат пенсионери на море, но критерии за избор нямали  8O И да пращаш на море една шепа хора, когато хиляди гладуват  8O Популизъм и предизборна агитация, на мен на това ми прилича. Явно хората с репродуктивни проблеми не се хващат толкова лесно на въдицата, затова ин витрото не е приоритет.

lb2f
« Отговор #8 -: Септември 03, 2008, 09:55:16 am »
Защото  тези  еднократни помощи  от по 100лева и  почивки  за пенсионерите, надявам  се никой не се заблуждава с каква цел се правят.

Напротив, точно тези,които ще получат всички помощи, ще бъдат добре "ориентирани" за изборите.

Някой трябва да пълни хазната .
Някой , които дори не гласува!
Тъжно!

Точно! За съжаление.
Ей заради всички тези трикове, смятам, че трябва да има възрастово ограничение и степен на образование при правото на глас. Крайно - некрайно - това е. Но пък кой ли луд ще прокара такъв закон... никой, нали гласове трябват.
И аз не искам да съм лош пророк, но ... хайде да ги видим в петък.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
« Отговор #9 -: Септември 05, 2008, 11:30:56 am »
Всяка година с този бюджетен излишък гледам голям цирк, за съжаление много тъжен :( Като икономист оценявам спряганите идеи за ултра тъпи, а тази за пенсионерите по списък на море - най-тъпата от 10 години насам 8O Ама нямало да отидат много пари от излишъка за целта - може, ама идеята е толкова сбъркана, че нямам думи :x Първо, откъде накъде ще има дискриминация на пенсионерите, които не искат да се сдружават в пенсионерски клубове, да не говорим за критериите - "участие в културно-масовата дейност" - сега ще се обадя на баща ми защо не се сдружава, за  да посвири на акордеон 8O И другият резонен въпрос - в кои хотели ще се похарчат тия пари? Често, хем ми е смешно, хем ми е отвратително - с какво се занимават управляващите, вместо с някои смислени идеи :x Например да си обърнат внимание на бомбата в пенсионната система (респективно на демографските проблеми).
Благодаря ти, Бени!

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #10 -: Септември 05, 2008, 14:45:52 pm »
FreshBreeze понеже и аз имам някакви претенции да съм икономист - ще се опитам да ти обясня съвсем накратко огромното предимство на почивката на море:
1. половината от парите са си чиста далавера за хотела
2. другата половина са комисионна за този 'дето ги праща баш в този хотел

А какво да правим друго с бюджетния излишък, ако не да си разпределят?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #11 -: Септември 05, 2008, 15:22:44 pm »
БСП надделя за излишъка
Властта реши: И баби, и пътища

...Жълтите успяха да убедят коалиционните партньори да се отделят 1 млрд лева за Сребърния фонд. Царистите настояваха и за приоритет на инфраструктурните проекти, както и за зачеването "ин витро".

Червените, освен за курорт на бабите, настоявали излишъкът да финансира и Дните на руската култура у нас, които продължават близо година.

След като не се разбраха по перата от харчлъка, Станишев, Доган и Сакскобурготски решиха да се създаде работна група от представители на трите партии, които под диригантската палка на финансовия министър Пламен Орешарски да уточни сумите и бъдещото им предназначение.

http://www.standartnews.com/news/details/id/9751/%D0%92%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B8%3A-%D0%98-%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%B8%2C-%D0%B8-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B8%D1%89%D0%B0

шъ взема да залюбя царя , ако съ пребори :ask:

п.п.Забелязвате ли контрапунктите?
Пътища(по които гинат хора всеки ден щото толкова са пътища) срещу дните на Руската култура
раждане на деца срещу пенсионерско море

Боже , Боже ,онемявам!
Или с други думи " Имаше ли наш Грую глава , или нямаше?"

« Последна редакция: Септември 05, 2008, 15:39:34 pm от Eфирче »
*
« Отговор #12 -: Септември 05, 2008, 16:05:27 pm »
Колко много истина с малко думи. :bighug:
*
« Отговор #13 -: Септември 06, 2008, 10:08:53 am »
И на всичкото отгоре голяма част от излишъка ще отиде за предизборна кампания!
За кИфтета, кИбапчета и автобусчета от съседна Турция.........
А ние шъ си седим у къщи и шъ викаме, ко да праим, сичките са мъскари  :?

Дано поне жълтите се преборят за зачеването "ин витро".